Ademende werking schoen herstellen?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Jeroen
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Jeroen

Guest
Hallo mensen,

Het leer van mijn wandelschoenen heeft zijn ademende werking verloren (met als gevolg veel blaren). Weet iemand hoe ik dit weer kan herstellen?

Ik heb ze wanneer het nodig was dun ingevet met de andere keer wax en de volgende keer leervet. Wat ik op dat moment voorhanden had.

Groeten van Jeroen
 
RE: Ademende werking schoen

Hoi Jeroen,

Er bestaat een middel om je schoenen ook van binnen te wassen. Water erin laten lopen dat middeltje erbij doen en even laten weken. Ik weet niet of het echt werkt helpt blaren te voorkomen. Ik neem aan dat je schoenen schoon worden en de zgn. zoutkristallen verdwijnen. Vraag anders een schoenmaker om advies, bijvoorbeeld www.cambreur.nl

gr. Marike
 
RE: Ademende werking schoen

Zijn het GTX schoenen???
Als dat het geval is: gewoon je schoenen laten vollopen met water, tijdje laten staan en de zoutkristallen (van je zweet) lossen op.
Water eruit laten lopen, luchtdrogen en weer invetten.

Oud vet kun je van je schoen (buitenkant) halen door met een schuursponsje en wat afwasmiddel + water te schrobben. Goed spoelen met schoon water, laten drogen en opnieuw invetten.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan