Arc'teryx Packs gaan Ultra Light...


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Arc'teryx heeft voor 2008 een nieuwe Ultra Light rugzakrange aangekondigt, de Cierzo:
Finally, there's another new range of packs on the cards “designed for summit sprints or as an easily stowable secondary pack on expeditions.” They're called the Cierzo packs and they come in 18 and 35l versions, weighing 255g and 553g depending on which member of the family you're after.

As you'll have guessed from the weight, they're pretty minimalist, designed to carry the bare essentials up the final few metres to the summit and to be easily compressible into your main sack the rest of the time.

To give a few examples of things you can manage without at the last gasp, the 18l version doesn't have a back panel and the hip belt and sternum straps are removable just in case you want to ditch a few more grams.

Its big brother, the Cierzo 35, contains a foam back-pad which is slightly schizophrenic and converts into a camping mat when it's off duty. There's also a hydration pocket and an ice axe loop. And when you want to stow the pack away, it fits inside its own lid pocket. Handy.

If that sounds like your cup of tea, put your hand in your pocket to the order of £35 - or £70 for the larger version - and the Cierzo is yours.

De 18L:
http://www.outdoorsmagic.com/news/images/ARCTERYX_Cierzo.jpg

De 35L:
http://www.messefn.de/download/outdoor/bilder_neuheitenliste/mittel/1303300921468cf8f0e0737.JPG

Lekker hoor:9
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

En waar stop je nou dat zoom-kanon ;-) ??

Nee, serieus... mooie zakken. Serieuze concurrent voor Golite dus, die hier zelden te krijgen is. Beetje spartaanse heupband wat mij betreft, zo te zien.
Maar zeker echt iets voor Eins!

Marla
 
Zien er mooi uit. Vreemd genoeg heb ik bij die grootste zak de indruk dat ie zo groot is als een 60 liter zak. Misschien komt dat omdat het ongebruikelijk is om rugzakken met een zo klein volume zo hoog en smal te maken.

Het idee is wel aardig om een superlicht dagrugzakje te maken voor als je normaal met een grote en zwaardere zak loopt. Bij sommige rugzakken kun je het topvak als dagrugzakje gebruiken. Maar ik vermoed dat dit beter zit.
 
>Maar zeker echt iets voor Eins!

Waar? Waar? Weer een rugzak voor op mijn verlanglijstje, maareuh kun jein deze rugzak ook slapen? In die van mij wel.

Maar serieus leuke zakjes hoor, zeker voor iemand die zo licht mogelijk wil, maar wel duurzaam.

Eins
 
"En waar stop je nou dat zoom-kanon ??"

Voorlopig nergens, was hem 5 weken kwijt ivm serieuse backfocus problemen. Heb vorige week een nieuwe gekregen maar ben er nog niet over uit die nou beter of slechter is x(

Hoop dat vandaag het zonnetje nog even doorbreekt voor wat testen, gaan we hem even vergelijken met wat Nikon lensen in de overlappende ranges...

Tis bijna een wandelstokken syndroom;-)

Nu weer even on topic:
Ik hoop dat ze ook in NL in de winkels komen te liggen, nu hebben we weinig keus en das niet goed. De 35L zal ergens rond de 100 euro gaan kosten en das een heel mooi prijsje voor een echte Arc'teryx....
 
Ze zijn ook handig voor onderweg naar en van de reis zelf, laatste boodschappen doen ed.
Bij de echt grotere rugzakken kun je zoals Linda aangeeft vaak het topstuk of de zijzakken kombineren tot een dagtourzakje (of icm de heupgordel zoals bij de Finnmark).

Ik ga er zeker eens naar kijken, want ik had zoiets maar die is aan alle kanten versleten (maar die was dan ook maar 120 gram, een reclameding)

Zouden die grammen een beetje kloppen?

gr. Joop
 
"Zouden die grammen een beetje kloppen?"

De gegevens komen van een sneakpreview van www.outdoorsmagic.com, heb er nog info over kunnen vinden op de Arc'teryx site zelf, zal ook nog wel even duren denk ik daar de 2008 collectie meestal pas in maart in de winkels komen te liggen....
 
Jan Anne,
bedoel je nu dat die info wel of niet op de Arcteryx site staat? Je zin is een beetje verwarrend.

Wat dat gewicht betreft, ik heb twee gewichten gevonden: het al geciteerde 553 gram of 580 gram. Daarnaast kan je er hier en daar ook nog wat afhalen zodat je het gewicht zou moeten kunnen laten dalen tot 460 gram. Volume uitbreidbaar trouwens tot 40 liter. Kan inderdaad interessant zijn. Nu alleen nog benieuwd of ze er ook in slagen om ook nog een paar grotere modellen te maken die slechts een fractie meer wegen, want de andere modellen van Arc'teryx zitten direct aan 2 kg en ondertussen begint dat toch vrij zwaar te worden. Al heb je ook hin nieuwe Khazri modellen die op zich vrij zwaar zijn, maar zodanig kunnen ontdaan worden van allerlei zaken dat ze amper nog een kilo wegen voor 55-60 liter.

Het idee om zoiets licht mee te pakken als toprugzakje is niet slecht, maar mijn wederhelft heeft sinds deze zomer een Granite Gear Vapour Trail van 55-60 liter en dat ding is even makkelijk te comprimeren tot een dagrugzak. Heb je niet eens een extra rugzakje nodig.
 
Nu nog een fatsoenlijke kleur en ik ga er eens over denken!
Als ze heb nu eens in het donker grijs, zwart of olijf groen uit gaan brengen....
 
Alweer het woordje "geen" vergeten, dus nee ik heb geen info gevonden op de Arc'teryx site zelf.
 
Dit werpt weer een heel nieuw licht op huttentochten. Mocht je al je gerief in zo'n licht 35l zakje krijgen, vlieg je gewoon over de bergen.

Ook de nieuwe softshells zien er weer mooi uit. Arc'Teryx is weer goed bezig :)

Jonas
 
>Dit werpt weer een heel nieuw licht op huttentochten. Mocht
>je al je gerief in zo'n licht 35l zakje krijgen, vlieg je
>gewoon over de bergen.

Tja, als ik zie dat ik al mijn spullen inclusief shelter en kookmateriaal al in een 35 liter krijg, dan is die 35 liter waarschijnlijk nog te groot voor een hutentocht ;-)
>
>Ook de nieuwe softshells zien er weer mooi uit. Arc'Teryx is
>weer goed bezig :)
>

Het meeste innovatieve vond ik nog hun nieuwe klimgordels of hun 360 grams Pro Shell. Maar hun serie Pro Shells met hyperhydrofobe (zeer waterafstotend) buitenmateriaal hebben ze dan weer mogen schrappen en lijken voor 2009 niet meer terug te komen.
Ik zou nog wel eens echt lichte spullen van hen willen zien.
 
Iemand de Cierzo 35 al gespot???

Als ik de aanwas van nieuwe rugzakken zo eens bekijk komt het er wel op neer dat het deze moet gaan worden, zijn we weer een kilo kwijt;-)

Hij staat niet in de Bever catalogus en Demmenie gaat hem ook niet krijgen:-(

Heeft iemand hem al gespot of enig idee wie hem wel gaat leveren??

Thanks...
 
RE: Iemand de Cierzo 35 al gespot???

Eerlijk gezegd denk ik niet dat er niet veel zaken in Europa zullen zijn die de Cierzo gaan verkopen. De Engelse zaken die het betere (bergsport) materiaal verkopen, kiezen meestal voor Osprey, Crux of Grivel. Ik ben wel eens een Zwitserse site tegengekomen die bijna alles van Arcteryx had, maar Zwitserland is geen EG!
Groeten,
Boelo
 
RE: Iemand de Cierzo 35 al gespot???

Dank voor de tip, zal hem dan waarschijnlijk in Duitsland of de US bestellen. Heb nog meer op het lijstje staan van hun die ze niet in NL verkopen op voor veel te veel geld in Duitsland (Alpha SL Pullover, 250 dollar tov 300 euro).
 
Cierzo 18 en Cierzo 35 vanaf volgende week leverbaar

Hallo allemaal,

Als officieel Arc 'Teryx dealer kan ik het volgende bekend maken.

Vanaf volgende week zullen de Cierzo 18 en Cierzo 35 in de kleuren Bluebird en Gold uit voorraad leverbaar zijn.
Bestellen kan via onze shop (http://www.rugzakwinkel.nl)
Mocht je de tassen eerst even rustig willen bekijken, voelen, passen en ruiken maak dan een afspraak om langs te komen op onze service point in Alphen aan den Rijn.

Voor meer informatie kan je terecht op onze website, bel 0172-533858 of stuur ons een e-mail en wij sturen jou een e-mail als de tassen bij ons zijn geariveerd.


Met vriendlijke groet,

John Paul Doolhoff
Team BuitenSportWinkel.nl

info@rugzakwinkel.nl
 
RE: Cierzo 18 en Cierzo 35 vanaf volgende week leverbaa...

Ah goed nieuws, komen we volgende week wel even virtueel buurten:7

Thanks voor de info...
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Heeft er iemand ervaring met de Gourdon packs van Alpkit ? -> http://www.alpkit.com/gourdon/

Lichtgewicht, waterdicht en nog goedkoop ook (bv 25 l model weegt 588 gram max en kost 17.50 pond).

Het is dat ik al meer dan genoeg rugzakken heb, anders ... Alhoewel :)

Rudi
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan