3 - seizoens slaapzak ?

  • Onderwerp starter PolDeCrossmoll
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
P

PolDeCrossmoll

Guest
Mijn huidige slaapzak heeft de derde leeftijd bereikt en wil eindelijk op pensioen. Omdat ik elke jaar de lat steeds iets hoger leg richt ik me nu op een drieseizoens-slaapzak met een ruim bereik (comfortabel in zomer maar moet in de herfst ook nog dienst kunnen doen). Even op een rijtje:

* max 1 kg
* temp bereik: heet tot + - o°of 5°
* + - 150 EUR

Alvast bedankt,

Wiske wist warmte
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Pol de Crosmol,

Tip: neem een slaapzak die iets te warm is voor je doeleinden EN een lakenzak. Is het dan bloedjeheet, dan lig je lekker in je lakenzakjem wordt het midden in de nacht wat kouder, dan schuif je je slaapzak als een dekentje erover (dus niet erin gaan liggen maar eronder). Wordt ut dan opeens veel kouder dan verwacht, dan ga je er helemaal in en rits je um dicht tot je alleen nog je neus ziet ;) .

Bij de Bever hebben ze een TNF Cat's Meow in de aanbieding, zelf geen ervaring mee, maar hij schijnt ok te zijn. Hoewel wij wel slechte ervaringen hebben met zijn grotere broertje, de snowshoe, die was na 2 weken plat.... :(

Succes!
Petra
 
Hoi.

Mij lijkt dat een slaapzak met een laagste temperatuur van 0-5 grader niet echt een 3 seizoenen slaapzak is. Als je er bijv. mee naar Engeland gaat, kun je in mei nog nachtvorst hebben. Bij 3 seizoenen zou ik gaan voor een bereik tot ongeveer -8.

Kijk eens bij donzen slaapzakken. Een warme donsen slaapzak voelt het meest aangenaam in de zomer in vergelijking met andere materialen. Donze slaapzakken zijn wel erg duur.

Zoals eerder vermeld werkt ook een extra lakenzak goed. Die kun je zelf maken van een lap fleece. Ik denk dat dikke fleece je zo'n 5 graden ekstra warmte geeft. Die kun je dus besparen op je slaapzak.

Groeten,

Linda
 
Fleece is erg zwaar. Neem liever een lakenzak van zijde. is een ietsje pietsje minder warm meer wel minstens 10x zo licht. Dus een dubbele laag geeft veel minder warmte en is nog eens 5x zo licht. (weet eigenlijk niet of een dubbele lakenzak nog lekker slaapt)
 
joho,

leg bij die 150 euro nog een paar tientjes en je hebt een fatsoenlijke donzen slaapzak. De TNF Black Kazoo (1285 gr. bereik tot -7 comfort) kost nu 187 euro bij Bever. Synthetisch gaat vele malen minder lang mee.

Joeri
 
Hoi,

In Op Pad van juni vorig jaar zijn slaapzakken getest. Een goeie waardering kreeg de Quechua - Bionnassay -5, verkrijgbaar bij Decathlon. Slechts 99,99 euro en dat is nu nog steeds de prijs. Ik heb pas gebeld en ben van plan deze slaapzak te kopen. De winkel zit op de ArenaBoulevard in Amsterdam. Tel 020 565 91 20. Bij de test bleef 'ie warm tot -10 graden.

Lijkt me een waardige opvolger als je slaapzak met verdiend pensioen gaat...

Succes ermee.

Nelleke
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan