40 +10


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Excuus, ik heb niet bedoeld specifiek aan @EinsteinX te refereren of te verwijten. Ik denk dat we het zelfs helemaal eens zijn. Ik beoogde meer om aan te geven dat je vooraf voor jezelf moet bedenken wat je doel van je hike is, je eigen fysieke gesteldheid en wat daarbij hoort aan uitrusting/gewicht. Als je opteert voor kortere afstanden en minder lange dagen lopen dan maakt je totaalgewicht wat minder uit dan wanneer je (zoals ook ik) lange dagen maakt. Hoe dan ook: een lichtgewicht rugzak/uitrusting is altijd wel gunstig: met 8kg op je rug loop je nu eenmaal prettiger en is ook de fysieke belasting van ledematen en gewrichten (!) een stuk minder dan met 16 of 20kg. Dat maakt alles net wat prettiger en meer ontspannen. Hoe lichter hoe fijner, mits comfortabel. Zoiets...
Ik voelde me ook niet persoonlijk aangesproken hoor. Jouw post gaf mij alleen een goede aanleiding om aan te geven wat de reden was dat ik persoonlijk gekozen heb voor een UL uitrusting.
 
Jaren geleden eens een kleine video opgenomen in de hotelkamer in Jordanië, aan het eind van onze Jordan Trail. Omdat iedereen (andere hikers) zo verbaast was dat wij (mijn vrouw en ik) beiden met een 32 liter rugzak liepen. "Zit er echt ook je tent, matje, slaapzak en kookspul in?"

Ja dus:


Adventurous greetings, Coen.

Mooi om te zien Coen! Vraagje: in de video heb je het over een picknick mat, welke mat gebruik jij?
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan