aflevering van online aankopen ??


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Online aankopen heb ik totnogtoe steeds bij m'n ouders laten afleveren omdat de pakjes meestal worden afgeleverd tijdens de werkuren. Vorige week echter iets besteld en dat bij me thuis laten afleveren. Ik ging er van uit dat, indien ik niet thuis zou zijn, ze wel een briefje zouden achterlaten om een dag en uur af te spreken. Niets van, het werd gewoon bij m'n buren binnengestoken. Nu lijkt me dat niet zo'n goede methode. Ik zou bv. toch graag het pakketje controleren vooraleer ik de levering aanvaard. Iemand een idee wat de gebruikelijke praktijken zijn ?

Hoe zit het bovendien met leveringen van pakketjes buiten Europa. Je mag verwachten dat er daarvoor nog importheffingen en taxen moeten worden op betaald maar wordt er verwacht dat je dat bij levering zomaar contant betaald ? Of zijn er andere mogelijkheden ? Soms kunnen die bedragen nogal oplopen en ik ben nu niet direct iemand die z'n spaarpotje in een kous onder z'n matras bewaard.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi,

Ik bestel regelmatig dingen (zowel buitensport als heel anders) die worden bezorgd. Meestal komen ze met een of andere pakketdienst (UPS, DPD, Nederlandse Pakketdienst...) en moet ik ze dus bij het plaatselijk depot in een of ander industrieterrein op gaan halen omdat ik ook nooit thuis ben als ze het willen bezorgen. Over het algemeen is het dan verstuurd met legitimatieverplichting. Heel soms bezorgen ze het zonder legitimatieverplichting en dan kunnen ze het inderdaad bij de buren afgeven, of ze dan nog een briefje bij je naar binnen schuiven (hoort officieel wel) hangt af van de haast van de chauffeur....

De laatste keer dat ik iets van buiten Europa bestelde is al weer een paar jaar geleden, maar toen bleef het bij de douane liggen op Schiphol en moest ik het daar echt op gaan halen en ter plekke de invoerbelasting pinnen. Dat zal toch hoop ik ondertussen wel beter geregeld zijn....?

Groetz,
Dennis
 
>zou bv. toch graag het pakketje controleren vooraleer ik de
>levering aanvaard. Iemand een idee wat de gebruikelijke
>praktijken zijn ?

Controleer jij je pakketjes altijd? Kweetniet of dit altijd mogelijk is. Zag eergister bij iets wat ik bestelde staan in de voorwaarden dat het niet opengemaakt mag worden bij (=voor) aflevering. Lijkt me vreemd. Weet wel dat het bij rembours altijd open gemaakt mag worden voordat je betaald, maar wat de postbode ervan vind??

Het is trouwens ronduit onbeschoft als een pakketdienst het bij de buren afleverd zonder een briefje in jouw bus te stoppen. Laatst zelf wat bij de buren laten afleveren (briefje bij bel geplakt), en kreeg dus zelf geen bericht dat het was afgeleverd. Tegen de postbode die bij mij iets kwam afgeven voor de buurman, moest ik ook zelf zeggen dat ie een briefje bij de buur moest posten.

Anyway, ik laat meestal mijn pakketjes op mn werk afleveren. Zeker die ik van de week ga ontvangen, want die biedt het (na afspraak) maar 1 keer aan! Je zou eigenlijk ook een optie moeten hebben om het gelijk al bij het postkantoor in je buurt te laten afgeven, en bij jou alleen een briefje in de bus. Scheelt je een dag wachten op je pakketje, als je toch al weet dat je niet thuis bent.

Nog het laatste; wie heeft verzonnen dat als je niet thuis bent, ze een dag later *op hetzelfde tijdstip* nogmaals proberen??

grtz
Henk
 
Tja, het sterkste staaltje wat ik hier zelf nog niet zo lang geleden van heb meegemaakt was het afleveren van een digitale camera (t.w.v. 1500 Euro).

Volgens TPG was die netjes afgeleverd bij mijn moeder (in Nederland), maar daar wisten ze van niks. Komt twee dagen later een dame die een straat verderop woont (!) bij mijn moeder aan de deur: of ze toevallig een pakktje verwacht had met een camera daarin...

Bleek dat het pakketje op hetzelfde nummer, maar in de verkeerde straat was afgegeven. Daarbij had de 11-jarige dochter van de vrouw de deur geopend, het pakje aangenomen en er voor getekend(!). Natuurlijk had ze het meteen opengemaakt en vroeg toen aan haar moeder wat dat was... Als die vrouw niet eerlijk was geweest had ik kunnen fluiten naar die camera, TPG hield namelijk stug vol dat het pakje was afgeleverd en dat er voor was getekend.

Op een officiële klacht (zowel van mij als van de verzender, de online winkel) is er nooit een reactie gekomen...

Raymond
- laat pakjes bijna altijd op zijn 'postadres' in Nederland afleveren, want hier in Spanje komen pakjes bijna nooit aan!
 
een prijs die ik gewonnen heb, in de vorm van een 150ml polar proof proefmonster, is niet aan mijn moeder afgeleverd, omdat de postbode per se een ID met mijn naam er op wou zien en mij voor dat pakketje wil laten tekenen.

complete grote bestellingen waren echter weleens bij de buren geleverd...
 
Je kunt zeker stellen dat iets op je huisadres wordt bezorgd, door te vermelden "TPG alleen huisadres". TPG Post bezorgt het dan alleen bij jou. Zelf zorg ik ervoor dat ik dit, als ik online bestel, gewoon als tweede regel bij mijn huisadres opneem. Gaat tot nu toe prima!

Marjolein
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan