Advies klimbroek


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste(n),


Ik gooi nog eens een vraag naar waardevol advies in de groep.
Ik ben op zoek naar een broek voor zomeralpinisme. De broek moet voldoen aan volgende eigenschappen:

- Zeer slijtvast
- Redelijk goed drogend
- goede pasvorm (dus niet al te 'baggy')

Tot zover geen probleem, want als ik eens rondkijk bij merken als Mammut, TNF, Millet, .... kom ik zeer leuke textieltjes tegen.
Maar hier komt mijn grootste probleem. Ik ben nogal een groot persoon, 1m90. In normale jeans heb ik de maat 33/36, de kenners zien hierin een redlijke lange beenlengte. IK merk duidelijk dat de meeste broeken gemaakt zijn op de 'courante' 34 inch beenlengte, zelfs bij modellen L en XL. Dus als ik broeken neem moet ik vaak XL nemen om een beetje qua beenlengte in de buurt te komen, maar dan loop ik rond in een zak rond de heupen, of omgekeerd.

Qua outdoorbroeken, heb ik dit nu al een tijdje kunnen oplossen met de aankoop van Fjall Raven, die hebben modellen met de beenlengte die je zelf nog op maat moet maken (schitterende ontdekking trouwens, zou het graag meer tegenkomen).

De vraag is simpel: heeft er iemand ervaring met zelfde probleem en kan ie toch bepaalde broeken adviseren of zijn er merken die ook de 'fashion' maatvoering in inches voeren en dan wel een size 33/36 hebben?

Dank.

G'ke
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

De haglöfs granite schoeller broek is ook zeer slank. Ik ben 1,85, en heb een S-je aan wat qua lengte prima is, en goed aansluit.
Misschien zelfs iets te strak om t kontje. een M was ook goed geweest, iets ruimer, maar die was er niet meer. Een L had als een normale, maar nog steeds aangesloten, broek gezeten, en die lengte is voor jou zeker voldoende.

Ik weet niet of haglöfs de broek nog heeft, ik heb m zelf ook al weer bijna 3 jaar...

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Mammut Champ is inderdaad in veel maten beschikbaar. Hun Courmayeur is trouwens ook in dezelfde maten beschikbaar en lijkt me even interessant (of misschien zelf interessanter) dan de Champ.
'k Vind trouwens wel dat dat schoellermateriaal vrij snel begint te pluizen al is dat voornamelijk een kosmetisch probleem.
 
Martin, Woubeir,

Is de Mammut Champ eigenlijk wel een ideale broek voor in de zomer in de Alpen of is het een beetje overkill (ivm. temperatuur?)

Bedoeling is om ze in rugzak mee te nemen vanuit dal naar de hut, en ze daar 's ochtends aan te doen voor topbeklimmingen, gletsjeroversteken.

Het lijkt me een zeer goede broek, ik vang overal goede reacties op over de kwaliteit, en ook hun sizing zit blijkbaar goed. Een Mammut mt 100 komt overeen met een jeans-maat 33/36. Maar ik zou het jammer vinden mocht hij van de zomer veels te warm blijken.

Nu weet ik wel dat weersomstandigheden moeilijk te voorspellen zijn en we ook niet kunnen weten of we een warme of relatief koude zomer gaan krijgen, maar ik neem aan dat er wel mensen zijn die er iets over kwijt kunnen.

Trouwens mag ik er vanuit gaan dat met de koude winter van dit seizoen we dit jaar relatief lage sneeuwgrenzen gaan krijgen in het Alpen zomerseizoen?

g'ke
 
Voor de zomer is de Courmayeur een prima oplossing. Enige nadeel vind ik de constructie van de beenzak, die is een stuk minder comfortabel als die van de Champ, maar de Champ is dus weer een stuk warmer.
Die Haglöfs die Pieter noemt is ook vrij geweldig. Ik heb dezelfde die ik gebruik tijdens ijsklimmen. Enorm voordeel zijn de waterdichte kniestukken als je veel met je knieën tegen het ijs aan staat.

Voordeel van de Mammuts is dat ze redelijk comfortabel op te rollen zijn tot een soort van knickerbocker. De korte broek kan thuis blijven, en dat scheelt weer een pondje in de rugzak. Maar da's een keuze..

suc-6
 
De meeste van die schoeller broeken zijn de 1e uurtjes te warm tijdens een aanloop(waar het gauw 25 graden is+dikke rugzak+inspanning).
De één heeft er meer last van dan de ander, maar voor mij werkt alleen een korte zwembroek oid:p (oprollen zoals martin zegt moet ook wel gaan).
Vanaf 2500m of bij wat koeler weer is ie denk ik lekker.
Voor zomeralpinisme zou ik een (lichte) waterdichte broek erbij aan raden, want door langdurige nattigheid kan je erg afkoelen.

Koude winter, veel sneeuw in de zomer? We zullen zien, maar als we een warm voorjaar hebben zul je er weinig van merken.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan