Amerikaanse GPS kopen: geen probleem?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Annelies
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
A

Annelies

Guest
Hallo allemaal,

Ik ben een enthousiast Ebayer. Ik ben ook enthousiast over het aanschaffen van een GPS. Ik heb me zover ingelezen over de verschillende mogelijkheden dat ik nu wel weet wat voor apparaat ik graag zou willen hebben, maar de technische ins en outs zeggen me nog niet veel.

Dus voor ik iets héél doms doe wilde ik eens vragen of je een voor de Amerikaanse markt bedoelde GPS hier probleemloos werkt (het lijkt me wel, 't is natuurlijk niet voor niets Global :-) ). Mis ik dan bv bepaalde software die ik er los bij zou moeten kopen of kan ik er zo mee aan de slag?

Annelies
 
ik dacht dat hier al eerder e.e.a. over gezegd was maar zo uit mijn hoofd:
1 als er (standaard) kaarten in een GPS zitten zullen het dus VS kaarten in plaats van europese kaarten zijn (die je niet zomaar altijd kan vervangen, hangt van model/merk af)
2 bij problemen schijnt bij garmin de europese servicetak te weigeren amerikaanse apparaten te servicen (kost je dus een hoop heen en weer porto)
3 als je zelf in de VS koopt (VS versie van ebay dus bv) komen daar dus nog invoer/btw bovenop (ca 20%) en dan nog verzendkosten die ca 50eur kunnen zijn.

Nu zijn er wat personen/bedrijven op (europese)ebay die als een soort van parallel importeur fungeren, punt 3 vervalt dan, maar 1 en 2 blijven .
Technisch gezien zou een GPS apparaat gewoon wereldwijd moeten werken.

(nu is het wel zo dat de aparte egnos/waas functionaliteit t.b.v. verbeterde nauwkeurigheid in europa nog niet operationeel is, ik dacht dat dat eind 2004 begin 2005 beschikbaar zou komen?) maar goed dit geldt voor alle versies(vs/eur) van gps ontvangers.
 
Bedankt voor je antwoord Edwin. De kosten waren me wel bekend, maar het probleem van het vervangen van de kaarten niet. Ik ga maar eens emailen met de fabrikant dan.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan