(aktieve) kool m.b.t. waterzuivering


Status
Niet open voor verdere reacties.
Sinds een paar jaar heb ik de MSR Miox in gebruik. Ondanks mijn ervaringen met Amerikaans water en het gezuiverde water blijft de chloorsmaak niet echt wennen. En ik wil danook van het chloor af. (dus geen toevoegingen van suikers, vit.C of i.d. om de chloorsmaak te onderdrukken)

Nu ben ik een tijdje aan het experimenteren met het toevoegen van Norit tabletten aan het gezuiverde water, en het slikken van Norit bij het drinken van gezuiverdwater. Maar heb geen goed idee van enige dosering. Zijn er meerdere mensen die hiermee geExperimenteerd / ervaring hebben?? Of evt. wat advies kunnen geven aangaande 'losse' active kool filters te gebruiken als nafilter op mijn Camelbak?

De info die ik op internet tegenkwam gaf geen voldoening.
Alvast mijn dank.
;)
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Bij mij in de winkel verkopen we van Katadyn (dacht ik) een nafilter die je aan de slang van een waterfilter kan doen. Hierin kan je actieve kool stoppen.

Dit kan je dus ook wel tussen de slang van je camelbak doen denk ik. Drinkt wat zwaarder misschien (harder zuigen).

Groeten,
Joris
 
Hallo,

Totaal niet op de hoogte van waterfilters (ik begrijp het principe wel), maar persoonlijk lijkt het mij niet goed voor je darmen als je langere tijd norit binnen krijgt. Vroeger was dat een middel om diarhee tegen te gaan en als je dat niet hebt lijkt mij de werking van langdurige inname niet echt goed voor je. Maar misschien heb ik het mis.
Hetgeen joris aanraad lijkt mij dan een beter alternatief.

Ali
 
> maar persoonlijk lijkt het mij niet goed voor
>je darmen als je langere tijd norit binnen krijgt.

Daar heb je helemaal gelijk in.

>Vroeger was dat een middel om diarhee tegen te gaan
> en als je dat niet
> hebt lijkt mij de werking van langdurige inname niet echt goed
>voor je. Maar misschien heb ik het mis.

Bij langdurig gebruik of onjuist gebruik (het blijft een medicijn dus een chemisch samengesteld product) kan het er voor zorgen dat je darmen minder vitamine en enzymen kunnen opnemen, wat dan weer lijd tot een tekort aan die stoffen, permanent wat ook weer voor de nodige problemen zorgt.

Ik denk dat ik een beetje of toppic ben, maar ik kan er persoonlijk niet tegen dat medicijnen gebruikt worden voor een doel waar ze niet voor gemaakt zijn.

gebruik dan liever de productie die speciaal zijn ontwikkeld voor waterzuivering. En geen Norit wat is ontwikkeld voor het remmen van diaree in noodsituaties.

Danielle
 
Dank voor jullie tips.
Een nafilter is daarmee de beste oplossing.
Ik zal de mogelijkheden eens nagaan.

Nogmaals dank. Groet, Twan.
 
Twan,

ik kan geen antwoord geven op jouw vraag maar misschien ken je dit overzicht nog niet.
MSR Miox zou ook zijn beperkingen hebben volgens deze site

http://chppm-www.apgea.army.mil/WPD/CompareDevices.aspx

Zelf ben ik erg nonchalant met water zuiveren en gebruik voornamelijk micropur. Micropur forte (met chloor) een enkele keer (omdat aangebroken potjes maar beperkt houdbaar blijven-> wat bij mij het geval was en het terug micropur werd). Ondervonden dat als je het water lang genoeg op tijd ontsmet de chloorsmaak vermindert/verdwijnt.
Ik was verrast voor de wachttijd die aanbevolen wordt tussen ontsmetten en consumeren. Misschien moet je die verlengen?

Ivo
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan