800 fp dons inkoop actie


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik heb de leverancier van het dons gevonden dat ook door Valandre wordt gebruikt:
www.valandre.com/eng/down.htm

Frans grijs ganzendons 95/5
50-820 cuin http://www.ateliersdelastour.com

Maar om de minimum bestel hoeveelheid te halen zoek in nog mensen die ook wat willen kopen.

18 euro/100gr
+ 6 euro verzendkosten
Deadline 5 Februari

Laat me maar weten als je geinteresseerd bent.

met vriendelijke groet,
Marijn
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


marijn,

wat wil je met het dons gaan doen?

ik ben nl. op zoek naar een donzen slaapzak, maar wat ik wil is eigenlijk niet te koop.

het zou een brede (80cm) slaapzak moeten zijn met trapeziumvormig voeteneind met in het midden nog een behoorlijke breedte, tochtslurf achter de rits, warmtekraag en capuchon. comfortwaarde ongeveer -10. goed te comprimeren, uitstekende kwaliteit dons etc. ik ben 1.70m, dus de slaapzak hoeft max. 2m lang te zijn. een ontwerp met hoes waarbij het therm-a-rest matje onderin geschoven kan worden (zoals vroeger bij Carinthia) zou ideaal zijn, zodat alle dons gebruikt wordt voor isolatie daar waar het nodig is: aan de boven- en zijkant.

als jij met het dons iets dergelijks van plan bent kunnen we misschien samen bestellen.

groeten,

marianne

ps. de prijs van het dons verbaast me hogelijk. waarom zijn de betere slaapzakken in de winkel dan zo duur? arbeidsloon?
 
Marianne, ruim een jaar geleden ben ik ook op zoek geweest naar een slaapzak. Er zijn slaapzakken waar je de dons naar 1 kant kan schudden, als je daar meer isolatie wilt (lijkt mij niet handig), bv. bij de slaapzakken van Demmenie gezien.

Maar je wilt eigenlijk een slaapzak die niet te koop is. Je kan overwegen naar Tateljee te gaan, daar kan je hem precies volgens je eigen wensen laten maken. Heb ik ook gedaan (lang+tochtkraag-korterits).

grtz
Henk
 
henk,

bedankt voor je reaktie.
kun je me een idee geven van de prijs? en kun je dan zelf dons aanleveren?

groeten,

marianne
 
ik heb afgelopen jaar een slaapzak door birdland laten maken. Ben zelf ook niet zo lang 1.65 en had een -20 comfortthemperatuur slaapzak nodig met zo weinig mogelijk gewicht. Na een zeer snelle service werd de slaapzak precies zo gemaakt als ik dat wilde. Bedenk wel dat dit dan handwerk wordt en dus vaak niet goedkoper dan in de winkel. maar je hebt wel precies wat je wil.
 
Ik meen ergens gelezen te hebben dat Demmenie precies een door jou beschreven model zou uitbrengen, kan hem echter niet in hun catalogus terug vinden.

In de onderste 25% zat geen dons maar bood ruimte voor een TaR ProLite matje.

Heb echter geen idee wat dat geintje moest kosten en wat de specs waren, ff bellen dus...

Gr,
Jan Anne
 
Hallo Marianne,

Ik ga het dons gebruiken om een inzet stuk te maken voor een mummie zodat deze twee persoons wordt. Zie de link:
http://www.functionaldesign.net/
Ik maak deze echter zelf omdat ik nu top dons kan gebruiken + pertex microlight stof. Het inzet stuk zal rond de 350 gr. wegen en maakt 1 slaapzak overbodig:)
Een hele slaapzak zelf maken is veel werk maar een bestaande bijvullen/overvullen is erg makkelijk; langs de rits loshalen 200gr van 800fp dons erbij en laat het dan maar koud worden. Een quilt is makkelijker te maken, zie ook de link in een van de andere berichten.
Dit dons is inderdaad niet heel duur maar het verbaast mij niets dat een top slaapzak 300euro kost: 60 euro dons + 20 euro stof + overige kosten en dan 3x marge, vrij normaal lijkt mij.

mvg,

Marijn
 
>kun je me een idee geven van de prijs?

mm, ik weet niet meer wat ik betaald heb, maar het was vergelijkbaar met aan andere, zeer goede slaapzak (dus wat duurder dan een "huismerk" bever of demmenie). Is echter volledig afhankelijk van je eigen wensen. Informeren dus!

>en kun je dan zelf dons aanleveren?

Lijkt me sterk, maar informeren geeft de enige echte zekerheid...

grtz
Henk
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan