Aanbiedingen en kortingen, aanbevelingen


http://www.karrimor.com/
Merino wol sokken
Van de week nog even 2 vouwmatjes gekocht en Carbon wandelstokken.2dagen bezorgtijd.
Mvg DaanB


Als je maat M of S hebt en je wilt graag een Smartwool sok proberen, bij Bergfreunde. nl (gevestigd in Duitsland) zijn er nog enkele van deze (schat ik).

smartwool-womens-phd-outdoor-heavy-crew-trekkingsokken-bf.jpg


Het is niet de meest recente versie geloof ik, maar een goede sok. Voor mannen is de sok iets nauwer in de breedte dan de Unisex versies, maar ik heb brede voeten en ik koop ze het liefst M zodat ze echt nauw aansluiten, en ze bevallen me goed dus ik heb nog een paar besteld. Niet dat ik nog niet genoeg keus had, maar juist in een nauw aansluitende schoen is zo'n dikke sok die niet schuift wel fijn. En ik vind dat paars echt een mooie kleur... (Als je bang bent voor kriebelen, het is Merino maar belangrijker nog, de binnenkant is plastic om het vocht snel af te kunnen voeren. Dus de binnenkant voelt bij de Heavy Crew niet echt als wol, bij de Bever sok, zie onder, voelt de sok wel meer als een zacht wollen sok. Maar de demping is dan wel iets minder dan bij deze). De prijs is voor Black Friday dus na vandaag is hij weer duurder, maar ik denk dat ze ook niet heel veel meer hebben, gezien het feit dat L al is uitverkocht.

https://www.bergfreunde.nl/smartwool-womens-phd-outdoor-heavy-crew-trekkingsokken-bf/

(Bever heeft trouwens ook een voordeel PhD aanbieding maar dan de lichtere Sport versie. Er liggen er nog heel wat in de Bever winkel in Groningen, de mannen moeten het met zwart doen maar de andere Unisex versie die door Bever voor vrouwen bedoeld is (hadden we die discussie ook niet laatst bij de Hema? Het is Unisex mensen) is grijs met wat rood, ook een fijne sok. Hij pluist denk ik wel licht, toen ik hem voor het eerst aantrok gingen er wat rode pluisjes af. Later niet meer, hij houdt zich tot nu toe goed. Bij de paarse sok had ik dat pluizen niet, de stof voelt wat robuuster aan.

3211c50003_7272_01_nl.jpg


https://www.bever.nl/p/smartwool-outdoor-sport-light-crew-sok-dames-LAACC52003.html?colour=4324)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Vandaag is het black friday en een boel outdoor winkels doen hier aan mee. Bever geeft bijvoorbeeld 20% korting op alle North Face kleding. Zwerfkei en Verreweg doen dacht ik ook mee.
 
De prijs is voor Black Friday dus na vandaag is hij weer duurder, maar ik denk dat ze ook niet heel veel meer hebben, gezien het feit dat L al is uitverkocht.

https://www.bergfreunde.nl/smartwool-womens-phd-outdoor-heavy-crew-trekkingsokken-bf/
Helaas M is ondertussen weg, maar ik heb nog een paar kunnen bemachtigen. Door de drukte duurde het wel wat langer, hij was er op woensdag pas. Komt ook helemaal uit Duitsland. Bedankt Deutsche Post en DHL! Ook nog een dunne Rohner sok bij Bergfreunde besteld, dat merk werd laatst ook door iemand genoemd. Zijn niet echt sokken voor zwaar gebruik maar kan wel. Ik had al een paar Army socks van Rohner en een mooie Vulcan rode trekking sok.

Niet veel demping bij zo'n dunne sok maar ik had nog een kleine tip daarvoor, als je last hebt van een drukpunt in je schoen, en je wilt toch niet zo'n zware sok aantrekken, ik probeer nu zo'n katoenen schijfje waar je make-up mee kan verwijderen, gewoon in de sok schuiven. Precies de goeie grootte en super zacht katoen, voor vijftig cent krijg je een hele zak vol van die dingen. De achterkant is nog wat geribbeld ook wat helpt tegen verschuiven in je sok. Als er een drukpunt is blijft het schijfje zo wel zitten volgens mij. (Je moet schuiven en dubbelvouwen wel voorkomen, daar krijg je juist blaren van. Maar heb zelf niet gauw last daarvan.) Ik heb een paar schoenen dat links nog net te strak zit op het wijdste punt, waar je grote teen begint, en ik moet oppassen dat je daar geen slijmbeursontsteking krijgt (of die ene schoen wijder laten maken, maar ik hoop dat het leer nog wat minder stug wordt. Langzaam inlopen. Ik heb ook een grotere maat van die schoen...Deze is 9 UK maat maar ik heb ook 10...Waren 40% afgeprijsd voor mooie Lowa's, bij Spac Sport indertijd, kon ik niet laten staan).

rohner-super-wo-multifunctionele-sokken.jpg


Kleur Marengo. Genoemd naar het paard van Napoleon.
 
Welk type sok is dit? Ik draag graag dunne sokken.
Ik had zelf bij Rohner twee paar Protector ondersokken en twee stuks sportondergoed besteld. Deze stonden al heel lang op mijn verlanglijst en waren bij Rohner nu met 30% korting en gratis verzendkosten vanuit Zwitserland.
 
Ik realiseer mij nu dat mijn vorige post bij 'Gearjunkies' hoort en niet bij 'Kortingen'. Deze thread is voor lopende aanbiedingen. Sorry ik zal het vorige keer beter doen...
 
Welk type sok is dit? Ik draag graag dunne sokken.
Ik had zelf bij Rohner twee paar Protector ondersokken en twee stuks sportondergoed besteld. Deze stonden al heel lang op mijn verlanglijst en waren bij Rohner nu met 30% korting en gratis verzendkosten vanuit Zwitserland.
Hoi Huibhike,

geeft niet wat mij betreft, een beetje offtopic als het toch niet zo druk is op het forum. Maar daar ga ik niet over natuurlijk. :) Dit waren de Rohner Super WO. WO staat voor Wool dacht ik. Het valt nog een beetje onder aanbiedingen want de mokka kleur is wel afgeprijsd naar 11 Euro. Maakt op de totaalprijs natuurlijk niet veel uit. Dit is een van de weinige types van Rohner waar ze nog veel van hadden bij Bergfreunde.

Draag je over de Protector nog andere sokken? Of gewoon als dunne sok?

Ik zag van Smartwool ook nog mooie Merino baselayer ondergoed maar die zijn ondertussen weg denk ik. Valt een beetje buiten het budget voor mij maar wel lekker warm als je kampeert denk ik.

Het schijnt ongelofelijk druk geweest te zijn met pakjes in het Black Friday weekend.
 
geeft niet wat mij betreft, een beetje offtopic als het toch niet zo druk is op het forum.

Het heeft toch niet met drukte op het forum te maken? Het gaat erom dat de interesse voor de één uitgaat naar aanbiedingen (en die ziet dan steeds tot zijn teleurstelling alwéér een bericht over sokken) , terwijl iemand die juist sokkeninfo kan gebruiken, deze op zich waardevolle sokkendiscussie zal mislopen omdat ie denkt dat dit over aanbiedingen gaat.

Waarom niet onder Materiaal een Sokken- draadje beginnen?

Marla
 
Een beetje algemeen en de aanbieding is nog maar een paar uur geldig, maar er zijn dit weekend een aantal mooie jassen in de uitverkoop bij Bergfreunde. De aanbieding loopt aan het eind van de avond af. Ik heb een mooie Vaude Altiplano parka gekocht. Er waren ook een aantal erg mooie donsjassen maar als je niet kampeert, niet skiet of bergen beklimt en meestal alleen in ons tochtige landje verblijft, met steeds meer water vanuit de warme Noordzee, dan heb je dacht ik meer aan een waterdichte jas. En ook nog op milieuvriendelijke wijze gemaakt!

https://www.bergfreunde.nl/vaude-altiplano-wool-parka-jas/



vaude-altiplano-wool-parka-jas.jpg


Van deze jas is er nog wat keus. Alleen in Tabaks bruin, tenminste, voor deze prijs. Andere kleuren zijn een stuk duurder. Maar je moet zelf maar even kijken op https://www.bergfreunde.nl/p/warm-winterjackets-deals/ of er nog iets voor je bij zit.

Ben wel blij met mijn jas, tenminste hoe hij er uitziet en zo. Gaat wel nog een paar dagen duren voor ik hem ook echt aan kan passen. Hij ligt nu nog in Eutingen im Gäu te wachten op transport naar Keulen.
 
Hyperlite Mountain Gear heeft 15% korting op dit monent.
www.hyperlitemountaingear.com

Niet dat de spullen daarmee goedkoop worden (echnie ...) maar mocht je toch al sterk een rugzak of tent overwegen die niet in Europa te koop is, dan kan het interessant zijn. Je compenseert met de korting in ieder de hoge verzendkosten van HMG.

Marla
 
Hyperlite Mountain Gear heeft 15% korting op dit monent.
www.hyperlitemountaingear.com

Niet dat de spullen daarmee goedkoop worden (echnie ...) maar mocht je toch al sterk een rugzak of tent overwegen die niet in Europa te koop is, dan kan het interessant zijn. Je compenseert met de korting in ieder de hoge verzendkosten van HMG.

Marla
Mooie en geweldige spullen Marla!

Aanvullende tip, je kan deze ook bestellen bij Backcountry die regelmatig een korting geven van 20% op hun producten (HMG strooit zelf niet zo vaak met kortingen). Wanneer je dit doet via Active Junky dan krijg je ook nog een Cash Back op de gehele bestelling. Registreren is gratis en soms wel 10% extra voordeel op je aankoop.
 
Van Ebay kreeg ik een coupon met 15 euro korting bij besteding van 30 euro. Vervolgens een Sawyer Squeeze besteld voor in totaal 28 euro inclusief verzendkosten vanuit de VS. Het is afwachten of daar nog inklaringskosten bij komen, maar al met al nog redelijk goede deal.
 
Deze week heeft de Lidl weer een aantal artikelen in de aanbieding oa wandel jacks en jassen maar ook verlichting en wandelstokken. Geen idee wat de kwaliteit is maar voor die prijzen zeker een poging waard.
 
In een UK hiking facebook groep werd deze jas mij aangeraden, ik kijken op de Decathlon site blijkt hij 40% korting te hebben op het moment. persoonlijk geen ervaring maar ik ga de gok wagen :)
Ziet er goed uit en de prijs is nu natuurlijk helemaal ok. Als ik 'm qua specs vergelijk met m'n PHD jassen kun je verwachten dat ie tot ~+5C goed gaat werken, mss zelfs ietsje lager. Let op dat de maatvoering aan de kleine kant lijkt te zijn (oftewel, overweeg een maatje groter).
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan