Als je moest kiezen: Hanwag Rocky GTX of Bergell


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik zoek een zware alround alpin/trekking schoen, C-catg. stijgijzers evt. mogelijk, waterdicht, voor op rots, ijs en vaak veel sneeuw maar ook lange tochten door bos en moeras (Noorwegen, Alaska, Finland etc..)

Kwa pasvorm heb ik goede ervaringen met Hanwag.
Nu kom ik voor mijn doel uit op de Rocky GTX en de Bergell.

Voordeel Rocky: Stootrand en GTX is prettig in sneeuw en geeft minder slijtage op de neus, prettige pasvorm.
Nadeel: niet echt voor lange trekkings door lager terrein bos/moeras, ze zijn vlg mij uit productie genomen, waarom? Klachten?
Voordeel Bergell: klassieker, veel positieve recenties, dik leer Nadeel: geen stootrand, moet ze lang inlopen.

Ik weet het niet meer..
Wie helpt?
 
Ha JM,

Heb zelf geen ervaring met de schoenen die je hier noemt. Heb wel ervaring met de Alaska GTX. Deze is geschikt voor lange trekkings ook door lager terrein (alhoewel je daar beter een minder zware schoen voor kan gebruiken). Ze zijn alleen niet voorzien van de mogelijkheid om snelsluit stijgijzers te gebruiken. De modellen Super Friction, Vulcano en Explorer van Hanwag hebben dit echter wel. Kijk maar eens op: http://www.hanwag.co.uk/acatalog/area_c.html

Heb ook met deze schoenen geen ervaring, maar Hanwag kennende zal het geen rommel zijn:p De Bergell..... tja ik zou er niet snel aan beginnen. Het zijn wel schoenen die zich al bewezen hebben en ze zijn zeker goed, maar ik denk dat ze met de tegenwoordige materialen betere alternatieven maken (en lichtere). Plus dat leer de nodige onderhoud vergt en natte schoenen het gewicht aan je voeten behoorlijk verhoogt.

Mits de pasvorm goed is zou ik uit de Hanwag collectie kiezen voor de Super Friction GTX. Omdat die het meest alround is. De andere genoemde types zijn wel echt keiharde C schoenen, en die zijn niet gemaakt voor paden (zoals jij aangeeft te willen bewandelen)

Maar goed het blijft een kwestie van persoonlijke voorkeuren.

Susses met je zoektocht en vooral veel passen, want reviews op internet zeggen alleen iets over de kwaliteit van de schoen niets over het (persoonlijk) loopcomfort.
 
Ik heb een paar Hanwag Rockies. Eerst voelde ik me als klein duimpje met zevenmijlen laarzen aan, maar na een weekje stappen vorige maand in de Pyreneeën (tss 2000 en 2200 meter) moet ik bevestigen dat het goeie schoenen zijn. Hoe slechter de paden hoe meer ik mijn schoenen apprecieerde. Ik kocht ze om binnen enkele weken de GR20 mee te doen. Eerst vreesde ik dat de Rockies te zwaar zouden zijn. Het zijn echter geen schoenen voor vlakke paden, eerder C's voor bergachtige paden en uitdagingen die ik nog te wachten staan... Waterdicht zijn ze wel, 't is geen brol. Ik kocht ze aan verminderde prijs (170 euro) enkele maanden geleden. Of ze uit omloop werden gehaald betwijfel ik want ik zie ze nu weer te koop aan 220 euro's.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan