Aanschaf klimbroek


Status
Niet open voor verdere reacties.
R

rob

Guest
Beste mensen,

Binnenkort ga ik op vakantie richting Italie voor een gletschertocht.
Mijn vraag is of het zinvol is voor een dergelijke onderneming een klimbroek aan te schaffen of dat een wandelbroek ook volstaat.
Gezien de hoge prijs van een dergelijke klimbroek koop je zoiets niet maar op de gok.
Wellicht heeft een van jullie nog ervaring hiermee,
alvast bedankt.
Rob
 
bergbroekengetrut

Hola Rob..

Wel erg prettig qua bergbroek is het als hij winddicht is. Dit is o.a. het geval met de G-1000 broeken van fjällraven. Die vind ik helemaal te gek en kun je eventueel na je vakantie ook gewoon blijven dragen.
Wat daarnaast wel aan te raden is, is de aanschaf van een goede regenbroek. En dan wel eentje die ademt en met doorlopende ritsen..zodat je je stijgijzers en schoenen niet uit hoeft te doen als je op de gletsjer een buitje voor je kiezen krijgt. Deze zijn van alle merken te koop tussen de fl 119,- en zo'n fl 250,-. voor een eenvoudig model. Daar krijg je een recht toe recht aan, maar waterdichte en ademende broek voor. De "Singi" van fjällraven bijv. kost slechts fl 119,-. Erg lang zul je er niet mee doen, maar erg zeer doet het niet als hij een scheurtje oploopt.. Gore-Tex broeken die zo rond de 6 á 700 piek kosten zijn natuurlijk het neusje van de zalm... met allerlei verstevigingen, voorgevormde knieën, handige zakjes, ingebouwde gamaschen etc. etc.. maar ja.. errug duur dus..

lekker boodschappen doen
groeten...
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan