Actuele terreincondities Hardangervidda


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hallo,

Volkende week reizen wij af naar de Hardangervidda. Kan er iemand misschien iets vertellen over de hoeveelheid sneeuw die er nu ligt? Is het gebied rondom de Hardangerjokulen al goed te bewandelen?

Groet, Volkert
 
Hoi Volkert,

Hier is de webcam van Finse:

http://tinyurl.com/md63fe

Ik was begin juli nog in een ander gebied en daar lag er vanaf 900 meter nog aardig wat sneeuw. Hardangervidda ligt nog een paar honderd meter hoger. Inmiddels zijn we weer 2 weken verder het is hier hittegolf geweest, maar je moet rekening houden met de nodige sneeuwvelden. Verder waarschijnlijk wel begaanbaar hoor, maar je moet geen hekel hebben aan sneeuw. De beekjes waar je normaal met droge voeten overkomt, kunnen er nu voor zorgen dat je ze door moet waden. Maar op Hardangervidda liggen veel bruggen, dus misschien valt het aantal overwadingen wel mee.

Groeten,

Linda
- Is nog wel minstens een week kwijt met verbouwen van de badkamer... Vandaag: betonvoer storten.
 
Volkert,

ik volg de sneeuwcondities de laatste jaren via deze link: http://senorge.no/mapPage.aspx
De gegevens zijn een benadering denk ik, maar tot nu toe klopte het aardig. Verschil met voorgaande jaren is dat de sneeuwdiepte met een vertraging van een week zichtbaar is (ofwel: nu kun je alleen de sneeuwhoogte t/m 10 juli zien).

Als je terugbladert in de tijd is het effect van de hittegolf goed te zien. Ik zie hetzelfde gebeuren bij Svartisen waar ik eind augustus naar toe ga. Het lijkt zelfs alsof een stukje van de gletscher daar dat op mijn route ligt sinds vorig jaar gewoon verdwenen is.

gr. Joop
 
>Volkert,
>
>ik volg de sneeuwcondities de laatste jaren via deze link:
>http://senorge.no/mapPage.aspx
>De gegevens zijn een benadering denk ik, maar tot nu toe
>klopte het aardig. Verschil met voorgaande jaren is dat de
>sneeuwdiepte met een vertraging van een week zichtbaar is
>(ofwel: nu kun je alleen de sneeuwhoogte t/m 10 juli zien).

Interessant. Ik heb eens gekeken bij 1995 toen ik de vidda ben overgetrokken en toen was er eind juli nog nog "skiføre på våt snø". Toen ben er problematisch overheen getrokken, hoewel met de nodige sneeuwvelden. De hoeveelheid sneeuw die er nu ligt volgens het kaartje is vele malen minder dan toen in '95.

Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan