alta via 1 en 3 te doen?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste wandelliefhebbers

Aankomende maand Juli wil ik samen met wat andere mensen in de dolomieten een huttentocht gaan doen. We zitten te denken aan atlta via 1 of 3. Volgens mij zijn er toch wel verschillen tussen deze twee routes van catogorie.

Hoe goed moet je voorbereid zijn op alta via 3, is een klettersteig cursus van groot belang? Welk materiaal heb je allemaal nodig?

We hebben allemaal wel gewandeld en vorig jaar de lechtaler alpen in Oostenrijk bewandeld, maar de vraag is of we klaar zijn voor alta via 3? Wie zou mij advies kunnen geven over route 1 en 3.

Alvast bedankt,

Demian
 
Hoi

We hebben afgelopen zomer de alta via 3 gelopen met vier ervaren wandelaars, ieder zonder klettersteigervaring. De klettersteiguitrusting hebben we ter plekke gekocht. Onze eerste via ferrata (Brigata Tridentina) was eigenlijk voor ervaren mensen en we hadden bepakking voor overnachten, eten en drinken voor een week. Het ging heel goed. We vonden het kletteren minder vermoeiend dan klimtochten zoals in de pyreneeen/sierra nevada.

Je voorbereiden kan door je in te lezen over techniek en veiligheid en/of een cursusje klettersteigen doen. Eigenlijk kan er weinig gebeuren zolang je je aan de veiligheidsvoorschriften houdt en weersvoorspellingen/veranderingen nooit onderschat.

Veel plezier!

Jurre
 
Hoi Jurre

Bedankt voor de informatie voor deze tocht. Maar hoe zit het voor mensen die toch af en toe een hoogtefrees probleem hebben?

Afgelopen zomer hebben wij in de Lechtaler Alpen in Oostenrijk gelopen, ging prima,maar op een kammetje was het een enkele keer voor sommigen even slikken.

Groetjes,

Demian
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan