Aanschaf sneeuwschoenen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik sta op het punt om een paar sneeuwschoenen aan te schaffen maar welke sneeuwschoenen hebben jullie en wat zijn jullie bevindingen: voor/nadelen, wat is er zo goed aan, wat kon er beter aan, ...

Ik zit te twijfelen tussen:

MSR lightning ascent 25
TSL 325/425 Rando
TSL 225 Rando

Alvast bedankt

Gr jelle
 
Hoi Jelle,

Ik heb de TSL 225 Rando en ze bevallen uitstekend, niks dan lof!

De stijghulp vind ik erg prettig. Aan- en uitdoen gaat ook erg gemakkelijk.
En ohja, ze doen waar ze voor gemaakt zijn uiteraard ;)

Ik heb één keer problemen gehad met afdalen, vieze plaksneeuw die ophoopte en daardoor klapte de TSL niet netjes terug. Volgens mij hadden de MSR-rers er ook last van, maar wel minder.
Minder snel afdalen was voldoende om de problemen te voorkomen.

Succes met je keuze!
Petra
 
Hi Jelle,

Ik heb zelf de TSL 227 Escape. deze heeft volgens mij dezelfde vorm als de 325 (de 425 is volgens mij minder getailleerd als de 325). Het voordeel van de 227 escape is dat het draagvermogen nog iets groter is en dat er een snelsluiting op zit. Dit vind ik zeer prettig, omdat ik wat zwaarder ben en met rugzak loop. Dat geklooi met riempjes is dan ook voorbij. De stijghulp van de 227 werkt ook heel goed en daar ben ik ook tevreden over.

Wel is de lengte van de sneeuwschoen zo'n 75cm en daarmee al behoorlijk groot. Ik bind ze dus achterop mijn rugzak met een paar pakriemen. Ik ben overigens van mening dat al de sneeuwschoen fabrikanten het draagvermogen van hun sneeuwschoenen nogal ruim beoordelen. Zeker als de sneeuw wat losser wordt heb je gewoon oppervlak nodig. Ik zou dus ook liever iets te groot als iets te klein nemen. Ik heb eens met een paar MSR's een sneeuwveld doorgestoken en daarbij bij elke stap mijn sneeuwschoen een halve meter omhoog moeten tillen. De opzetstukken voor de MSR werken m.i. toch niet zo goed. Dan toch liever mijn TSL's. Overigens heb ik ook ervaring met Tubbs (die met zo'n aluminium buizen frame). het nadeel van die schoenen vind ik dat je bij het lopen vaker op je schoen gaat staan. Ze zijn minder geprofileerd. Het draagvermogen is over het algemeen wel beter, maar ik had wel slechte ervaringen met de neopreen? riempjes die er bij zaten.
Ik heb ook nog ervaring met die tennisrackets. Advies: koop deze in ieder geval niet.

Ik heb even getwijfeld aan de as/draaischanier van mijn TSL, maar heb nu al een aantal jaren in divers terein gelopen bij temperaturen tot -25graden en hij is nog steeds niet kapot. robuustheid lijkt dus wel goed.

Wat ook goed bevalt aan de TSL's is de grote instap voor schoenen. Met snowboots (snowboard schoenen)of grote schoenen kan je nog in de sneeuwschoenen.

Wat zeer beroerd is, zijn de beschermdopjes aan de pinnen, als je sneeuwschoen vervoerd. Deze flikkeren er constant af en zijn klein en ben je dus continue kwijt (ik mis ondertussen al minstens de helft). Door ze met de onderkant tegen elkaar te vervoeren is de schade beperkt, maar de minimale pakruimte is op elkaar stapelen.

Veel plezier en succes met je aanschaf.
 
De gewone Lightning dus zonder die hakverhoging is m.i. beter en koop in de VS zou ik zeggen.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan