6 daagse trekking


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
hallo

Ik zoek deze zomer een 6 daagse trekking te doen kan iemand me wat leuke ideetjes geven waar .IK dacht aan ijsland of zweden of finland of zo .:)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

He,

ALs ik jou was zou ik lekker naar Sarek gaan in Noord-Zweden: is makkelijk te bereiken met trein en bus en bovendien een van de mooiste arctische wildernissen die Europa rijk is. O ja...omdat het relatief ver van de kust ligt, is het zomer weer lekker stabiel, op een paar sneeuwstormen van tijd tot tijd na dan...:)
 
in de zomer stabiel weer?? hmmm, ben je er weleens geweest? Mijn ervaring is juist dat het weer, ook in de zomer, zeer onstabiel is...
 
Sarek is samen met Abisko juist een van de droogste gebieden van Zweden. Daarnaast ook nog eens supermooi!!!!
Uiteraard kan je een zomer met veel regen hebben. Vorig jaar was een voorbeeld: Bijna iedere dag wel natgeregend. Echter de zomers daarvoor waren zeer mooi en droog.

groetjes Nanda
 
IN het noorden van Finland kan je een enorm mooie tocht doen!!
In het nederlands heet die route de grote berenroute (in het fins...). Er staan hutjes langs route (gratis!!!) met hout om zelf vuurtjes te maken. Het ligt vlak bij Kuusamo en Ruka. Met coole hangbruggen!! Staat ook in de Lonely planet geloof ik en anders moet je me maar even vragen precies hoe en wat dan kan ik je wel wat verder helpen :)
 
Sarek in 6 dagen, da gaat toch niet lukken denk ik. Tenzij je de kungs-of padjelantaleden volgt. Vanachter op de BD10 fjallkarte staat:minimale duur voor een trekking in Sarek 6 (of was het 7) dagen. Persoonlijk zou ik voor 6 dagen kiezen voor een meer bewegwijzerde tocht (bv Berenpad). Als je 6 dagen wilt trekken dan komt dit ongeveer overeen met de duur van het traject Skogar-Landmannalaugar in Ijsland, maar dat kende je waarschijnlijk al. Een ongelofelijk schitterende tocht: niet moeilijk, maar wat een verzameling aan uitzichten... Misschien kun je het combineren met een rondreis door Ijsland (zoals wij deden), want enkel voor die 6 daagse trektocht naar daar gaan is voor de budgetbewuste trekker toch wel een beetje geldverspilling. (alhoewel je nu ook met de low costmaatschappij icelandexpress vanuit Frankfurt kunt vliegen). Een ander mooi alternatief is een bepaalde route in Noorwegen: bv in Jotunheimen, Hardangervidda of op de Lofoten (aanrader!!!).

Bonne Chance

Rubiñio
 
Eeeehm, voor de padjelantaleden staan 10 dagen.

Hardangervidda is idd een erg leuk alternatief en minstens zo mooi!!
Daar zijn tig routes samen te stellen voor 6 dagen wandelen.

veel plezier,

Nanda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan