Aanschaf schoenen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ben ik alweer met een vraag. Ik zoek me kleurenblind naar de juiste schoen voor mij. Ik heb de meindl colorado GTX (goretex). Deze mag ik een week binnen 'op proef' dragen en uiteindelijk heb ik besloten van niet. De schoen gaat na enige tijd toch een knellend gevoel geven.
Inmiddels heb ik elders de meindl Brenta lady gepast, met de toezegging dat ik ook die een dag (ik denk hemelvaart niet meegerekend) binnen mag proberen. En guess what, ik vind met name links toch net iets te ruim. Dus ik wil terug naar mijn 'eerste keus' de meindl colorado leer. Wat ik niet begrijp is dat gore blijkbaar eenzelfde model schoen kleiner/smaller maakt. Dat is toch jammer, want zo mis je het waterdichte effect.
Nu voel ik me wel schuldig dat ik zo rondshop en zaken terugbreng, doen jullie dat wel vaker? Met een broek van C&A heb ik geen probleem natuurlijk, en nu gaat het wel om een smak geld en je wilt er lang plezier van hebben. Tenslotte kan een verkeerde aankoop je vakantie grondig bederven.
Wel spijtig dat beide zaken een heel eind uit elkaar liggen en ik nu op de aankoopbon van de laatste zie dat men een tegoed bon geef, terwijl de verkoopster zei geld terug, ik weet zo gauw niet iets van bijna 200 euro wat ik dan wil aanschaffen in die zaak.
Daarnaast baal ik nog van het feit dat de hielen van mijn 4 daagse schoenen, ja zeker de new balance, enorme slijtage vertonen. Van
de telefoniste bij new balance kreeg ik de reactie dat het wel een oud model betreft, (jaja eind jan dit jaar aangeschaft!!) en de winkel wilde in zoverre meewerken dat ik een paar voor half geld kon kpen, want dit was 'vrij normaal en komt ook voor in hardloop schoenen' en het valt blijkbaar onder 'gewone' slijtage.
Ik heb ervoor gekozen om door te lopen totdat ik klachten krijg, daarom zijn mijn B-schoenen ook belangrijk, kan ik die gebruiken, maar dan moeten er al wel km in zitten.

zucht, ik ga morgen maar weer op pad om een en ander rond te krijgen.
als hobbie valt 'hiken/wandelen' toch nog tegen hoor, Ijslandse paarden zijn makkelijker (ik heb ze lekker gewassen vandaag)
:(

Ali
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Ali

Wat een verhaal. Welke schoenen je goed passen is natuurlijk zeer persoonlijk, daar kan niemand je in adviseren. Het is wel zo dat passen en inlopen makkelijker is geworden, schoenen sluiten in het algemeen beter aan.
Dat Gore-verhaal hecht ik niet zo'n waarde aan. Mijn leren Meindl Nepal (c-schoenen) zijn ook prima waterdicht. Dat is een kwestie van onderhoud.
Thuis uitproberen gebeurt wel vaker maar ook dat is niet echt wat. Het is natuurlijk niet een belasting in de, voor de schoenen, natuurlijke omgeving, dus het zegt me niet zoveel. Ik had dit keer voor de eerste keer C-schoenen dus ik twijfelde ook over de stijfheid en het loopgemak. Daarvoor had ik ook enkele dagen inlopen in huis meegekregen van de winkel. ik was niets wijzer na die tijd. Ze lopen overigens perfect kan ik na 500 lengtekm in de bergen zeggen.
Die new balance schoenen zou ik niet accepteren. Niet telefonisch laten afschepen, een scherpe brief sturen en niets te maken met oude modellen als je ze nieuw gekocht hebt. Meestal lukt het wel.
Gewoon nieuwe schoenen eisen
Nico
 
Ha Ali,

Vervelend en lastig allemaal...

Ikheb zelf laatst een paar schoenen gekocht, en heb ook uitvoerig zitten passen (en heb rondjes gelopen door de winkel, eigenlijk ook niet genoeg, maarja...), en ik had precies hetzelfde probleem met Meindl, uiteindelijk zijn het voor mij een paar HanWags geworden, geweldige schoen!

Als een winkel 'geld terug' zegt, ga er dan altijd maar van uit dat je een bon krijgt, een winkel die echt geld terug geeft is echt zeldzaam! Had je geen andere aanschaffen op de planning staan? Als je de bon een tijdje mag bewaren, kun je misschien iets kopen waarvoor je nu nog eens extra kunt sparen ;)

Enneh, verder ga ik helemaal met Nico mee, jij koopt nieuwe schoenen die na zo'n korte tijd kapot gaan, dan moet je de winkel aan het werk zetten om dit voor jou te regelen, daar heb je ze gekocht, en je hebt ook betaald voor service!!! En een nieuw model uitbrengen betekend niet dat je geen service hoeft te verlenen over een vorig model, toch? Als dat wel zo zou zijn...

Gr,
Maarten


Outside the doorway, there is life, undiscovered, undefined...
(The Analog Project)

www.theanalogproject.tk
 
De juiste schoen vinden kan erg moeilijk zijn en een paar dagen thuis lopen zal de keuze niet gemakkelijker maken. Eigenlijk zou je zodra je de schoen aantrekt in de winkel meteen een goed gevoel moeten hebben. Probeer anders een Hanwag, bijvoorbeeld de Yukon Lady. Zelf gebruik ik de Yukon ook als wandelschoen, perfecte schoen bevalt veel beter dan mijn vorige Meindls. Nog even over Gore tex, schoenen met Gore tex liner zweten veel meer als schoenen zonder !!!!!! Denk hier goed over na. Indien jij je leren schoenen goed en regelmatig behandeld, zul je altijd droge voeten houden. Ik heb tenminste nog geen natte voeten gehad en geen van mijn schoenen zijn voorzien van GTX.
Cheers, PP
 
Waarschuwing!

............... Ik heb ervoor gekozen om door te lopen totdat ik klachten krijg, daarom zijn ..........................................

Hier zou ik even heeeeeel erg voorzichtig mee zijn!
Gewrichts en/of peesklachten zijn heel vervelend, en zeuren soms maandenlang door! Voorkomen is echt beter dan genezen anders zou je wel eens een heel vervelende 4-daagse kunnen beleven.

Ik heb ooit wel eens te lang doorgelopen op een paar oude hardlopers en ben uiteindelijk 12 keer bij een fysiotherapeut binnen geweest voor een onsteking in mijn heup. Alles te wijten aan een scheve stand van mijn voet veroorzaakt door slijtage van de schoen.

Succes verder met de hele kwestie

Rob.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
RE: Waarschuwing!

voor die bon kan je nog altijd hier terrecht
er zijn steeds mensen die wel waarschijnlijk een duurdere koop wilen doen en zo krijg je je geld nog terug en zijn die mensen ook nog content met die bon


je ziet maar
 
RE: Waarschuwing!

Hoi, Hoi,

Nu zonder probleem de meindl brenta terug kunnen doen, en de colorado goretex omgeruild voor de leren uitvoering, die dus gek genoeg wel comfortabel zit.
No even ove mijn New balance schoenen, het is niet zo dat er een scheve stand of zo is, alleen de 'bekleding' van de hiel is aan de binnenkant door, net zoals je sosm wel eens ziet bij mensen die door nagel hun sok verslijten. Schijnt te maken te hebben met je hiel been.
Vind het nog steed s vreemd en ik denk dus niet dat ik nog eens kies voor dit werk om de 4daagse op te doen.
Al met al een drukke dag, veel gerij, maar naar tevredenheid geslaagd.

Thanks voor de reacties.

Ali
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan