Advies over de aankoop van een rugzak ??? (alsjeblieft)


Status
Niet open voor verdere reacties.
I

ineke

Guest
Hallo Allemaal,

hoe staat het leven ???

Ik kan wel advies van jullie gebruiken.
Ik ben 20 jaar en van plan een rugzak te kopen.
Ik dacht aan een liter of 60, ik wil hem gebruiken voor interrail, voor het heen-en-weer slepen van kleding enz. tussen mijn studentenkamer en thuis en ook nog eens om in de toekomst huttentochten te maken. Ik kan geen allroundere toepassing bedenken. Ook mag hij niet veel meer kosten dan 300,-.

Ik dacht aan een Nomad Ynca of een Karrimor Cougar lady. Ik ben groot (1.82), dus dan heb ik misschien geen specifieke damesuitvoering nodig.

Maar nu het belangrijkste : HET ADVIES VAN JULLIE?

De Nomad is in de maat 50 ltr (+15 ltr in kapophoging) of 65 ltr (+15 ltr in kapophoging), welke moet ik dan nemen ?????

Is Carl Dening echt een ''must'' om te bezoeken voor advies ????? (ik woon nl. in Limburg)

Alsjeblieft, goed advies is echt nodig......

Heel veel groetjes......

Ineke
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Prima advies van Sebastian.

Maar zo'n dagje Carl Denig kan geen kwaad...Je kunt het bijna als een dagje Buitensportmusea bezoeken beschouwen. Op loopafstand van elkaar vind je namelijk de Bever, de Fjällraven Store, Carl Denig, Demmenie, een leuke Kaart en Routeboekenspecialist op de Overtoom, en ook nog een Perry sport, ..De wandeling is overigens niet eens onaardig..

Succes ermee..
 
Hola...

Als je huttentochten gaat lopen zou ik zeker het advies van Sebastian opvolgen..
Echter een dagje "Buitensportwinkels in A'dam doen" kan erg leuk zijn. Op loopafstand tref je achtereenvolgens: Carl Denig, de Fjällraven Store, de Bever, een fantastische Kaart en Reisboekenwinkel, een Perry Sport en Demmenie. De wandeling is ook wel guitig...
met je interrail.

Succes ermee..
 
Ik ben zelf verkoper geweest van rugzakken in een kampeerwinkel. Waar je op moet letten is dat de rugzak vooral lekker zit. Omdat je vrij lang bent moet je kijken naar een rugzak die bij jouw ruglengte het beste past. Voor interrail moet je absoluut geen rugzak nemen met zijvakken: dan pas je niet door de deur heen...
Aan 55 liter kun je genoeg hebben, maar voor een paar tientjes meer heb je iets meer ruimte (65 liter). Een rugzak kun je altijd comprimeren (kleiner maken), groter maken dus niet..
Wat merken betreft: slechte rugzakken zijn er bijna niet meer, let vooral op verschillen in materiaalkeuze en onderhoudsvriendelijkheid. Kies je voor een merkrugzak, dan wil dit zeker niet zeggen dat de rugzak goed is: je betaalt vooral voor de naam. Ga eens kijken bij verschillende winkels als Bever, Slee en Trail Company. Laat je niet misleiden door de verkoper: een goede rugzak hoeft niet duur te zijn!
 
hallo Ineke,

Voor een rugzak geldt dat deze simpelweg goed moet dragen, kies in de winkel een model uit (na overleg met de verkoper) en vul deze zak met 12-18 kilo. stel alle banden juist af en houd deze een kwartier om. zit ie goed dan vraag je of je deze thuis een avondje mag bekijken en ga er thuis mee aan de slag, dus weer omdoen, banden verstellen en wat langer om houden. let er vooral op dat de schouderbanden over nagenoeg de gehele lengte contact maken met het lichaam voor een zo goed mogelijke verdeling van de druk.

carl denig een must? absoluut maar niet om een rugzak te kopen. stel je voor dat je deze moet ruilen of je hebt een klacht.

De Op Pad van deze maand heeft een rugzakkentest ( van 80+ liter) om in ieder geval een idee te geven van de kwaliteit van de de merken.

Bovendien kun je beter nog even wachten met het kopen van een rugzak omdat de aanbiedingen over ongeveer3 a 4 weken beginnen.

goede merken zijn: Berghaus, Macpac, Lowe, Karrimor, Radical Design, Fjallraven, Eagle Creek. heb je verder nog vragen:

arend@countrystore.nl
 
Hoi

Voor een goed advies ga ik altijd naar Stassar in Hoensbroek(Heerlen) Ik kom daar al jaren en ben nog steeds tevreden.
Ze helpen je zelfs ook al kop je niets.
Het internetadres is http://stassar.com/

Groetjes Emile
 
Voor interrailen hoef je geen enorme afstanden af te leggen. Dat die perfect zit e.d. is dus veel minder belangrijk. Ik heb voor dit soort gelegenheden een Perry Sport 75 liter rugzak. Goedkoop, kan veel in, kan er prima een stukkie mee lopen en niks mis mee.

Groetjes,
Steven
 
Ha Ineke,

Ik werk in Roermond in een buitensportzaak. Ik weet niet of je er dichtbij woont. Maar wij hebben aardig wat rugzakken.
Wij heten Ton Notermans Kamperen.
Eeen ding waar je heel goed aan moet denken is dat je allerlei modellen moet passen. Je kunt nooit van te voren een model uitzoeken.
Ik zou nooit een Nomad kiezen. Deze spelen veel te veel op de markt in. Karrimor is veel beter. En je hoeft ook niet perse een dames model te nemen. Probeer het uit. Of kom een keer langs
Je kunt me ook mailen. m.chantrel@wxs.nl

Groetjes Maarten
 
Ook ik heb zo mijn bemoeienis met een buitensportwinkel. Maar warom vraag je hier advies en niet in een winkel? Wellicht omdat je nu eens de verkoopprat niet wil horen en juist op zoek bent naar ervaringen van anderen met een product waar je je oog op hebt laten vallen. De replys beginnen steeds meer een soort reclamespot te worden voor de winkel waar je werkt.
Een goede verkoper helpt je, informeert je en laat je de tijd om een keus te maken. Zelfs in de meest beroerde winkels wordt je nog geholpen als je niets koopt, dus dat is ook al geen punt van overweging.

Het belangrijkste is dat je de informatie (winkel, folder, kennissen, web etc.) op een rijtje zet en aan de hand van je wensen een schifting kan maken. Aan het eind van de rit koop je je rugzak en ben je daar jarenlang tevreden mee, zonder de twijfel waarom de rugzak die iedereen je aanbeveelt niet lekker zit (omdat je 1.82 bent...) Pas, meet en denk na. En weet ook dat een winkel je wel op weg helpt, maar niet verantwoordelijk kan zijn voor de keusze die je maakt.

Succes (en nu geen reclame meer van bij ons is alles beter)
 
Reclame??

Holaolof..

Om wat voor reden dan ook staat het originele replytje van ene Sebastiaan op deze vraag om hulp niet meer op dit prikbord, maar daar was van reclame geen sprake. Het was een nuttig en inhoudelijk goed advies. En Arend, die wel van een bepaald winkeltje is geeft ook geen fout advies. dus Reclame??

Ik denk dat het erg nuttig is dat mensen hun vragen op een prikbord kunnen stellen. Een normale verkoper in een gemiddelde winkel doet immers als eerste wat het belangrijkst voor hèm is: Verkopen. Hoewel er ook uitzonderingen zijn ken ik verkopers die je gerust een Sofi-Tex bivy verkopen alszijnde eentje van Gore-Tex die 100 piek duurder is. Of een verkoper die je een 10mm reepschnur aanbiedt om een seilring mee te maken, hetgeen levensgevaarlijk is omdat de knoop dan makkelijk vanzelf los gaat.

De betere verkopers proberen vaak in te schatten van wat voor kaliber jij bent. Als ze merken dat je weer zo'n sufdoos bent die voor een weekje ardennen-survival-kamperen voor een godsvermogen aan spullen komt kopen ben je vanzelfsprekend een makkelijk slachtoffer.
Ben je wat vaker 'In the Great Outdoors' dan weet je zelf excact wat je hebben wilt omdat het natuurlijk wel zo is dat een serieus liefhebber en hobbyist altijd meer díent te weten dan alle verkopers bijelkaar...

Dus
:7
 
RE: Reclame??

Niet goed gelezen denk ik. Ik bedoel dat je hier je vraag stelt om eens een ander geluid te horen dan van de gemiddelde verkoper. Deze site is niet bedoeld om klanten naar je winkel te lokken. Praat hier gerust over je eigen kennis van zaken, geef advies als je er wat van af weet, maar roep dan niet 'je bent welkom in onze winkel'.

Want blader even terug en je ziet zo waar iedereen werkt.

Ik lees net dat iemand schoenen zoekt en bij twee winkels niet geslaagd is. En daarom nu een berichtje hier plaatst. Een ander geluid dus, niet een andere winkel.

Maar het was ook maar een tip, geen wet.
 
Terug naar het advies...

Ik vraag me af of Tineke inmiddels al het advies heeft gekregen dat ze zo graag wilde krijgen.

Kortom: kunnen we de buitensportzaken-discussie verplaatsen naar het daarvoor bestemde prikbord?

Grtx,

Raymond
 
Zozo, wat een discussies allemaal...

Maar goed, ik werkte ooit bij Carl Denig (werkTE, dus geen reclame...) en ik heb daar inderdaad gehoord dat Carl Denig een naam hoog heeft te houden wat betreft de adviezen die de werknemers geven. Ze hebben er echt veel verstand van. Maarrrrr.... als je inderdaad voor interrailen een rugzak zoekt, zou ik persoonlijk niet bij Denig gaan kijken, ook niet bij Bever of een of andere speciaalzaak. De reden: ze bieden topkwaliteit en topadvies maar ook tegen een TOP-PRIJS. Je kan je uiteraard wel goed laten informeren bij Bever of Denig over maten, modellen, materialen, etc. Ga daarna naar Perry en koop een perrysport huismerk rugzak van 250,--. Dit zijn echt prima rugzakken. Het probleem met buitensport speciaalzaken is dat zij een beeld scheppen alsof je de hymalaja (schrijf je dit zo?) gaat beklimmen. Die kwaliteit heb je helemaal niet nodig. Ik heb zelf al een jaar of 10 een rugzak van Active Leisure (fl. 250). Prima! Nooit problemen mee gehad. Tuurlijk heb je weleens momenten dat je denkt: "Had ik nu maar een ... op mijn rugzak". Maar die momenten zijn te verwaarlozen, zeker tijdens interrailen.
Succes!
 
Beste ineke

Er zijn 2 manieren om een rugzak uit te kiezen een is aan een max. bedrag te zitten de ander is een rugzak te passen de echt goed zit.
Aangezien jij erg lang bent zul je vrij snel op het laatste uit komen.
Een rugzak is NOOIT verstelbaar en is dus bedoeld voor een speciale lengte. Er zijn genoeg merken waar verschillende maatvoeringen zijn in ruglengte zonder dat de inhoud veranderd.
Ik ben zelf prima geholpen bij zwerfkei en heb daar op mijn gemak gepast en gedaan.
Zij hebben ook een goede site waar bijna alle rugzakken op staan namelijk www.zwerfkei.nl

Succes en de groeten Guido
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan