Aanschaf van tent: Nallo of Ahorn of toch de Mark??


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo iedereen. Ik ben nieuw op deze site en heb gelijk een vraag. Ik twijfel op dit moment over de aanschaf van een nieuwe tent. Vorig jaar de West Highland Way gelopen met een te zware rugzak. Probeer daar in te minderen. Ik ben nu in het bezit van een Demmenie-Denali-tent. Mooie tent maar wel wat aan de zware kant (3700 gr). Te gebruiken voor 2 personen wel te verstaan. Ben op zoek naar een lichtere tent. Nu hebben 3 tenten mijn aandacht de Vaude Mark II light, de Helleberg Nallo 2GT en de ESVO Ahorn. Nu begrijp ik als ik de ervaringen lees op deze site dat ik voor de Helleberg moet gaan. Echter het verschil tussen de prijs van de Helleberg en de ESVO is meer dan het dubbele. De Vaude zit er een beetje tussenin maar is ook weer niet superlicht. De charme van die tent is het super gemakkelijke opzetten. Betekent de verdubbeling van prijs tussen de Helleberg en Esvo ook een evenredige verdubbeling van kwaliteit??
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

>Betekent de verdubbeling van
>prijs tussen de Helleberg en Esvo ook een evenredige
>verdubbeling van kwaliteit??

Weet ik niet zeker omdat ik die Esvo niet ken. Maar Hilleberg beweert dat 80% van wat je betaald voor de tent materiaal kosten zijn. Het is dan dus alleen de vraag of je zoveel geld over hebt voor dat materiaal.

Ik ben het eens met de twee andere reacties dat er genoeg alternatieven zijn die even goed zijn als Hilleberg en een stuk goedkoper.

Ik weet niet hoe ik dit mooi kan zeggen in het NLs, dus: I second both the Fjall Raven and the Terra Nova.

En gooi er nog eentje bij: kijk ook eens naar Exped.

Suc6 Eins
 
De discussie mag natuurlijk niet verengd worden tot het gebruikte materiaal. Ben zelf ook aan het uitkijken naar een nieuw lichter tentje waarbij bv. de Nallo2 vergeleken heb met de Laserlarge 1 van TN en hoewel die Laserlarge me aantrekkelijk ligt lijkt voor een volwaardige 2 persoons tent zijn er de kleine details die toch mijn voorkeur doen uitgaan naar de Nallo die jammer genoeg toch weeral wat zwaarder is (zwaarder dan een Nallo komt niet in aanmerking voor mij persoonlijk). Maar als ik iets vind dat lichter is dan een Nallo en me toch dezelfde practische details biedt dan die Nallo komt dat zeker in aanmerking.
 
Hee Woubier,

Is het voor jou een optie om de binnentent thuis te laten? Werkt voor mij prima met mijn Exped tent, het scheelt al gauw een kilo.

Laatst in Ierland zonder binnentent in mijn tent geslapen terwijl buiten de restanten van een orkaan raasde en tierde, maar binnen was het lekker droog.

Eins
 
Voor mij is alles een optie. Neem nu ook liever de Tarptent dan de dubbeldaks en zit daarnaast sterk te denken aan een tarp.
Maar ik weet niet hoe gauw de echtgenote te overtuigen is. Zit me nu al af te vragen hoe ik ze deze week toch zover ga krijgen om toch maar de tarptent te nemen ipv de koepeltent van 3kg+ gezien de drastisch lagere temperaturen die ze nu voorspellen en zelfs een vlokje sneeuw dat niet is uitgesloten in de Eifel.
Ik kan niet het risico nemen mijn limiet hoger te gaan leggen met het achterliggend idee dat ik de helft van de tent uiteindelijk wel thuis zal laten, om dan tot de conclusie te moeten komen dat het in de praktijk toch anders uitdraait. Daarnaast komt het er uiteindelijk ook op neer dat ik van een Nallo ook de binnentent kan thuislaten dus da's nog minder gewicht dan die Exped zonder binnentent.
En zoals reeds gezegd is gewicht niet het enige dat speelt. Zo is bv. de Laserlarge lichter dan de Nallo maar biedt de Nallo naar mijn gevoel meer mogelijkheden tot creativiteit bij het opzetten. Bij onze huidige tent (TNF Harrier)hebben we toch een aantal nadelen ondervonden waarvan ik vind dat de Nallo meer vooruitgang biedt dan de Laserlarge.
Daarom ook dat ik gewoon denk dat je naar meer moet kijken dan materialen of zelfs prijs. Duur is het allemaal en als een duurdere tent naar mijn gevoel meer te bieden heeft spaar ik gewoon die extra maanden bij.
 
>Maar ik weet niet hoe gauw de echtgenote te overtuigen is. Zit
>me nu al af te vragen hoe ik ze deze week toch zover ga
>krijgen om toch maar de tarptent te nemen ipv de koepeltent
>van 3kg+ gezien de drastisch lagere..........

Euhm wat dacht je ervan om haar de 3kg+ tent volledig te laten sjouwen op dag 1 en dan op dag 2 door jou. Dan voelt ze duidelijk het verschil en is ze op een volgende hike eerder geneigd een lichtere tent mee te nemen?

Eins
 
Het gaat ook niet puur over het gewicht é. Ik verwacht vriestemperaturen en dan biedt een tent toch nog altijd meer bescherming en warmte dan een halfopen geval. OK, slaapzak en matje zijn daar belangrijker maar de psychologie speelt ook mee.
Alleen is het wel zo dat de keuze voor tent ipv tarptent een watevalsysteem in gang zet: tent is ruim 2 kg zwaarder dan tarptent en past ook niet in dagrugzak waardoor we weer moeten grijpen naar onze grote rugzakken en helaas wegen die ook nog steeds ongeveer 3 kg (de vervangers zitten in de onderzoeksfase, maar tot de keuze is gemaakt moeten we het met de oude doen) en voor je het weet sleur je elk 3 à 4 kg meer mee.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan