Afritsbroek


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
H

hasato

Guest
Hoi iedereen,

Heeft iemand misschien een goede tip voor een dubbel afritsbare broek (dat 'ie dus zowel als lange broek, driekwartbroek en korte broek afgeritst kan worden)?

Ik wil 2 van zulke broeken meenemen voor mijn reis van een half jaar door Nieuw Zeeland, China en Nepal. Het moet dus wel een degelijke broek zijn :)

Alvast bedankt voor jullie adviezen en tips!

Groetjes,
Erik Molenaar
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Erik,

op dit moment heb ik geen naam van een leverancier in gedachten. er staat me wel iets bij dat dit soort broeken er zijn, maar waar?? Als ik wat bedenk laat ik het je uiteraard weten.

Heb ondertussen wel een vraagje. Ik snap namelijk niet wat het nut is van een drie-kwarter, behalve dat het een modeverschijnsel is. Misschien mis ik iets. Heb je een specifieke reden waarom je een drie-kwarter wil?

groet
Richard
 
Hallo Erik,

Jo (mijn vrouw) heeft een broek gehaald bij Bever (E'hoven) van het merk Black Bear... Op vier plaatsen ristsen, twee aan de ene pijp en twee aan de andere ;-)

Ze vindt het een bijzonder fijne broek want ze heeft 'm regelmatig aan, gaat dus regelmatig in de was en hij blijft er netjes uitzien.

Duncan.
 
Tja,

Ik twijfel d'r niet aan of iemand zo'n broek wel of niet vaak aan heeft, maar ik vraag me af wanneer je nu kiest voor 1/3 of 2/3 lengte. Is dat afhankelijk van het weer ofzo?

Ik heb er slecht's één keer iemand over horen praten en die vertelde me super spijt te hebben van de aankoop: bij het bergopwaarts lopen in 2/3-mode irriteerde de naad/rits tegen de onderbenen. Kan ook aan de maat hebben gelegen, maar zoiets zie ik bij een gewone afrits-broek niet snel gebeuren (mij nog niet gebeurd althans).

Garoeten,

Raymond
 
Hoi iedereen,

In ieder geval bedankt voor al jullie reacties!

Tja, waarom ben ik op zoek naar zo'n broek...
Ik vind ze gewoon lekker zitten! En het is ook afhankelijk van het weer ja, als het te koud is voor een korte broek vind ik een 3/4 broek lekkerder zitten dan een lange (vraag me niet waarom ;))

Bij Sportief en Bever in Tilburg hebben ze in ieder geval niet dergelijke broeken.

Als ik niet een dergelijke broek kan vinden, wat raden jullie dan aan voor merk om twee broeken van te kopen die een half jaar kunnen 'overleven' ? Ik zie nl. de laatste tijd in alle outdoor-zaken van die dunne broeken liggen die volgens mij snel scheuren...

Bedankt en groeten,
Erik
 
Ze bestaan in ieder geval wel! Ik heb ze deze zomer gezien in Benasque, in Spanje.
De zaak heet Barrabanes oid, maar dat weet Raymond wel, en ook kan je hun website hier bij de links vinden.
Rob
 
>Jo (mijn vrouw) heeft een broek gehaald bij Bever (E'hoven)
>van het merk Black Bear... Op vier plaatsen ristsen, twee
>aan de ene pijp en twee aan de andere ;-)

De mannen-versie heeft er zeker zelfs vijf :D

The Recumbent Architecture Pivo
 
Vaude heeft zulke broeken, zag ik in hun catalogus.

Heb trouwens zelf een normale afritsbroek waar de rits net zo laag zit dat ie regelmatig over de knie schuurt, wil wel eens gaan irriteren.

Dat een stof dun is, heeft natuurlijk (tegenwoordig) niets met de sterkte te maken.

grtz
Henk

The Recumbent Architecture Pivo
 
Hoi,

Mijn broek heeft nul ritsen. Als het te warm is, gaat ie gewoon uit. Eronder draag ik een dunne korte broek met binnenbroekje (ooit gekocht als zwembroek, maar dat zie je er niet aan af). Als ik dan in mijn korte broek loop, zit er slechts 175 gram broek in mijn rugzak, in plaats van meer dan een pond voor zo'n broek met al die stalen aanhangsels.

Frank

... die het op een hike graag simpel houdt ...
 
Ik heb ereen met vier + 1 rits. (voordat er weer rare reacties komen... :)). Het is een katoenen life-line. Is dus erg zwaar, maar vind het wel prettig. Waarom ik um soms op 3/4 afrits weet ik ook niet. Stemming waarschijnlijk. Deze heb ik gekocht bij Dump2000 in Utrecht, maar die is opgedoekt. Maar volgens mij kan je die bij een willekeurige grote dumpzaak wel krijgen, of iets in die trant. Ze zijn er naar mijn mening ook van Life-line van een kunstofstof.
Dirk.
 
Ik heb mijzelf net een afritsbroek van het Duitse merk Schoffel gekocht, echt prima want de onderste afritsstukken kun je over de lengte ook nog eens openritsen zodat hij niet over je zware bergbottinen moet getrokken worden wil je ze uitdoen... zodat je ook je bergbottinen simpelweg kunt aanlaten... zo handig!!!

En dat driekwartmodel... tja daar vind ik persoonlijk ook niks aan...
 
Moi gebruikt, net als een collega hiker hierboven 2 broeken: een lange en een korte.

De korte (wel een "echte" trekking korte broek) gebruik ik vaak voor de nacht (als het niet al te koud is) of als zwembroek.

Heb er ook aan gedacht om een paar broeken aan te schaffen met rits (lange broek / korte broek). Hier ben ik op terug gekomen, omdat Jean en ritsen niet samen gaan.
Waarom? Geen idee - gebruik ze niet op extreme wijze, maar ik heb vaak de pech dat die dingen het begeven. En dat vind ik helemaal niet leuk :'(

Jean
 
Overgenomen uit de buyers guide:

Fjallraven Sipora MT (€ 112,50)

De twee afritsmogelijkheden van de pijpen maken de Sipora MT heel flexibel. De pijpen kunnen zowel direct onder de knie als op het bovenbeen afgeritst worden. De meryl stof is licht, snel drogend en UV-bestendig en biedt, samen met de ergonomische snit, een comfortabele pasvorm. Handig en veilig is het zakje aan de tailleband voor het opbergen van geld.

Geen idee of het een ideale broek is, want ik heb de Inka (met 4 ritsen: ja, eentje voor de zak op het dijbeen :D) en die bevalt verder prima. Het is wel weer Fjallraven-geld, maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen ...

Groets, Rutger / Estu
 
Gevonden!

Gevonden!

Ik heb er net een bij de ANWB gehaald (jaja!) kijk maar eens op www.anwb.nl en dan bij Webwinkel hoe ze eruit zien, echt hele fijne broeken en maar 32 EURO! :)

Kan ik lekker gaan hiken in mijn 3/4 broek :)
 
Hé das inderdaad ook een goeie tip, ziet er uit als een mooie broek (op de website).

Waar zou je die kunnen kopen?
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan