3x kapotte Exped mat in 1 vakantie

Die mogen ze gratis naar mij versturen. Dat mag je ze wel melden ;-)

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

@aqdennis
Kijk ook eens naar Sea to Summit airsprung cell matten, deze liggen erg comfortabel omdat je lichaam overal wordt ondersteund, minder snel rolt en een stuk stiller dan de neoair's.

Ik gebruik, naar volle tevredenheid ondanks fors postuur, de Comfort Light Insulated Large (R-value 4.2).
 
Laatst bewerkt:
Wat je wat het is met dit soort matjes? Iedere puntlas is een koude brug met nu isolatie. Kunnen de gevulde kussens wel goed geisoleerd zijn maar als het erop aan komt (dus als het echt goed vries krijg je het gewoon koud met deze dingen. Alleen de dual layer construction heeft op de laspunten nog isolatie (de helft van het totaal). Aangezien ik vaak in de winterkampeer (< -10) vertrouw ik deze jongens niet.
 
Ik heb de sea to summit comfort light insulated al 2 jaar en ben erg tevreden.
Wel wat zwaarder dan thermarest en exped maar het ligt super comfortabel en je rolt er niet zomaar af.
Het "ventiel" is ook erg fijn en niet fragiel zoals bij ds thermarest matten.
Met een pompzak/drysack heb je de mat(model large,200 cm) in 3,5 keer opgepomt.
Leeg laten lopen kost 1 seconde.
 

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Vandaag blij verrast door een pakketje van Exped. Toch nog vervangende matjes. Maar na openen van de doos ben ik er nog niet helemaal uit hoe blij ik ben. Wat ik namelijk had en overleden is is:

- Synmat UL 7 LW
- Downmat 9 LW

Nou wilden ze me eerst al 2 Synmatten 7 M sturen, dus ik moest nog een keer uitleggen wat ik had wat op de foto stond (je zou zeggen dat als je op de foto een gele en een zwarte mat ziet je dan geen 2 oranje matten gaat sturen....maar ok, dat ben ik).
Maar wat ik nou gekregen heb is:

- Downmat UL 7 LW
- Downmat UL 9 LW

De UL9 is bijna wat ik had....maar jammer dat het een UL is met maar 2 jaar garantie.
De UL7 is me wat zwaar om in de zomer mee rond te lopen. Misschien dat ik 'm maar verkoop om van het geld dan een Synmat UL te kopen.

Afijn, ik ben dus blij dat ik alsnog van Exped matten onder garantie heb gekregen....maar ik ben niet zo blij dat het andere matten zijn dan ik had.

Groetzels,
Dennis

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk
 
Mijn exped down matje is ook recent gesneuveld. Hetzelfde euvel. Erg lekker als je boven de 4000 meter kampeert ver weg van alles en iedereen. Ik heb een paar dagen op de bobbels gelegen.
 
ik had ook een lek matje met een opgeblazen baan. Het is een Exped Basic UL 7.5 M, maar helaas is deze al zeven jaar oud en dus uit de garantie. Bij mij wilde ze geen coulance toepassen, dus ik ga weer terug naar een Therm-a-Rest.
 
Nog geen antwoord....
Dus na wat zoeken kwam ik op een Klymit Insulated Static V Lite.....en die kan ik in Nederland dan nou weer nergens vinden. Wel de Klymit Insulated V Ultralite SL, maar die is maar 51 cm breed (ipv 58 cm) en dat vind ik toch wat krap. Afijn, ik zal Lowland (de importeur van Klymit) eens vragen...
Heb de Klymit Insulated Static V Lite net bij Campz gekocht...
 
Dag Dennis,

Heb je de synmat Hyperlite van exped al wel eens gecheckt.? Ik gebruik hem al 2 jaar, veel hikes mee gedaan en hij werkt perfect en ook nog eens superlicht. heb zelfde probleem met lengte ook. Ik ben 1.93m en niet alle matten zijn geschikt voor mijn lengte. Deze Synmat Hyperlite was er voor mij in XL.

of check eens de Nemo Tensor insulated of de Big Agnes Insulated AXL Air pad te koop volgens mij bij ultralightoudoorgear.co.uk, die laatste is nog erg prijzig, over de 200 euro.
 
Laatst bewerkt:
Tip voor wie een matje heeft buiten garantietermijn met een kapotte naad aan de rand: met strijkijzer op de hoogste stand dichtsmelten, eventueel langs een lineaal. Werkt fantastisch, het strijkijzer plakt niet vast en alleen de binnenlagen smelten tegen elkaar aan. Wel opletten dat er geen isolatiemateriaal tussen zit. De naad is daarna weer als nieuw. Er zijn zelfs ultralight dyhards die zo hele matjes inkorten. Een naad in het midden is lastiger. Heb ik nooit geprobeerd, maar allicht lukt het met de zijkant van het strijkijzer. Ik zou het zeker proberen als het matje anders toch weg gaat... Groet, Marieke
 
Onderweg heb ik de mat al drie keer proberen te repareren, maar er kwamen steeds weer nieuwe gaten erbij, precies waar de naad los liet. Altijd met een Exped pompzak opgeblazen. Dus ik denk dat het nu definitief te laat is.
 
Exped geeft 2 jaar garantie op UL matten en 5 jaar garantie op alle andere matten.... De reden dat UL matten kortere garantie hebben is omdat de UL matten van lichtere en daarom slijtgevoeligere materialen zijn gemaakt (aldus Jongejans Trading - de importeur van Exped in NL).

Echter.....ik ben het er niet mee eens dat delaminatie onder slijtage valt. Het is m.i. ondeugdelijke productie gezien hoe vaak het voorkomt...
Heb net gisteren mijn Exped UL LW van drie jaar oud, die begon met delamineren, omgeruild bij de Bever in Groningen. Men kende het probleem. Geen gezeur over garantie. Gewoon een nieuwe. ! Top.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Heb net gisteren mijn Exped UL LW van drie jaar oud, die begon met delamineren, omgeruild bij de Bever in Groningen. Men kende het probleem. Geen gezeur over garantie. Gewoon een nieuwe. ! Top.
Ja omdat je bij de verkoper hebt terug gebracht.... die moet zich aan strengere regels houden dan alleen de fabrieksgarantie.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan