6 daagde hike Femundsmarka

wie heeft er ervaring met hikken op de Femundsmarka in augustus?

Ik ben bezig met de voorbereiding van een trip naar Noorwegen en ben opzoek naar extra informatie.
- hoe is het met de muggen in die periode?
- ik ga met de trein naar Røros, zijn daar goede mogelijkheden voor de laatste inkopen? Brandstof, visakte, etc.
- is er een deel wat ik absoluut gezien moet hebben of is het allemaal mooi?
- iemand met een gps route met daarin waymarks van mooie plekken?

Alvast bedankt.
Bob
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik ken Femundsmarka alleen van de winter. Roros is een aardig stadje, met redelijke buitensportzaak, dus daar kun je alles wel krijgen.

Ik heb een wintertrektocht gedaan van Elga naar Roros, via DNT hutten, en bij Langen zit een grote boerderij met slaapplek (en kun je weer even douchen). Geen idee hoe het er in de zomer uitziet.
 
Ik ben heel lang geleden daar geweest. Niet in Roros omdat wij met een auto waren. Zoals gezegd zijn er genoeg ‘buitensportzaken’ in de buurt. Soms in supermarkten waar je allerlei spullen kan kopen. Het is een mooi gebied. Ik was er laat september en toen was het koud. Ik kan dus niks zeggen over muggen. Weer kan er snel omslaan en er is weinig ‘beschutting’. Veel meertjes waar je kan overnachten.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Eerste helft van augustus zijn er meestal nog wel muggen, daarna meestal de eerste nachtvorst en is het muggenseizoen over.
Røros heeft een paar (buiten)sportwinkels die gas, visakte e.d. verkopen. Branderbenzine verkopen ze ook bij het benzinestation. Visakte kan je ook op de boot (Fæmund 2) kopen.
Het gebied rondt de Røa is het drukst bezocht.
 
Branderbenzine op zijn noors heet meestal «miljøbensin». Pas op dat je niet de 2-takt variant krijgt (met toegevoegde olie), die roet als de pest.
 
Branderbenzine op zijn noors heet meestal «miljøbensin». Pas op dat je niet de 2-takt variant krijgt (met toegevoegde olie), die roet als de pest.
Ik maak meestal gebruik van een Trangia spiritus brander. Deze past in een kleine firebox waardoor ik als het voorhanden is op hout kan koken. Ik neem aan dat brand alcohol ook verkrijgbaar is?
 
Rødsprit is wat men hier in de Trangia brandt. Bij de meeste supermarkten en benzinestations te krijgen in plastic literflessen. Is hier dus rood van kleur.
 
Ik ben ook wel eens op zoek geweest naar Rødsprit. Niet gevonden in diverse buitensportwinkels (die wel de trangia verkochten) maar uiteindelijk wel in een ijzerwarenwinkel.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan