arcteryx sirrus


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
S

Spreeuw

Guest
Kan iemand mij vertellen of dit merk smal gesneden is en geschikt is voor lange mensen? Bij sprayway is dit wel zo, maar kwalitatief lijkt arcteryx mij een beter merk.
Ik ben van plan het Sirus SL Jacket (paclite met XCR goretex)te kopen van Arcteryx, heeft iemand daar ervaring mee?
Weet iemand of dit merk ook bij Zwerfkei te koop is?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Arc'teryx heeft op zich wel de naam nauwe, aansluitende kleding te maken. Verder is de Sirrus SL op heuplengte gemaakt. Ik raad je in ieder geval aan verschillende maten te passen. Ik hoor vaak dat je bij Arc'teryx best een maatje groter neemt dan je gewoonlijk doet, maar bij mezelf lijkt het net omgekeerd. Je kan altijd eens op hun website gaan kijken. Daar moet een tabelletje te vinden zijn met de verschillende maten die ze hanteren. Mocht je het niet vinden, kan ik het je altijd doorsturen.
Wat de jas zelf betreft. Kwalitatief zit je met Arc'teryx aan de top dus daar hoef je niet voor te vrezen. Hangt het er alleen nog van af voor wat je het precies wil gebruiken. Tegen extreem ademend en zeer licht (350 g) staat ook wel minder robuust. Dus wat ben je er precies met van plan ?
Of je het bij Zwerfkei kan vinden weet ik niet. Ik dacht dat Zwerfkei vanaf de lente Arc'teryx in de collectie zal hebben. Momenteel staan ze in elk geval nog niet op de Arc'teryx website vermeld. Toevallig heb ik de jas dit weekend wel zien hangen bij Bever in Antwerpen dus ik vermoed dat je altijd bij een Bever in de buurt eens kan gaan kijken. De prijs was 375 Euro wat naar Arc'teryx normen nog goed meevalt.

WB
 
Groetz,

Ik was 2 weken terug in de VS nog op zoek naar een Gore-Tex jas. Bij de lokale shop waren o.a. een paar Arc'teryx jassen in de aanbieding dus ik heb er wel een aantal gepast. Wat me op viel is dat ik van Arc'teryx eigenlijk wel een XL nodig had terwijl ik normaal aan een L heb. De L's van Arc'teryx zaten net iets te krap rond de schouders bij het buigen van mijn arm (ben 1.91m, tentharing profiel :7).
Anderzijds, een XL zat nog prima terwijl bij andere merken de XL uitvoering er bij mij al gauw uit ziet als een aardappelzak...
Had een Javellin AR aan die me wel beviel, maar helaas hadden ze die niet meer in XL (snif), was maar $259 en volgens mij is dat een stuk goedkoper dan hier... De andere Arc'teryx jassen vond ik toch wat te duur voor het weinige gebruik dat ik heb.
Afijn moraal van dit verhaal: PASSEN! Arc'teryx lijkt anders gesneden dan veel andere merken.

Groetz,
Dennis
 
Passen is inderdaad de boodschap. 't Is niet omdat één medium of large perfect past, dat een andere medium of large ook past. Ook weer iets dat typisch is voor Arc'teryx.

WB
 
A propos,
waarom wil je juist de Sirrus nemen ? Is het omwille van het lichte gewicht en het gebruik van Paclite ? Misschien is het dan de moeite om nog even te wachten tot het najaar. Ik heb namelijk juist een bericht gelezen dat Arc'teryx tegen de herfst met een nieuwe Paclite jas uitkomt, de Theta SL. Meer details heb ik jammer genoeg nog niet.

WB
 
Hallo Woubeir,

Ik heb het metentabelletje ook op de website gezien. Alleen staat het in pdf formaat en kan ik dat niet openen.
Het zou inderdaad fijn zijn als je het zou mailen.

Het klopt inderdaad dat zwerfkei dit voorjaar ook begint met het verkopen van dit merk.

groet Rob
 
Het is inderdaad om het lichte gewicht en het extreem goede ademende vermogen van Paclite 3e generatie gore-tex.

Mijn ervaring is dat een jas over het algemeen in mijn rugzak blijft zitten en ik hem alleen maar meedraag. Bij het lopen heb ik meestal een windbloc fleece aan. Deze paclite kan ik waarschijnlijk vaker dragen omdat deze minder benauwd is. Bijvoorbeed over een gewoon fleece. En wanneer ik hem niet draag heb ik 350 gr bij me i.p.v. een kilo.

Rob
 
Rob,
ik wil je het tabelletje wel doormailen, maar ik heb het ook in pdf-formaat. Heb je geen programma ompdf-documenten te lezen ? Op de openingspagina van de Arc'teryx site (de pagina waar je moet kiezen tussen een hoge of lage bandbreedte)staat links een link om het programma Acrobat Reader te downloaden (enkele megabytes groot). Hiermee zou je de pdf-documenten in principe moeten kunnen lezen.
Ik wil je natuurlijk nog altijd wel de maattabel en een pdf-bestand voor de Sirrus SL toesturen (samen 500 KB), maar dan zou ik uiteraard eerst een e-mailadres moet hebben.

WB
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan