4 daagse hiking trip light Gear Setup (filmpje)

Hier > https://www.youtube.com/watch?v=PWCktdgonmA

Een filmpje van een gear setup samengesteld vanuit de (UL) light filosofie voor een 4 daagse hiking trip (gefilmd met de telefoon)
Een light setup dus met een basisgewichtvan 5.7 kg ex water and food.
In dit filmpje zijn niet meegenomen; Euroschirm Swingliteflex paraplu Silver, mobiele telefoon, Zakmesje, firestarter/lucifers/ shockcord, fluitje, polycro groundsheet, zonnebril en Riem, Dit wel meegenomen zorgt voor toevoeging van een extra 530 gram. aanpassingen en veranderingen van gear m.b.t klimaat/seizoen en omgeving daargelaten. Ik heb geen enkel belang in welk merk dan ook genoemd in dit filmpje. Ik wordt wel ondersteund door inov-8, maar ben onafhankelijk in mijn bevindingen .m.b.t tot deze ondersteuning
Idee/ Aanbevelingen altijd welkom.
 

Bijlagen

  • IMG_20150501_144723_HDR.jpg
    IMG_20150501_144723_HDR.jpg
    91,4 KB · Weergaven: 111
Laatst bewerkt:
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Weinig isolatie? Ik zit niet zo laag in mijn basis gewicht maar dat komt ook dat ik vaak in koudere maanden ga. In bijna alle gevalle vriest het met name in de avond en eind van de middag behoorlijk. Nu ben ik zelf kouwelijk maar ik zou met getoonde isolatie een slechte tijd hebben. Ik kan het niet duidelijk zien, maar dat geldt ook voor een isolatiebroek (Arcterys Atom LT pants). Ben trouwens wel afgestapt van trailrunners nadat ik tijdens het trailrunnen in de Pyreneeen op een rare manier door mijn enkel ging. Toen dacht ik toch even:"Snap dat moet me niet gebeuren tijdens een tocht". Ik gebruik ook geen gore tex vanwege ademend vermogen, maar heb tijdens laatste trip de Lundhags Syncro Light gebruikt. Heel goed bevallen.
 
Hi Maurik,

In mijn post staat ook aangegeven, aanpassingen en veranderingen van gear m.b.t klimaat/seizoen en omgeving daargelaten. Natuurlijk kun je in koudere maanden nog wat aanvullingen voor warmer spul doen of gear zoals die in het filmpje te zien is weglaten. ik moet je zeggen een baselayer met een donsjackje en een rainjacket erover heen isoleert vrij goed. Ik ben wat warmbloediger aangelegd, maar heb het gauw warm op hike. in de herfstmaanden loop ik soms alleen met een baselayer.
je hebt het over een isolatiebroek, dat kan ja. De tights is 4 seizoenen en met mijn patagonia broek erover heen erg warm. misschien niet 4 seizoenen, maar nogmaals de een ervaart het warmer dan de ander.
Ik hike persoonlijk over het algemeen alleen maar 3 seizoenen, met sporadisch een tochtje in de winter.
wat betreft trailschoenen, wat jammer dat je een slechte ervaring hebt gehad en daarna er vanaf bent gestapt. Natuurlijk kan ik hier niets over zeggen, schoenen is echt een persoonlijk ding, De 1 heeft goede ervaring met trailrunners, de ander kiest toch weer voor een andere variant a.d.h.v eigen lichamelijke gesteldheid
 
Laatst bewerkt:
Wat is trouwens dat matje wat je gebruikt? Is het een multimat?
Zag ook dat je LYO producten gebruikt? Hoe bevalt dat? Wil ze ook eens proberen.
 
Hi Maurik,

Dat rode matje is inderdaad een multimat Superlite air.
Hier een uitgebreide Review; http://www.keithfoskett.com/the-death-of-the-neoair-multimat-superlite-air-mattress-pillow-review/

Matje weegt 300 gram 3 seizoenen, maar in combinatie met een evazote foam mat heb je een perfecte 4 seizoenen winter set up. bijelkaar dan 450 gram. je kan dus zelf bepalen gezien de weersomstandigheid of je het ene gedeelte dus thuislaat als het warmer weer is en dan ben je met 300 gram klaar.

De Lyo maaltijden zijn heel vers en lekker. Niet goedkoop (8,95) maar de hele filosofie en biologische gedachte achter het merk, 100% natural vind ik een goed uitgangspunt en terecht dat ze allerlei awards er voor ontvangen. Ook veel heerlijke vegan maaltijden trouwens. Samen met Real Turmat en Packit Gourmet een van de beste en meest verse maaltijden voor op trail!
 
Laatst bewerkt:
Toevallig vandaag 2 Lyo maaltijden binnengekregen. Ik vond ze nogal groot in vergelijking met adventure foods. Moet wel errug lekker zijn voor de maat. gewicht wel OK dus ik ben benieuwd
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan