Alweer een tentvraag!

  • Onderwerp starter Onderwerp starter sannepan
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
S

sannepan

Guest
Hey allemaal,

In november ga ik voor het eerst ECHT backpacken. Heb al wel eerder ervaringen in backpacking gehad, alleen toen heb ik steeds in hostels overnacht. Nu wil ik dus de tent meenemen. Ik heb wel een (oude) tunneltent maar die is echt aan vervanging toe. Dus nu heb ik me door al jullie commentaren heengeworsteld, weet al veel meer en toch heb ik nog vragen?

Wat is eigenlijk het verschil tussen een 3-seizoens en 4-seizoenstent?

Ik wil in elk geval een tent met 2 ingangen aanschaffen, liefst een koepeltent die gemakkelijk en snel op te zetten is. Daarnaast moet de tent betaalbaar zijn. Ik denk zelf aan een tent tussen € 200 - € 300. Volgens mij moet daar toch wel een redelijke tent voor te vinden zijn!

Nu mijn tweede vraag: kennen jullie het merk Ramble? Op de website van een outdoorzaak zag ik het type "Crazy Ridge". Dit is een 4-seizoenstent van 3.750 gram. Is dit een zware ballast? Ik ga niet constant lopen hoor, de bedoeling is om in Nieuw-Zeeland een of andere min of meer afgeschreven auto aan te schaffen en zo door het land te sukkelen. Van camping naar camping (ook hostels) en ook diverse tochten lopen. De tent kan over 2 rugzakken verdeeld worden?

Nog andere goede ideeën (wat tenten betreft) misschien?

Merci

Sannepan
 
Hey Sannepan,

Als je toch naar hét buitensportland bij uitstek gaat en een oud brikkie van een auto koopt, kun je daar volgens mij net zo goed ook je tent kopen. Die zijn daar over het algemeen goedkoper en ze hebben er super-veel keus (moet je natuurlijk wél eerst even de tenten-rubriek op deze site lezen om te wetren waar je op moet letten).

Grtx,

Raymond
 
Hoi Sannepan,

Het verschil tussen en 3 en een 4 seizoenentent is dat een 4 seizoenentent in de winter te gebruiken is. Deze moet stevigere bogen hebben die sneeuw kunnen dragen. Vaak hebben de bogen ook een koepelconstructie, zodat de tent steviger wordt dan bij een tunneltent. Verder hebben deze tenten vaak sneeuwflappen om te voorkomen dat de sneeuw tussen de buiten- en de binnentent komt. Het kan 's winters ook slim zijn om een iets hogere binnentent te hebben zodat je kunt stoken in je tent (alleen doen als je een brander hebt waarmee dat veilig kan).

Als je niet van plan bent je tent 's winters in veel sneeuw te gaan gebruiken kun je beter een 3 seizoenentent kopen. Deze is meestal een stuk lichter van gewicht.

Succes bij het uitzoeken.

Groeten, Linda
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan