4 x 4 verhuur IJsland


Weet iemand een 4 x 4 verhuur in IJsland? Eentje van een lokale verhuuder, geen grote international als Hertz, Sixt of Avis, zodat mijn geld naar de lokale economie gaat?

Eins
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Eins,

Wij hebben een paar jaar geleden een auto bij Geysir gehuurd. Geen 4x4 maar een Yaris. Toen hadden ze geen kantoor op het vliegveld, weet niet hoe dat nu is. Iemand staat je met de sleutel op te wachten en aan het ein dump jede sleutel in een brievenbus op het vliegveld. Veel plezier in IJsland.

http://www.geysir.is/main.html

groeten,
victor
 
Wij waren van de zomer met onze eigen auto op ijsland (een 2x4 :) ) en hebben nog even kort overwogen om een dagje een 4x4 te huren, om bij Askja te kunnen gaan kijken. Maar de hoge kosten, iets van 200 € per dag, vonden we een beetje te gortig.

4x4's kun je waarschijnlijk dicht bij bekende berggebieden (waar de bekende 4x4 routes lopen) wel huren, en natuurlijk bij de verhuurmaatschappijen. Kost je waarschijnlijk 1300-1500 € per week.
Ik zag als verhuurauto veel toyota RAV4 en aanverwante SUV-achtige auto's.
Wat ook eventueel kan, en bij de hierboven genoemde verhuurprijzen al bij meer dan 1 week de moeite is: een goedkoop martplaats-jeepje hiervandaan meenemen, en dan met de boot gaan. :)

Groet,
Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Hi Pieter,

Hmmm, een 2x4 zeg je. Dus 2 wielen, waarvan 4 aangedreven ?? Laat eens kijken, ........ dat kan dan volgens mij alleen een tandem zijn. ;-)


Rolf
 
Ik vond trouwens het openbaar vervoer (bussen) een goed alternatief op IJsland en niet bijzonder duur. Je kunt er niet overal mee komen, maar wel op veel populaire gebieden.

Linda
 
Zoals je ziet, geen tandem. Maar dat betekent nog niet dat je er niet mee kan rijden op weggetjes die eigenlijk voor een 4x4 bestemd zijn :)

ijsland2009_426.jpg


Groeten,
Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Ik vond het indertijd heerlijk en veel goedkoper om met eigen auto ( Renault Espace ) op Ijsland rond te toeren.
Hele Ijsland rond geweest, naar Geysir, Landmannerleugar, die grote watervallen in het noorden.........
Maar....... pas op je bodemvrijheid, mij koste het wel een benzinepompje wat in de kunststoftank onder de auto zat. Dat moest toen uit Frankrijk komen en duurde 2 dagen opsturen en 1 dag inbouwen in Rykjavik . En ga niet zoals die Duitser deed een lokale bus achterna door een beek.........dan loopt je auto vol:+

Voordeel is dat je je auto hier al vol kan laden met vakantie spullen en eten.
Huren vond ik onmogelijk duur worden voor 5 weken.
 
Hee hola, dat zijn een hoop replies ineens.

Eigen auto heb ik niet, dus is geen optie. Het idee is om tien tot veertien dagen op pad te gaan en we zouden graag een week een auto huren.

In de lente rijdt nog niet veel OV, dus bussen is ook niet de oplossing.

En mijn auto volladen met eten is mij een beetje te Hollands. Ik ga niet op reis om IJSland boterhammen met hagelslag te eten, maar ik ga op reis om een andere cultuur te ervaren. Maar voor vijf weken zal het vast een bom duiten gekost hebben.

Helaas voor IJslanders, maar aangezien de crisis hun land bijzonder hard geraakt heeft, is het nu wel lekker goedkoop om er te reizen.

Eins
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan