Anorak bij wandeltochten


Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste allemaal,
Ik heb de laatste weken wat rondgekeken op het internet over anoraks. Er is al een topic over waar je een anorak kunt krijgen geopend:
http://www.hiking-site.nl/prikbord/...&forum=133&topic_id=12648&mesg_id=12648&page=
Nu wilde ik weten van jullie of een anorak niet heel erg warm wordt bij het wandelen met een rugzak. Bij een jas kun je als het warm wordt nog de rits opendoen aan de voorkant, of zelfs openingen onder de armen.
Hoe is de ventilatie bij een anorak (bijvoorbeeld die van Pinewood), als je de riemen op je buik en borst hebt vastgeklikt?

Groeten,
Edwin
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Je zegt het eigenlijk zelf al. Bij een anorak heb je de mogelijkheid om hem aan te hebben of uit te hebben. Geen mogelijkheid om hem aan te trekken met de rits open. Dus er zijn minder variaties mogelijk dan bij sommige andere jassen. De warmte reguleer je ook met wat je eronder draagt. Verder is het een kledingstuk dat sinds oudsher gebruikt wordt tijdens wandelingen, vooral in de tijd dat er geen goretex jassen waren. Veel oudere mensen hier in Noorwegen lopen en skiën nog steeds in een anorak en een knickebocker.
 
Edwin,

Als je in je vraag aangeeft waarom je zo geïnteresseerd bent in een anorak krijg je misschien meer reacties.
denk niet dat een anorak tegenwoordig voordelen heeft boven een jack, behalve (miniem) gewichtsverschil.
Een anorak (zeker met membraam of coating) is ook commercieel niet meer interessant voor producenten en leveranciers vanwege de kleine aantallen.
 
Bedankt voor de reacties!

Ik heb gisteren een anorak geprobeerd en hij deed nogal claustrofobisch aan met een dikke trui eronder. Dus de ventilatie is ook nogal minimaal.

Toch maar een jas voor deze jongen.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan