advies rugzaktentje


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben op zoek naar advies/tips voor de aanschaf van een trekkerstentje. Ik wil hem gebruiken voor wandeltochten van maximaal een week of 3 en er moeten twee personen inpassen. Vanzelfsprekend moet hij licht zijn (zeker onder de 3 kg, liefst rond de 2), maar er moet wel voldoende ruimte zijn om twee (half)volle rugzakken te herbergen. Om het nog moeilijker te maken mag hij niet te duur zijn (max ligt zo'n beetje rond de 300 euro). Belangrijk vind ik dat de tent goede ventilatie heeft, omdat onze huidige tent wat dat betreft wel wat te wensen over laat. Ik zag wat tentjes die op het eerste oog wel aardig leken. Bijvoorbeeld de north face tadpole 23, of de nordisk kokkola. Wellicht dat ze wel wat aan de kleine kant zijn. Heeft iemand ervaring met deze tenten? Of heeft iemand tips voor andere tenten? Bij voorbaat dank!

groet,
vbib
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Vbib,

Wat voor gebieden wil je bezoeken, welk jaargetijde en hoe lang zijn de personen ongeveer? Is het wegproppen van je rugzak voldoende of wil je toch nog fatsoenlijk je tent uit kunnen kruipen voor een nachtelijke sanitaire stop?

Over het algemeen bijt lichtgewicht met comfort. Een geringer gewicht wordt vaak niet (meer) gehaald uit het verwerken van andere materialen, maar vaker door het oppervlak en hoogte van de tent te reduceren. Dit heeft direct invloed op je leefcomfort, iets wat ik zeker zou meeoverwegen in je tentkeuze als je van plan bent hem 3 weken aan een stuk te gebruiken. Als je altijd in de foetushouding snurkt dan maakt de lengte niet veel uit. Ben je een buikslaper van ongeveer 195cm, dan kan een tent met een lengte van 220cm wel eens wat krap overkomen.

Vanwaar overigens de wens voor een tent van rond de twee kilo? Drie kilo is slechts een pondje per persoon meer. Dat valt ergens anders waarschijnlijk wel weg te bezuinigen (ik ken je situatie niet precies)
en hoef je minder in te leveren op je tweede huis. Je tent is wel de plek waar je uit moet rusten om de volgende dag weer fris avonturen te kunnen beleven.

groet,
Richard


- altijd weer een gevecht tussen gewicht, comfort, prijs, kwaliteit
:p
 
Hoi vbib,

Zoals al door richard aangegeven zijn er wat dingen die elkaar in de weg zitten wat betreft je wensen voor een tent. Zou ik aan willen toevoegen dat een 2-persoonstent onder de 2 kilo over het algemeen gemaakt wordt van duur lichtgewicht ripstop nylon en dan ga je de 300 euro ruim overschrijden.
Je zou eens kunnen kijken naar de ultralight tentjes van Vaude. Ik heb er zelf één (een 1-persoons) en die bevalt goed. Bovendien zijn die gemaakt van goede kwaliteit doek (carrington nylon). Als je aan alle wensen wat inboet kom je bv. op een Taurus Ultralight; is wat krap met z'n 2en maar gaat wel, weegt 2 kg en kost 400 euro. Een ruimere tent wordt zwaarder, een goedkopere tent wordt zwaarder en/of kleiner etc.

Groetz,
Dennis

- Heeft vorige week net een lightwave t2 ultra xt gekocht, en die kostte helaas geen 300 euro -
 
Dank voor je reactie! Dit jaar wordt het Ierland (tips voor mooie wandelingen altijd welkom :). We gaan eigenlijk altijd alleen in de zomer op vakantie (zo ook dit jaar) en we zijn allebei klein (rond de 1.70). Het is wat mij betreft toch eigenlijk wel een vereiste om ook nog fatsoenlijk m'n tent uit te kunnen kruipen.

Goede vraag over het gewicht. Eigenlijk kwam het meer voort uit een algemene voorkeur zo licht mogelijk te reizen. Vorig jaar hebben we in Wales gewandeld en naar ons idee echt weinig meegenomen. Mijn rugzak was zonder eten/drinken een kilo of 12/13 met eten en drinken vaak rond de 15. Mijn streven voor dit jaar was om hier zeker niet boven te komen en eigenlijk liever nog wat eronder. Onze huidige tent is 3 kg...als ik dan toch een nieuwe tent ga kopen...dan zou ik dus liever hier wat gewicht besparen (altijd mooi meegenomen). Maar als inderdaad blijkt dat dit moeilijk te combineren is met een 'normaal' comfort, dan vind ik 3 kg ook nog acceptabel. Qua comfort heb ik overigens niet heel veel eisen, ben gewend (naar mijn idee dan) aan een klein tentje. Wat ik wel wil kunnen in de tent is, in ieder geval op 1 punt, zitten zonder mijn hoofd te stoten. En verder genoeg ruimte om twee (half)gevulde rugzakken kwijt te kunnen, bij voorkeur in de voortent. De voortent moet dus niet zo klein zijn dat je er niks mee kan. Als ik dan toch nog ever doorga met voorkeuren, heb ik het liefst twee ingangen. Vanwege ventilatie, maar ook zodat we tegelijkertijd de tent in kunnen duiken bij regen en het liefst ook aan elke kant onze eigen rugzak kwijt kunnen. Zo....het is nogal een eisenpakket. Ben zeer benieuwd of iemand de gouden tip kan leveren :)).

groet,
Vbib
 
Hoi,

Heb ooit eens 2 nachten in een tadpole doorgebracht. Dit kan je met recht een klein tentje noemen. Het is passen en meten met 2 volwassenen. Zeker als er ook nog eens spullen bij moeten liggen. De luifel is net zo krapjes.
Vooral met slecht weer niet het meest ideale tentje of je moet elkaar wel heeeeel erg leuk vinden. :D
Maar ja, wie weet bevalt hij jullie wel.

Misschien is de Tamble Ogre thumb iets voor jullie: een tunneltje van 2650 gr en de prijzen vallen ook wel mee. (maar wel met maar 1 ingang)
Zo zijn er nog wel meer lichte tentjes willen.

gr. Nanda

<De ideale tent bestaat niet, compromissen wel>
 
Beste vbib,

afgaande op de beschrijving die je geeft zoek je een tipi denk ik. De moeder aller tenten overtreft in de huidige lichtgewicht uitvoeringen vele malen de ondertussen ingeburgderde koepel/tunneltenten.

Ik heb een tunneltent gehad van Steep hill die het na een jaar intensief gebruik op een voettocht door Afrika heeft laten afweten, eender welke tent zou het daar hebben begeven, dus dat is geen kritiek. Dan ben ik op zoek gegaan naar een zogenaamde vrijstaande tent, ik dacht er mijn voordeel bij te doen maar een koepeltent die ook voor de solo reiziger ruim genoeg is weegt toch nog snel 3 kg. Ik dacht dat de MSR -furry een prima tent was voor mijn gebruik... nu een jaar na aankoop ligt ie nog altijd ongebruikt in de kast. De reden: een superaanbieding: een Mountain Hardwear kiva.

De kiva is niet alleen oerdegelijk en simpel het is de beste tent die ik ooit gehad heb. De complete tent (stok, piketten (haringen in NL)grondzeil en dak) weegt nog geen 3 kg en er is plaats in voor 4 personen (lees 2 personen in een super comfortabele setting). Kortom sinds dat ik de kiva heb (amper een maand na de msr gekocht) wil ik van geen andere tent weten (tenzij ik niet op gewicht moet letten -> dan een tentipi). En die tipi is sindsdien mee gegaan op verschillende reizen (september 2004 een maand in Quebec)... kortom: een tipi is licht en ruim...

een kameraad van mij kocht recentelijk ook een tipi na mijn ervaringen, hij koos voor de black diamond megamid, deze heeft als extra dat je er een muskietennet in kan bevestigen...
 
Hallo Vbib,

misschien een beetje laat maar probeer eens de Last Resort II RT van Jack Wolfskin.
Dit is een tweepersoonstent van nog geen 2,5kg. Er is voldoende plaats onder de luifer voor je baggage.
De prijs is EUR319

De Last Resort is nog verkrijgbaar bij de Jack Wolfskin Store in Haarlem.

gr wim
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan