30 jaar oude nylonripstop tent waterdicht maken?!


Status
Niet open voor verdere reacties.
Mijn vriend en ik gaan deze zomer hiken in Schotland. Omdat dit voor ons de eerste keer is, hebben we nog weinig spullen en hebben we van mijn ouders een nylonripstop tent kunnen lenen (de Mier van Erdman Smidt).

Deze tent heeft echter 30 jaar op zolder doorgebracht, goed ingepakt, dat wel. Hoe kunnen we nu de tent het best behandelen zodat deze waterdicht is? Ik heb wel siliconen sprays en seam-sealers gezien, maar ik weet niet of ik die voor deze (oude) tent zonder problemen kan gebruiken.

Bij voorbaat dank!

Anna
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Leuk tentje, de Mier. Hebben wij vroeger ook gehad. Ruim is hij niet, maar het gaat wel.

Ik denk dat tenten van op zolder liggen niet lek worden. Maar 30 jaar is wel oud. Test hem even in de tuin met de tuinslang. Seamseal is inderdaad handig om bij je te hebben. Nog handiger is, om het erop te smeren voordat het begint te regenen. Het doek moet droog zijn, wil de seamseal plakken. Verder is dit een puntig tentje, dus ik denk dat regenwater er goed vanaf stroomt en dat verkleint het gevaar voor doorlekken.

Succes,

Linda
 
Wauw! Een 30 jaar oude mier. Ik wist niet dat ze 30 jaar geleden ook al ripstop nylon hadden. De coating die het nylon waterdicht maakt wordt vooral beschadigd door UV licht. Als de tent lange tijd op een zolder heeft gelegen dan zou het mij niet verbazen als het tentdoek nog steeds waterdicht is.

Dus ik sluit me aan bij Linda, eerst opzetten in de tuin en testen of het nog steeds waterdicht is. Wat je ook zou kunnen doen is het weerbericht in de gaten houden en als het een nacht gaat regenen een nachtje proef kamperen.

Suc6, Eins
 
Het zou ook kunnen dat het plastic verduurd is door de lange tijd, dus best ook controleren of het tentje nog wel windbestendig is.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan