accu voor digitale camera

  • Onderwerp starter Onderwerp starter pk
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Tot nu toe heb ik altijd een oude olympus om1 meegenomen op vakantie. De reden hiervoor was erg simpel, mijn digitale compactcamera vreet batterijen en ik heb lang niet altijd de mogelijkheid om ze op te laden onderweg. Nu wil ik toch overstappen op een digitale spiegelreflexcamera, maar twijfel nog steeds over accucapaciteit. Kan iemand me vertellen hoelang je met de accu van een digitale spiegelreflex doet? Bij de camera die ik op het oog heb wordt een 1500 mAh accu meegeleverd, maar er is ook de mogelijkheid om een batterijhouder te gebruiken voor 3 CR 123 A batterijen.

pk
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Het batterijverbruik van digitale speigelreflex camera's is de laatste jaren sterk verbeterd. Met mijn nieuwe Sony A350 maak ik zeker 500 foto's per batterij. Het zijn er in werkelijkheid meer, maar ik zet het voorzichtig in. Ik gebruik wel batterijen van 2200 mah.

Het hangt natuurlijk wel van je eigen manier van gebruik af. Het LCD scherm en de flits zijn de grote batterijvreters. Als je op trektocht ben geen foto's terugkijken dus, geen liveview gebruiken en al helemaal de standaard flits niet gebruiken (wat iedere serieuze fotograaf nooit zo moeten doen trouwens).

Aan 4 batterijen heb ik genoeg voor zo'n 2000-2500 foto's. Ik koop trouwens nooit de ' offciele' batterijen van Sony erbij. Die zijn 2 a 3 keer zo duur dan eigenlijk nodig is. Ff zoeken op batterijtype op bv marktplaats en je vindt legio goedkopere opties.

Gr,
Joost
 
Dat is nou een vraag waar mensen op camera fora heel lang nogal verhitte discussies over kunnen voeren. De oorzaak is echter heel simpel; het verschilt nogal per camera en per gebruiker.

Om een heel simpel voorbeeld te geven, de Nikon D200 maakt met een 1500mAh accu 1000-1500 jpg foto's. Als je echter in RAW schiet moet je meer aan 500 denken.

Met de meer recente (en sterk verbeterde) D300 maak ik zo'n 1000 RAW foto's met dezelfde accu en 2500 met de D3 accu in de grip (vs 5000+ jpg's).

Dus, door alleen al van format te wijzigen kan ik 50% minder frames maken en dit is slechts 1 variabele...

Een andere bevinding is dat als je meerdere frames in snel tempo achter elkaar maakt je meer frames per accu kan schieten dan als je alleen maar losse frames schiet.

Andere variabelen zijn: temperatuur, gebruik van LCD, flits, VR/IS, lenzen met of zonder ingebouwde motor, lang warm houden van AF en VR, etc, etc.

En dan nu het simpele antwoord; als je uitgaat van zo'n 300-500 foto's per accu dan zit je aardig goed.

Dan nog even een opmerking over het gebruik van non-orginele accu's; alleen doen als je de condities tijdens het gebruik gunstig zijn. Vorig jaar in Zweden had ik 1 niet Nikon accu bij me en bij temperaturen om en onder het vriespunt leverde deze accu maar power voor 60 foto's terwijl de andere 5 gewoon rond de 500 zaten.

Kortom ja het is een stuk goedkoper maar ik neem het risico iig niet meer...
 
Er zijn toch ook cameraas waar je de accu kunt vervangen voor penlites. Is het probleem ip opgelost toch?
IPV een oplader neem je een extra setje baterijen mee.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Voor de meeste accu's geldt dat niet. Helaas.

Toen ik naast mijn SLR een compact camera wilde zoeken voor de GR11 heb ik bewust geselecteerd op o.a. voeding met AA-batterijen.

Een oplossing voor een camera met accu is om meerdere accu's mee te nemen.

Marla
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan