Arc'teryx Beta AR: Canada of China??


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben op zoek naar een jas voor woon-werkverkeer op de fiets en ik heb mijn zinnen gezet op de Beta AR. Op verschillende sites vind ik info, maar het is me niet duidelijk of er verschil is in jassen die in Canada of in China gemaakt zijn. Oorspronkelijk werd Arcteryx in Canada gemaakt. Is de produktie verplaatst naar China? Is er kwaliteitsverschil? Of zijn de jassen uit China nep?

Met vriendelijke groet,
Gerard
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Gerard,

Arc'teryx produceert zowel in China als Canada. Het is algemeen bekend dat fabricage in Asiatische landen goedkoper is, maar de hoofdreden voor Arc'teryx heeft meer met capaciteit te maken. Enkele producten, en dan vaak de duurdere jassen en fleece, worden in Canada gemaakt. dit om de kwaliteit nog beter te kunnen waarborgen. De reden dat een groot deel van de fleeceproductie in Canada plaatsvind is dat de afwerking hierbij zeer belangrijk is. als schets, Arc'teryx kent slechts een returncijfer van een half procent, 80 procent hiervan bestaat uit fleece. Door de strenge kwaliteitscontrole kunnen ze meer dan de helft van het reeds lage cijfer weer neerleggen bij Malden Mills (Polartec).
 
Tja, als jou dat de jas lijkt, moet je die natuurlijk kopen, maar waarom zou je in een GTX Pro Shell naar je werk willen fietsen? Als het ook maar een beetje te warm is, ga je toch veel te hard zweten in een dergelijke jas. Dan neem ik aan dat je in je kantoor kleren naar het werk gaat fietsen (dus katoen) en voor je het weet heb je je kleren nat gezweet in zo'n Pro Shell.

Nu hoor ik je vragen waar je dan wel in moet fietsen want je wil toch droog op je werk aankomen, maar helaas bet=staat zo'n jas niet, ook niet van Arc'Teryx.

Wat ik doe is gewoon sport kleding aan en hard fietsen, zodat ik warm blijf. In de rugzak gaan mijn kantoor kleren in een waterdicht roll-top zakkie. Rubytec mee, flesje zeep en als ik dan nat op het werk aankom, lekker douchen en schoon en firs in mijn droge kleren. 's winters iets meer isolatie aan en een soft shell zonder membraam.

Eins
 
Moet je uiteraard wel een douche op je werk hebben... Niet dat ik zo'n ongelukkige ben maar ik kan mij zo voorstellen dat niet iedere werkgever een douche heeft klaar staan voor zijn hardfietsende medewerkers.

Als je enigszins droog wil blijven en niet te veel zweten moet je maar wat minder hard fietsen en denken aan een Pertex endurance windbreakertje o.i.d. Pertex ademt nog altijd het beste maar is uiteraard veel minder waterdicht dan GTX
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan