Adventure Food: einde van creatief koken?


Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
In december zal er als prijs een pakket van Adventure Food worden weggegeven. In November staat het 'In de kijker'. Niet omdat het het beste is (is dat niet zo dan?), maar omdat ik er zelf zeer enthousiast over ben.

Als ik in de buitenlucht ben, wil ik echter ook graag nog een beetje creatief blijven. Dus niet alleen zakje in kokend water en roeren, maar ook wat extra toevoegen (het 'beetje' van mezelf).

Zo pluk ik bramen en bosbessen onderweg voor in de pannenkoeken en doe ik (onderweg geraapte en geplukte) noten door de verschillende pasta's.

Hoe doen anderen dat? Gewoon uit het zakkie of toch nog iets extra's?

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ik heb op vakantie altijd wat pakjes voor nood. Meestal Schultheiss wat ik prima te eten vindt (en de prijzige Mousse au chocolat is een absolute must voor verjaardagen onderweg!!) Verder is wat mij betreft koken een vast en nuttig onderdeel van de dag. Macaroni en thermograan (te koop in de BD winkel) voedzaam, snel klaar en lekker. En er is zoveel gedehydrateerd spul te vinden (vruchten en noten zijn altijd makkelijk, kijk eens in een turks winkeltje), En kruiden, een klein nalgene flesje met oloijfolie, palmvet en zout en een klein flesje azijn en de italiaanse keuken is op reis.

Dus: zakjes zijn voor nood of als je niet anders kan dan op alles besparen (brandstof en water). Of als je niet van koken houdt. maar dan vind je waarschijnlijk alle instand voedsel lekker...
 
Gewoon uit het zakkie. Zelf en ik niet zo'n koker, en aangezien ik meestal solo loop, hoef ik het ook niet voor de gezelligheid te doen. Daarnaast neem ik er gewoon weinig tijd door (doorlopen tot de schemering).
Bovendien is het goed te eten, en kost het heel weinig brandstof. Wel heb ik voor mezelf al een portie (eigenlijk 2-persoons) per dag nodig.
 
Ik moet eerlijk zeggen dat ik "adventure food" een belediging voor mijn tong vind. Heb het er graag voor over om wat smakelijks mee te sjouwen of in ieder geval wat kruiden, olie, azijn, sambal, peper (en neem dan versgemalen zwarte peper mee, in een fotorolbuisje, echt VEEL lekkerder), zout en, uiteraard, knoflook, daarmee krijg je het meeste wel eetbaar. Zoveel moeite is het niet om iets redelijks te fabrieken met basisingredienten die overal verkrijgbaar zijn en na een dag op sjouw vind ik het wel prettig om wat fatsoenlijks te eten. Het hoeft geen haute cuisine te zijn natuurlijk, maar met standaardvoer is er best iets te doen.

Voorbeeldje: Bak dunne plakjes droge worst en wat knoflook (uitje erbij is nog lekkerder) in wat olijfolie. Doe er wat water bij, breng aan de kook, mik er een zakje cup a soup (kip)in en een theelepeltje sambal. Laat even staan. Met wat brood een prima lunch en het is zo gebeurd.

Groenten onderweg? In Europa staan de bermen en de bossen er vol mee. Iedere boekhandel heeft wel een boekje te koop over eetbare gewassen en het verzamelen ervan is nog leuk ook. Verse groene salade onderweg, zelf verzameld, das toch het einde? Of ben ik nou de enige debiel die dat leuk en lekker vind?
 
RE: Adventure Food

Ik heb afgelopen zomer met een vriend door Noord Zweden gelopen. Aangezien we gedurende 3 weken nauwelijks winkels tegen kwamen moesten we veel eten mee. Omdat de Adventure Food bij de Bever in de aanbieding was, besloten we om ook maar wat daarvan mee te nemen (in aanvulling tot de spagetteria en gedroogde stamppotten). Dat hadden we dus nooit moeten doen, dat spul vult nauwelijks en we vonden het beiden niet te eten. De volgende keer maar gewoon weer spagetteria en stamppot, dat is nog goedkoper ook.

Arjen
info@natureview.nl
http://www.natureview.nl/
 
RE: einde van creatief koken?

Wij proberen altijd zo uitgebreid mogelijk te koken, zover dat natuurlijk gaat op 1 pitje / kampvuurtje.
Als je langere tijd uit de bewoonde wereld bent kun je eigenlijk niet zonder enige meegebrachte gedroogde spullen, zoals gedroogde groente, aardappelpuree en pasta, Maar met een verse ui, knoflook, kruiden etc. wordt het allemaal wat aangenamer verteren.
Je bent namelijk niet altijd in de gelegenheid onderweg eten te verzamelen/ vangen.
Dus eigenlijk liever niet, maar soms moet je wel.

Frank.
 
RE: Adventure Food: einde van...

Over het algemeen kom ik minimaal 1x per week wel een dorp tegen met een kruidenier, buurtsuper o.i.d. Op de fiets is het niet zo'n probleem om een week eten mee te nemen, dus eigenlijk eet ik zelden droogvoer. In koudere landen kan je werkelijk alles meezeulen zonder dat het echt bederft; in IJsland had ik gewoon courchettes, paprika's, prei en andere zaken bij me. Bij 5-10 graden blijft dat wel goed. In Zweden bij temperatuur rond het vriespunt als eens met een pond rundergehakt (verdeeld in porties van 100 gram) in mijn fietstas rondgereden. Het enige dat ik vertik op vakantie is aardappels schillen :)
Overigens heb ik altijd wel een zakje Adventure Food bij me voor noodgevallen, maar vaak neem ik dat aan het eind van de vakantie gewoon weer mee naar huis.
Trouwens, de verschillende Adventure Foods die ik tot nu toe heb geprobeerd (de pasta- en rijstgerechten) zijn zo ontzetten flauw, of ligt dat aan mijn door sambal afgestompte smaakpapillen?

Dennis
 
RE: einde van creatief koken?

sinds ik in Nepal de kok op een petroleum brandertje complete pizza's en appeltaarten voor 18 personen heb zien maken zal ik nooooit meer zeggen dat je op een brandertje niet zou kunnen koken .. je moet alleen weten hoe denk ik :)

Moet toch eens in de leer bij zo'n Nepalese camping-cook wat veel verder dan een pasta kom ik niet ;)
 
RE: einde van creatief koken?

Ze kunnen ook loempia's en kroepoek bakken op zo'n brander.
Maar ze hebben wel 20 kilo aan messen, raspen enz bij.

Ze snijden zelfs mooie kartel-randjes aan de komkommer..
 
RE: einde van creatief koken?

Honger en rauwe bonen.

Belangrijkste is vaak dat het voedzaam is en zelf kan je toch vrij goed je fantasie laten gaan, denk ik maar zo.

C.M.
Peter.
 
RE: ...creatief koken?

Ik zelf wil het wel eens proberen dat vreselijk dure voedsel.
Zelf is mijn standaard voedselpakketje heel simpel en goedkoop.
Instant boerenkool, niet heel erg lekker maar wel voedzaam, Zakken kant en klaarpasta, heerlijk en makkelijk voor de vegetarier.
Voor tussendoor landoogst of muesli, rijst is ook erg voedzaam, maar dan snak je toch al snel naar een sausje. Dat lossen wij altijd op door cup a soupjes te koken in weinig water. Zo krijg je een sausbrei.

Vers eten is moeilijk, maar als ik in een dorp ben haal ik altijd kaas, brood en sla. Dan heb ik in ieder geval 1 dag een creatieve lunch.

Marlous
 
RE: ...creatief koken?

Hey Marlous,

dat van cup-a-soup als sausje gebruiken in inderdaad een prima idee! Zelf eigenlijk nooit aan gedacht, maar begin me ineens sterk af te vragen hoe lekker witte rijst met 'pittige tomaat'-saus zal smaken. Best lekker denk ik!

Raymond
 
RE: ...creatief koken?

Cup-a-soup saus ... GENIAAL ! :)

heb je nog meer van zulke camping-cook tips ? :9
 
RE: ...creatief koken?

Hai Jur.

Met bouillon blokjes maak je je eten iets pittiger en voel je goed de elektolieten aan, vooral natrium.

C.M.
Peter (Spiderman).
 
RE: ...creatief koken?

Ik heb zelf nog maar weinig combi's geprobeerd, favoriet is bij mij kerrie met rijst, jammie.

Wij hebben het ook een keer op de luxe manier gedaan,
witte bonen,
rijst,
aspergesoep-saus,
en dat dan allemaal door elkaar, klinkt niet te eten, maar is best lekker.

Marlous
 
RE: ...creatief koken?

Ik vind een pasta onderweg ook wel lekker hoor.
En het is makkelijk te maken.
Maar ik denk dat het voor iedreen anders is. Bijvoorbeeld wat je allemaal voor een gewicht wil meenemen voor het eten. En of je tevreden bent met een eenvoudige hap of moet het toch alweer wat meer zijn. En natuurlijk het geld wat je ervoor wilt uitgeven.

Ik vind Adventure Food toch best duur. En volgens mij zijn er genoeg dingen die lekkerder, makkelijker en misschien ook gezonder zijn of even gezond zij als Adventure Food.

mzzl kevin
 
RE: Adventure Food: einde van cre

Een vraagje: hoeveel kost zo'n pakket?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan