6 dagen vrij, maar wat te doen?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Dag hikers,

Ik ben binnenkort 6 dagen vrij (14-5 t/m 20-5). Ik ben op zoek naar een leuke route die ik in die dagen kan lopen. De route moet uitdagend zijn en mag redelijk zwaar zijn. Ik heb genoeg kennis van kaart en kompas. De heen- en terugreis moet met het openbaar vervoer. Al met al zal ik zo'n 4-5 dagen lopen.

Ik beschik niet over een tent, maar mijn voorkeur gaat wel uit naar wildkamperen, maar dat moet wel te regelen zijn (lenen ofzo).

Zelf zat ik te denken aan de Ardennen (hoge venen) of Duitsland. Ik vraag me wel af of bijvoorbeeld Schotland ook binnen de planning zou liggen. Ik wil het budget redelijk laag houden.

Ik hoop dat jullie met zoveel mogelijk info komen (internet, gidsjes, kaarten, enz).

Alvast reuze bedankt!
Groeten,
Jeroen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Jeroen,

Wat dacht je van meerijden naar Fontaineblue met Nanda en dan zelf teruglopen? Is best zwaar (lang), uitdagend en te doen als je er wat kaarten op na slaat.

Raymond
- nog steeds geen tent gekocht??
 
Haha Raymond, ook oin de bivakzak was het goed toeven tijdens de WWH.
Hiken in de Ecrins is erg leuk, maar ik ga dit jaar al 4 keer die kant op en heb geen zin om zo lang te moeten reizen. Dichterbij huis zijn legio plekken waar ik me kan vermaken.
Misschien moet Pieter eens reageren, de Duitsland kenner.
 
Heb je wel een eigen bivakzak dan?;-) :p

Timo
-Gaat volgende week ook paar nachtjes wildkamperen-
 
Hoi,

Idee: koop of leen in de bibliotheek het boek 'Wandelvakanties dichtbij huis' van Maes. In dit boek staan diverse tochten.

Recensie op www.bruna.nl :
Een leuk boek met 20 ideeën voor meerdaagse wandeltochten die binnen een halve dag bereikbaar zijn vanuit het centrum van Nederland. De meeste tochten duren 3 of 4 dagen, maar er is ook een tocht van 7 dagen en er zijn drie tochten van 2 dagen. De twintig wandeltochten gaan door Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Van elk land worden vier tochten beschreven. De meeste tochten zijn natuurwandelingen, twee wandeltochten gaan door Londen en Parijs. In het boek staat een handig overzicht van de 20 tochten met een indicatie van de lengte, duur, landschap, moeilijkheidsgraad, bereikbaarheid, bewegwijzering en geschiktheid van de tocht voor kinderen. Alles wat je nodig hebt om zelf zo'n tocht te organiseren, staat in het boek. Bij elke tocht vind je logiesadressen, een routekaartje en de routebeschrijving. Er wordt veel aandacht besteed aan het openbaar vervoer in de 5 landen. Leuk is ook het overzicht bij elke wandeltocht van interessante websites.

Succes en veel plezier met het wandelen.

gr. Marike
 
>Zelf zat ik te denken aan de Ardennen (hoge venen) of
>Duitsland. Ik vraag me wel af of bijvoorbeeld Schotland ook
>binnen de planning zou liggen. Ik wil het budget redelijk laag
>houden.

Hee Jeroen,

Ik heb de Gr 56 "Oostkantos" in de Ardennen deels gelopen. Het traject voert van Sankt Vith via Malmedy, Monschau, de duits/belgische grens weer terug naar Sankt Vith en gaat daarbij ook door de hoge venen. Met name het stuk Malmedy-Monschau-Manderfeld was erg mooi. Zwaar vond ik de route niet, maar ik liep de route in 7 dagen. Als je het in 5 dagen gaat doen is de route zwaar genoeg (170 km = 34 km/dag). Het is vooral een erg verlaten deel van de Ardennen wildkamperen ging prima, maar is wel streng verboden op de hoge venen.

Helaas heb je er geen kaart en kompas voor nodig, want gemarkeerd met de welbekende rood witte GR streep.

OV: Trein over Maastricht en Luick naar Verviers, bus Vervier-Sankt Vith


Schotland is altijd prima wat mij betreft, alleen als je nu nog een vliegticket moet kopen dan zijn die niet zo goedkoop meer. (Heb een keer maanden van te voren geboekt en gevlogen voor 5,99 euro ex. toeslagen!)

Suc6 Eins
 
Duitsland kenner? Misschien heb je te hooggespannen verwachtingen... :)

Wat je kunt doen, inplaatsvan een misschien bekend rondje ardennen, is de ICE naar keulen (of verder) nemen en daarvandaan door de eiffel teruglopen.
Ook in het rührgebied kun je, mits je een goede kaart bij je hebt, redelijk wat groen ervaren. Met als hoogtepunt in de categorie "niet-bos" het landschaftspark Duisburg Nord. (www.landschaftspark.de)

Maar echte toegespitste tips heb ik dus ook niet voor je.. Veel plezier wel!

Groet,
Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
>Hee Jeroen,
>
>Ik heb de Gr 56 "Oostkantos" in de Ardennen deels gelopen. Het
>traject voert van Sankt Vith via Malmedy, Monschau, de
>duits/belgische grens weer terug naar Sankt Vith en gaat
>daarbij ook door de hoge venen. Met name het stuk
>Malmedy-Monschau-Manderfeld was erg mooi. Zwaar vond ik de
>route niet, maar ik liep de route in 7 dagen. Als je het in 5
>dagen gaat doen is de route zwaar genoeg (170 km = 34 km/dag).
>Het is vooral een erg verlaten deel van de Ardennen
>wildkamperen ging prima, maar is wel streng verboden op de
>hoge venen.

Dit is eigenlijk waar ik naar op zoek ben. 34 km/dag ga ik niet halen denk ik (ik had het qua zwaarte over het hoogteverschil, niet zozeer de afstand). Is de route ook wat in te korten?
Misschien een domme vraag, maar waar kan ik een gidje bestellen?
 
>Is de route ook wat
>in te korten?
>Misschien een domme vraag, maar waar kan ik een gidje
>bestellen?

Er zijn een aantal afkort lussen: Twee mogelijkheden om van Malmedy naar de Hoge vennen te komen. Allebei even mooi. Van Malmedy kun je ook door steken naar Rocherath.

Doe je bv Malmedy-Monschau-Rocherath-Malmedy dat is 105 km. In 4 dagen zo'n 26km per dag, maar nogmaals: het is gemarkeerd en er is wel hoogte verschil, maar zwaar? Afgelegen is het wel. Op de hoge venen is het water niet drinkbaar: het schuimt door zeep van saponine planten. Je bent twee dagen bezig om door de hoge venen van Malmedy (Bel) naar Monschau (DTSL) te komen. Het is aan te raden om voor die 2 dagen water mee te nemen. 5 kilo water :S. Wildkamperen mag niet maar kan wel heb ik al twee keer gedaan (niet zeggen). Overnachten kan ook in Baraque Michel geloof ik op 0,9 km van de route.

Gidsje kun je bij de betere kaartenwinkel gewoon in het NLs kopen of anders: http://www.groteroutepaden.be/grlf/winkel/index.htm alleen weet ik niet of je dat nog red voor je weg gaat.

Anders mag je mijn gidsje wel lenen, maar dan wel per email, want ik ga mijn adres niet vermelden op het www.

Suc6 Eins
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan