Aankomend klettersteiger zkt maatje

  • Onderwerp starter Globetrotter18
  • Startdatum

Status
Niet open voor verdere reacties.
G

Globetrotter18

Guest
Hallo, mijn naam is Renée (27) en ik ben gek op buitensporten zoals lekker hiken in een mooi natuurgebied en sportklimmen. Onlangs ben ik op het spoort gekomen van het fenomeen 'Viaferrata' oftewel 'Klettersteigen' en het lijkt me ontzettend leuk om hiermee te beginnen! Helaas heb ik in mijn directe vriendenkring geen mensen die hiermee ervaring hebben. Ik ben daarom dus opzoek naar ervaren klettersteigers die het leuk zouden vinden om mij de basics te leren en wegwijs te maken in deze wereld van het 'viaferrateren'. Spreekt dit je aan en heb je zin om op relatief korte termijn er een keertje een weekendje/ weekje op uit te trekken, stuur me dan even een mailtje:)!

Groetjes,

Renée
 
RE: Klettersteiger zkt maatje

Tip, als ze je moeten mailen, zet er dan ff je mailadres bij, dan weten ze je te vinden :p

Gr,
Maarten
-ferrateren, lijkt mij ook wel leuk, maarja, er zijn ook zoveel andere dingen...


Outside the doorway, there is life, undiscovered, undefined...
(The Analog Project)

www.theanalogproject.tk
 
e-mail adres!

Hahahaha:) ... sorry, had niet eens gezien dat mijn mailadres er niet bij stond!

Heb je dus zin om een keertje mee te gaan, mail me dan op: globetrotter18@hotmail.com

Renée
 
RE: Aankomend klettersteiger

Hallo Renée,

Ik zag jouw berichtje staan (poosje niet op de site geweest) en moest reageren. Zelf vind ik klettersteigen (via ferrata-klimmen) ook erg leuk. Aangezien ik nog veel meer doe (speleologie, bergwandelen en sportklimmen) moet ik het altijd ergens tussen frotten. Daar komt bij dat de meeste via ferrata's niet om de hoek zitten en de meeste mensen vinden een weekendje naar de Alpen te kort. Ikzelf heb daar niet zo'n problemen mee...

De mooiste via ferrata's zitten (naar mijn mening) nog steeds in Italië. De structuur van de Dolomieten lenen zich op de een of andere manier prima voor klettersteigen. Ik heb er ook een aantal in Frankrijk geklommen (Durancevallei) en dat is toch net iets minder. Toch is er daar ook genoeg te doen.

Als je op pad gaat, zorg dan in ieder geval voor een goede uitrusting: klimgordel (evt. met borstgordel), via ferrataset (met touwrem), klimhelm, handschoenen en wat karabiners. Veiligheid boven alles natuurlijk. Wanneer je naar de dichtstbijzijnde buitensportwinkel rent en daar naar de speciale (gratis) via ferratafolder van Petzl vraagt, heb je al heel wat informatie. Ook heb je dan bijna de lokaties van bijna 60 via ferrata's in Frankrijk.

Als je eens op pad wil, mail me dan: caveman.peer@wxs.nl

Veel plezier aan de kabel,

Peer
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan