Aanbevelingen materiaal voor Eifel eind oktober

By the way....ik lees iets dat je van te voren een negatief testbewijs moet insturen...doe je dat niet dan wordt je geld teruggestort. Maar misschien begrijp ik het verkeerd of kijk ik verkeerd. Misschien even checken op:


Excuus alvast als ik er helemaal naast zit..😉

Groetzels,
Dennis

Klopt bijna helemaal: een vaccinatiebewijs of bewijs van herstel is ook goed, dus ik stuur ze binnenkort even mijn vaccinatiebewijs :)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik ben wel benieuwd naar die Trekkingplatze eigenlijk. Waar kan ik die vinden?

Wat betreft handschoenen, ga ik zelf deze uitproberen volgende week. Ik hoop dat ze mijn handen warm houden bij lang fietsen in de regen en in de kajak.

Eins
Even nieuwsgierig: heb je deze handschoenen inmiddels geprobeerd? Zo ja, wat vond je ervan?
 
Even nieuwsgierig: heb je deze handschoenen inmiddels geprobeerd? Zo ja, wat vond je ervan?
Oh ja! Nou zeker heb ik ze gebruikt. Tijdens de race hadden we een knotsgekke 45 km kajak in de nacht waar we 14 uur over gedaan hebben en tijdens dat pedellen heb ik ze gebruikt. Wat ik fijn vond was dat ik lekker warme handen had, zelfs toen de handschoenen ook van binnen nat werden (wegens water dat via mijn mouwen de handschoenen binnen ging). Wat ik niet fijn vond is dat ze zwaarder en meer 'bulky' waren dan ik had verwacht, waardoor ze niet echt geschikt zijn om in een trailrugzak mee te nemen. Verder verwacht ik wel dat ze deze winter tijdens mijn fietstrainingen erg comfortabel zullen zijn.
 
Wij hebben in Zuid Korea wel eens op platforms geslapen en kreeg ik van een weekendkampeerder (die dus vaker op platformen slapen met van die enorme familie tenten) een setje platform haken. Ik kan er even geen plaatje van maken of vinden. Het doet mij denken aan een soort spin van vroeger op de fiets. Alleen dan twee haken die je door de spleet duwt en dan zichzelf vasthoud. Onze Tarptent kon ik prima vastzetten.

Ik zie nu dat ze ook andersoortige oplossingen hebben als ik google op platform tent hooks -> fishbone hooks.. Werkt hetzelfde. Tussen de planken steken, een kwartslag draaien en spanning erop zetten.
 
@EinsteinX dank je wel, misschien zijn ze wat te zwaar voor de herfst dan maar wel interessant voor de winter.

@Mailking die haringen zien er handig uit! Ik ben erachter gekomen dat de platforms in de Eifel uitgerust zijn met ogen in de planken en langs de zijkant, dus ik neem zelf alleen wat extra scheerlijn en snelspanners mee.
 
@EinsteinX dank je wel, misschien zijn ze wat te zwaar voor de herfst dan maar wel interessant voor de winter.

Ik heb die Sealskinz ook geprobeerd tijdens een paar zeer natte wandeldagen in vroege voorjaar (waarbij ik qua temp anders had volstaan met fleece handschoenen voor ochtend/avond, maar nu door continue natheid tijdens wandelen irritant koude handen verwachtte). Mocht je ze overwegen te kopen voor de winter, test dan van te voren of ze warm/geschikt genoeg zijn. Ze hielden mijn handen droog en dus warm en was er blij mee voor die omstandigheden (geen last van insijpelend water door regenjas over de pols te trekken). Licht zijn ze inderdaad niet, maar gezien alternatieven ook niet erg zwaar (85gr M). Materiaal is inderdaad 'bulky' en ik vond de vingers ook wat knellen, kan aan mijn handen liggen. Het materiaal voelt wat apart (had geen ervaring met hun sokken), als ze nat worden voelt het ook koud/klam aan, maar van binnen bleef het droog in die paar dagen. Net als elk 'waterproof' materiaal, duurt het wel lang om ze te drogen. Het is 'all weather' en dat doen ze in de korte tijd dat ik ze had goed. Ik kan me voorstellen dat Eins ze meer dan warm genoeg vond bij de inspanning die hij levert. Maar bij winterse omstandigheden zou ik het zelf voor een hike (inclusief inactiviteit) in iets anders zoeken. Of in ieder geval warme droge wanten mee voor in kamp.
 
Dat had ik ook, maar ja, met kajakken heb je bij iedere slag je hand ook boven de schouder en dan loopt het water gewoon zo je mouw in.
Snap ik. Vraag me af of dat uberhaupt te voorkomen valt. Dichtsealen met tape misschien. Of wetsuit ;).
Sorry, genoeg off topic.
 
Die haringen zien er gaaf uit. Ik heb de verleiding tot nu nog weten te weerstaan... :cool:
ScreenHunter 784.jpg
ScreenHunter 785.jpg
 
Hallo allemaal! Nogmaals bedankt voor de reacties. Ik zit nu in een hotelletje in de Eifel en morgen begint de tocht :) ik ben uitgekomen op de Thermolite Reactor liner, paracord + spanners voor de tent, Decathlon regenwanten en dunne fleece handschoenen mocht het koud worden (verder een Snugpak Patrol poncho en een Marmot Precip full zip regenbroek tegen de nattigheid). En de voorspellingen zien er goed uit de komende dagen dus hopelijk zal niet alles nodig blijken.

Ik heb er zin in! Wie het leuk vindt kan mijn avontuur volgen op mijn instagram: https://www.instagram.com/sikko.boersma/ Ik zal naderhand ook hier op het forum een kort verslag doen.
 
Laatst bewerkt:
Lieve mensen, het verslag staat hier!

@marla speciaal voor jou nog wat foto's van de bevestigingsmogelijkheden op een Eifel-Trekkingplatz platform. Ik vond het best makkelijk, als is het even prutsen de eerste keer. Tip: de natuur kan je een handje helpen als je stokken door de spleten dreigen te gaan.
20211028_170458.jpg
20211028_170537.jpg
20211028_170604.jpg
20211028_171802.jpg
Dus ik zou me er niet door laten afschrikken. Het gebied is prachtig om doorheen te lopen :)
 
Echt zo jaloers! Ik heb echt zo veel zin om een een paar dagen de ardennen of Eifel in te gaan.

En voor degenen die zich afvragen waarom ik dat niet gewoon lekker doe: er komt een klein x-je bij in huize EinsteinX, dus mijn prio's liggen even ergens anders.
 
Neem sowieso je normale (aantal) haringen mee. Dan kan je hem ook naast de vlonder zetten indien nodig. Voor op de vlonder kan je overwegen een paar spijkers mee te nemen, voor de belangrijkste afspanpunten. Scheerlijnen kan je verlengen, maar de afspanpunten naar de grond niet.

Het nadeel van spijkers met een steen in een vlonder tikken is dat je ze er zonder gereedschap niet uit krijgt. Een multitool (tang) is dan wel handig.
Neem een stuk sisaltouw mee, dat knoop je rond de lat en daar kan je de scheerlijn aan vastmaken. Bij vertrek lossnijden. Weegt niet veel.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan