Alternatief voor de Scottish Highlands


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoop dat iemand me kan helpen:
Ik heb goede ervaringen met hiken in Schotland, regio Wester Ross, paar dagen met grote rugzak, paar dagen eten en tent de boer op. Leegte en ruimte is wat ik daar vind.

Helaas wil ik deze keer iets dichter in de buurt van NL blijven (om met name rap thuis te kunnen zijn als m'n tweede ter wereld wil komen).

Ik wil gaan over 2 weken (week van 23 maart), dus wie o wie weet mij een gebied te wijzen waar ik m'n scottish ding kan doen, maar dat wat dichter in de buurt ligt. Ik moet er dus met de auto heen kunnen, met een range van 10 uur rijden ofzo (dus oostenrijk kan, tjechie, zwitserland).

Punt is dat ik denk dat Alpen nu voor hiken niet zo leuk is (is dat juist?) want overal skiërs enzo :) En wandelen door gebieden met alleen maar skiliften bekoren mij voor geen meter...

Ben benieuwd of iemand nog iets weet....
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Tsja...leegte en ruimte dicht bij huis.

Volgens mij is Schotland de dichtstbijzijnde èchte wildernis dus dichter bij huis wordt het moeilijk iets vergelijkbaars te vinden.

Voor de middelgebergten (vogezen, Harz, Jura, Zwarte woud) lijkt het nog te vroeg. In de Vogezen ligt bijvoorbeeld nog meer dan een meter sneeuw op de hogere gedeeltes. Dat is over 2 weken zeker nog niet weg.

Een tochtje door de Ardennen of Eifel kan natuurlijk altijd maar of je daar de leegte en ruimte vind waar je naar op zoek bent betwijfel ik.
 
Vogezen misschien. Zuidelijke vogezen niet zo leeg bevolkt als Schotland maar wel leuk vertoeven. Noordelijke Vogezen zijn wat rustiger maar ook lager.

Harz -> richting oost Duistland
 
Hey,

Als je niet te ver wilt gaan en toch nog wat afgelegen wilt hiken kan ik je de Müllerthaltrail aanraden in Groot Hertogdom Luxemburg. Je hebt de keuze uit diverse lussen maar kijk best even op de website van de trail zelf. De route is heel goed aangeduid en tracht zoveel mogelijk de bewoning te vermijden. Ik heb net in het voorbije weekend de tweede lus gedaan en het was zalig, ook al was het wat vochtig (het Schotse gevoel ga je dus zeker krijgen qua weer). Wild kamperen is ook geen probleem dus have fun zou ik zeggen...

Greetings,

Yanick
 
Dat ga ik zeker eens bekijken, dank. Hoe zit het met hoogteverschil? Komt er nog een beetje klimmen bij kijken, of is het vrij vlak?
 
Ok, Schotland is one of a kind... Ben nog nooit in de gebieden geweest die je noemt (Zwarte woud voor kamperen wel, maar zag daar geen trek-mogelijkheden (en nul uitzicht, want alleen maar dennebomen :)

Harz (wat Sander ook noemt), wat moet ik de daarbij voorstellen?
 
Mullerthal is wel redelijk op en neer als je de op en neer paadjes niet schuwt. Hoogte verschillen zijn ansich niet groot
 
Maar leegte en ruimte?

Het is toch een redelijk dichtbevolkt en drukbelopen gebied. Wel een hele mooie streek.

Ik kreeg toch de indruk dat de OP op zoek was naar een echt wildernis gevoel: even weg van alles. Dat gaat in Luxemburg niet lukken.
 
Eens, maar OP vroeg zelf hoe het daar zat. Een echt wildernes gevoel krijg je niet zo snel binnen een straal van 400km, rechtstreeks bereikbaar met de auto...
 
Een vergelijkbaar alternatief is er mijns inziens niet.
Schotland is gewoon uniek.
Je zou richting Polen kunnen gaan kijken.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Dank voor de alternatieven, Harz en Polen/Tjechië (Reuzengebergte) lijken al wat in de buurt te komen... En ben in beiden nog niet eerder geweest. Weet iemand uit z'n hoofd of je er ook mag wildkamperen?
 
In dit jaargetijde is het ook in Luxemburg lekker rustig hoor. Zoals bijna overal :)

grtz
Henk
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan