Alta Via 1


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
S

sanne81

Guest
Hoi,

Ik ben van plan om aankomende zomer de Alta Via 1 te lopen in de Dolomieten.
Nu zou ik graag wat ervaringen willen horen van mensen die dit hebben gelopen of veel over dit pad weten te vertellen (bijv. is het zwaar, toeristisch, etc..
Ik hoor het wel!!

GR. Sanne:7
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

[laatste wijziging op 06-02-03 om 22:23]Mischien hebben jullie hier wat aan...

[link:www.xs4all.nl/~jvdv/index-d.html|Dolomieten]

Ik zit er ook aan te denken om deze tocht te maken komende zomer, ik wilde eerst de Tour de Mont Blanc lopen, maar mijn oom heeft mij aangeraden om toch de Dolomieten to lopen (hij heeft het al een paar jaar geleden gelopen), schijnt veel mooier te zijn. ik ga binnenkort bij hem langs om wat meer informatie te vragen, als jullie vragen hebben schrijf ze maar hier op, ik zal het hem dan wel vragen.

Groet, Marcel.
 
Bedankt voor de reacties. Ik ben ondertussen zelf ook op zoek naar informatie gegaan en ben nu wel wat meer op de hoogte. Ik heb tot nu toe nog geen nederlands literatuur gevonden hierover. Cij de winkel Noorderzon vertelde zij mij dat dit ook niet bestond. Wel heb ik een recent boekje erover gevonden, maar deze is in het duits geschreven. Verder heb ik ook de engelse versie gevonden.
Er is alleen 1 ding waar ik niks over kan vinden en dat is over het weer! Er word wel beschreven hoe het weer is in juli, augustus en september, maar niet over juni! Terwijl ik in juni ga. (12 juni tot 2 juli) ik weet dat het weer in de bergen onvoorspelbaar is, maar kan ik nog sneeuw verwachten???
In ieder geval bedankt voor de reacties!

Gr. sanne
 
hoi Sanne,

ik wilde 2 jaar gelden ook de alte via 1 lopen en half juni beginnen.... forget it. al bij de eerste pas (2600m) werden we geconfronteerd met erg veel sneeuw. uit gesprekken met de plaatselijke bevolking blijkt dat september de mooiste tijd is.

succes, groetjes, barbra
 
Hoi Barbara,

Ik ben niet zo blij om te horen dat jij sneeuw hebt aangetroffen. Ik kan echt alleen in de periode van 15 juni tot 5 juli. Ik heb ondertussen wel meerdere mensen gesproken die mij vertelde dat het in juni prima te doen is. Maar nu ik jou bericht lees begint de moedweer wat te zakken. In ieder geval bedankt voor de reactie.

Groetjes Sanne:(
 
De Dolomieten zijn een gebergte. Natuurlijke omstandigheden. Het is dus niet gezegd dat er sneeuw ligt in juni. Dat kan varieren. In 2001 lag er tot laat in het voorjaar (of vroeg in de zomer) veel sneeuw in de Dolomieten. Als je in juni gaat, moet je daar gewoon rekening mee houden. Het is niet van te voren te zeggen. Als je later in juli en/of augustus gaat zijn de condities in de regel beter.

Ron
 
Hoi Sanne,

In juni kan inderdaad in de hogere passen nog veel sneeuw liggen. Ik zou echter gewoon de gok nemen. Je hebt een even goede kans dat het allemaal goed begaanbaar is en het grote voordeel dat het op de Alta Via 1 en in de hutten nog lekker rustig is. Bovendien is het dan op grotere hoogte nog volop voorjaar, is alles groen, staan er veel bloemen in bloei..., kortom zijn de bergen op hun allermooist. :)

En dat ook september niet altijd de beste maand is weet ik uit eigen ervaring. Ik heb in september 2001 flinke sneeuwval meegemaakt in de Dolomieten. Zelfs op de camping op 1500 meter, bij Selva di Cadore, lag toen een flink pak sneeuw.

succes en alvast veel plezier,

groetjes,
Fred
 
Ik ben net terug...
Heb de tocht voor de helft gelopen (tot Alleghe)
Geweldig....
Goed te doen. Was zelf alleen.
Heb nog nooit een hutten tocht gedaan maar ben erg
onder de indruk.

loes
 
Hai allemaal,

Ik wou even zeggen dat ik in juni de Alta Via helemaal heb uitgelopen en ik vond het super. We zijn geen moeilijkheden tegen gekomen, zoals sneeuw en onbegaanbare paden.
De route was niet altijd even makkelijk (qua markering) maar het landschap heeft mij overdondert. Wat een bergen! Ik kan het ieredereen aanraden deze huttentocht te lopen!!

Groeten,

Sanne
 
Dussuh.. wanneer kunnen we een schrijfblok-verhaal met foto's verwachten???? :p

Raymond
 
Nou....ik zat er al over te denken, maar ik ben bang dat dat nog eventjes duurt. Wel heb ik nog een summit-vlag foto die ik nog op de site wil zetten (helaas dat er een railing op de achtergrond te zien is)

:) Sanne
 
Wij gaan de eerste 2 weken de Alta Via Uno lopen. Ontzettend veel zin in. De kaarten al aan het bestuderen en de beentjes aan het trainen.

Hebben jullie nog tips? Gaat dit met een rugzak van 35 liter? En, waar hebben jullie de auto geparkeerd?

Groeten!
Jasper
 
Hallo, ik weet niet of iemand nog wat aan mijn reactie heeft maar ik reageer toch maar.
Afgelopen zomer hebben mijn man en ik de Alte Via 1 gelopen. Het was een prachtige route.We hebben het niet helemaal volgens het boekje gelopen maar een alternatief wat het beste bij ons paste. Het plan was om bij de Pederu hut te starten en dan naar het zuiden te lopen tot ongeveer Rifugio Vazzoler. Dit alles afhankelijk van het weer en de energie. Door erg slecht weer(dat kan dus ook in de Dolomieten) bij aankomst hebben we het programma omgekeerd. Wel hebben we de auto bij de Pederuhut geparkeerd maar zijn de volgende dag met de bus naar ons voorgenomen eindpunt gegaan. Althans dat was het plan maar omdat het zondag was leverde dat nogal wat problemen op maar mbv taxi, bus en liften is het toch gelukt. In vijf dagen zijn we naar de Seekofelhut gelopen en vandaaruit via een omweg weer terug naar de Pederuhut. De hoogteverschillen zijn goed te doen (ongeveer 1000m per dag), soms wel erg steil maar met een beetje wilskracht lukt dat wel. De route is behoorlijk toeristisch en erg druk. Vooral in het hoogseizoen is het aan te raden om de hutten te reserveren, dit kan elke morgen voor diezelfde avond. Een aanrader is de Riffugio Novulau die op de top van een berg ligt. overdag is het erg druk maar 's avonds een waar rustoord. Een echte berghut zonder luxe maar erg gezellig! Ook de Seekofel en Vazzoler hadden een echte bergsfeer met een heerlijke houtkachel, kraakbedden en houten wandjes met kijkgaatjes. Kortom een aanrader voor als je voor de echte bergen gaat. De dagjesmensen neem dan maar op de koop toe en bovendien zijn die 's avonds weer vertrokken.
Een fijne vakantie toegewenst,
Diny
 
Hoi Sanne,

Ik ga van 13 t/m 22 juli deze route ook lopen (zonder via ferrata). Ik ben erg benieuwd wat je bevindingen zijn. Laat ze dus graag horen!:)

Groetjes Anke
 
Leuk om jullie berichten en plannen te lezen. Ik wil samen met mijn zoon deze route ook gaan lopen. Ik vermoed dat wij de 13e of 14e juli zullen starten.
We gaan hem in ieder geval ook zonder de via ferrata doen, maar hopen hem wel uit te lopen tot Belluno.

Frans.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan