Advies gevraagd: mesh binnentent voor Flat Tarp HMG

Beste hikers,

Heb van HMG de Flat Tarp (8' x 10') en ben daar zeer tevreden mee, zeker icm mijn bivy en grondzeil. Nu wil ik de tarp afhankelijk van mijn tocht 'uitbreiden' met een losse binnentent die voorzien is van een waterdichte bodem (SilNylon of Dyneema). De tarp zet ik vrijwel altijd op met mijn twee wandelstokken, dus de binnentent moet wel in dat concept passen. Nu heeft HMG de Echo II Insert en ben ik ook binnententen tegengekomen van Yama Mountain Gear, maar ben zeer benieuwd of jullie nog advies en tips hebben. Hoor ze graag....

Dank en groet, Roald
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik gebruik zelf een Splash Bivy van Zpacks i.c.m. hun vierkante (8,5' x 8,5' = 2,6 x 2,6 m) tarp. Mugdicht net bij het hoofd, waterdichte bodem, waterdicht/ademend hoofd- en voeteneinde en een winddichte body. Voor mijzelf een mooie combinatie en verfijnde uitwerking.
 
Yama merk was ik nog niet eerder tegengekomen. Kan in het overzicht erbij komen.

Er zijn meer merken die losse binnententen maken. Sommige speciaal voor de HMG's geloof ik. Ken ze niet uit het hoofd, maar er is hier eerder over gesproken. Kan je vast zelf terugvinden ;)
 
Roald, dit is wel niet met een vaste vloer... Maar ik heb net een Sea to Summit Nano Pyramid bug tent gekocht. Voor mij was dit de beste kosten/gewicht ratio: weegt 80 gram en kost 40 euro. Ik ga nog uitproberen of dit ga combineren met een stuk Tyvek of een stuk silnylon.
 
Verder kan je op Aliexpress kijken voor losse nests. Misschien zit er iets tussen wat past. In ieder geval billig in prijs
 
Dank allen voor de tips. Uiteindelijk bleek de HMG Echo II Insert in de sale te zijn bij Backcountry en kreeg ik ook nog eens 20% korting. Zo heeft Black Friday me zowel geld gekost als opgeleverd ... ;) Nu nog wachten op de postbode.

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan