3F UL Gear Dyneema + Xpac Backpacks

Het Chinese bedrijf 3F UL gear is lekker bezig.. Ze hebben een rugzak uitgebracht in twee varianten; De dyneema en de Xpac variant

https://nl.aliexpress.com/item/35L-...cks-XPAC-Dyneema-3F-UL-GEAR/32876690775.html?

Op internet zijn al enkele reviews te vinden. Voor tussen de 100 en 150 euro kun je nu een superlichte Dyneema of Xpac rugzak kopen.. Misschien een leuk alternatief voor mensen die niet bijvoorbeeld 200-400 euro willen uitgeven voor merken als Zpacks/ HMG etc.. Misschien appels met peren vergelijken maar toch wel benieuwd hoe deze packs verder beoordeeld gaan worden en of het echt iets is!
een aantal hikers hier op dit forum is al wel bekend met 3F UL m.b.t hun goedkope en kwalitatief goede tenten.
 
Ik ben ook met veel interesse aan het kijken naar de verschillende ultralight opties mbt backpacks. Hoewel 3F UL gear goed spul maakt, zijn hun backpacks behalve niet zo groot, ook nog eens frameloos. Dit gaat je volgens mij behoorlijk opbreken, zeker omdat je 0 ventilatie op je rug hebt, in tegenstelling tot bijv de zpacks. Daarnaast gebruiken de chinezen in hun promo filmpjes, evenals youtubers, extra padding als rug versteviging...ik vind dat dan weer geen optie, wat moet ik met zo’n vouwmatrasje.....ik loop voorlopig met mijn osprey aether 70 AG, en spaar door voor een zpacks Arc haul. Als ik 1 ding heb gemerkt, is dat goed spul goed geld waard is mbt hiking etc. De nieuwe Osprey levity is ook een aardige optie trouwens...check em maar eens bij Bever of Outdoor XL etc. Succes met je keuze, en ik lees graag je keuze en bevindingen. https://www.bever.nl/p/osprey-levit...hWzN2WP_FUk-YDsqb-RoCNEsQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
 
Hoi Martijn,
Ik ben niet op zoek naar een pack hoor. maar ik dacht dat het wel waard was om dit te posten voor andere hikers die misschien geinteresseerd zijn.
Ik ben zelf al voorzien van nog steeds mijn hele fijne ULA Ohm 2.0.. Draag ik al jaren ... zonder de ventilatie... die jij omschrijft.. maar ik mis het niet. Hou er wel van als je close rugcontact hebt met je pack. Niet helemaal met je eens over wat je benoemde tot het opbreken..omdat je een rugzak hebt die frameloos is... het gaat erom wat je erin stopt en je moet zeker met frameloos rekening houden met een maximaal gewicht voor zo'n pack.
De Zpacks Arc haul ken ik .. goede pack...ja.. heb al wel veel cuben/dyneema hier in allerlei andere spullen... maar nog niet overgestapt op een rugzak in dyneema. Mis het nog niet echt..
succes ook nog met het doorsparen voor je Arc Haul..


grt W
 
Dit zegt wel iets over de ‘richting’ waar ze op gaan. Dat is op zich een goede zaak. Maar ik blijf voorlopig bij mijn HMG windrider[emoji6]


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan