arc'teryx

  • Onderwerp starter Onderwerp starter tomvw
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
T

tomvw

Guest
Heeft er iemand een idee waar je in Nederland en België spulletjes van Arc'teryx kan aanschaffen ? Voor zover ik weet wordt het merk door Bever aangeboden (in beperkte mate) en in België heeft sinds kort K2 in Antwerpen ook een beperkt aanbod. Eén van de verkopers daar verzekerde me echter dat er zeker nog winkels in Nederland waren die Arc'teryx aanbieden. Zijn deze twee winkels wel degelijk de enige twee in de Lage Landen of heb ik het mis.
De verkoper daar wist me ook te melden dat Arc'teryx een advertentie had staan in één of ander tijdschrift met vermelding van de verdeler en de winkels die het merk zouden aanbieden.
Wie weet hier meer van?

TVW
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Tom,

Voor zover ik weet importeurt Bever het inderdaad rechtstreeks. Bij de Bever burchten zou je dus terecht moeten kunnen.Voor zovr ik weet zijn er in Nederland geen andere dealers van dit merk. Correct me if I'm wrong...

Online kun je het anders proberen bij Globetrotter (http://www.globetrotter.de/partner/partner.php?ident=374ad7e93d05148a), zij hebben in elk geval Arc'teryx kleding en wat rugzakken.

Grtx,

Raymond
 
Volgens de site van Arc'teryx ook alleen Bever hoor. Helaas, want die hebben vast niet alles. Echt mooi spul heeft dat merk zeg!

Groets, Rutger
 
[laatste wijziging op 12-09-02 om 00:33][laatste wijziging op 12-09-02 om 00:33 ]Mee eens..

Zeker voor alpinisten is hun kleding onovertroffen. Helaas slijt mijn huidige jas niet zo snel, maar de volgende wordt, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, een arc'teryx. Dat zit pas ècht goed! Daar mag reclame voor gemaakt worden.

:7
 
Hoe meer publiciteit hoe beter. Misschien raken dan meer winkels geïnteresseerd. Want nu is het echt weinig soeps. Zelf kan ik ook wel een nieuwe jas gebruiken, nadat deze zomer m'n huidig, goedkoop modelletje (uit Nepal) zo lek als een zeef bleek. Meestal doe ik er bij belangrijke aankopen wel een paar maanden over eer ik weet wat de uiteindelijke keus zal worden. Kwestie van achteraf niet tot de conclusie te moeten komen dat je toch net iets te snel beslist hebt. Van een voor de hand liggende keuze zoals TNF via Mountain Hardwear is m'n keuze nu echt wel gevallen op Arc'teryx. Misschien momenteel nogal hi-tech voor m'n voornaamste vrijetijdsbesteding, het rondzeulen met rugzakken van 20 kg, maar wie weet wat ik binnen enkele jaren uitspook. En om dan een nieuwe te moeten kopen omdat de oude toch niet zo geschikt lijkt. Bovendien betaal ik dan toch graag wat meer voor iets wat echt wel kwaliteit lijkt te zijn (als je alle commentaren mag geloven) dan iets te kopen wat na een paar maanden al gebreken begint te vertonen. En als je toch al 400 tot 450 euro wil uitgeven aan eender welke jas, dan kan je beter nog eventjes sparen voor die extra 100 euro. Dus voor mij wordt het Arc'teryx.
'k heb dat spul in augustus kunnen passen in Chamonix (en omstreken) en het gaf een fantastisch gevoel. M'n vriendin en ik praten nu al over 'de jas' of 'het merk'.
Blijft natuurlijk het probleem van welke jas te kiezen. Wordt het de Theta AR of de Alpha SV ? 'k Heb ze beide al kunnen passen, maar niet op dezelfde plaats en dat maakt het nu zo moeilijk. Ik denk dat ik de details van beide modelletjes zowat vanbuiten ken, maar ze direct naast elkaar kunnen vergelijken heeft er nog niet ingezeten. Bever heeft de Theta AR, K2 in Antwerpen de Sidewinder SV en de Alpha SV heb ik in Au-Vieux-Campeur in Sallanches (bij Chamonix) kunnen passen. Vandaar uiteraard m'n vraag voor mogelijke verkooppunten. 'k heb ondertussen een mailtje gekregen van Arc'teryx met de coördinaten van de Benelux verdeler dus die krijgt één van de volgende dagen ook wel een berichtje in z'n mailbox. Voor de geïnteresseerden zal ik later wel doorgeven wat die te verkondigen had.
En dan misschien toch nog een vraagje tot slot. Nog zo'n prachtprodukt van Arc'teryx is de Gamma SV (het lichtgewicht broertje, de Gamma MX, heb ik trouwens in Chamonix ook even gepast). Hoewel prijzig genoeg, lijkt het me ook geen slecht idee als koop. Hoe goed kan dat beeste eigenlijk tegen water ? Ik heb zo'n idee in m'n hoofd om de Gamma SV mee te nemen op tochten in streken waar het slechts sporadisch tot een bui komt. Dit dan ter vervanging van een specifieke regenjas en een fleece om zo toch maar wat gewicht te kunnen sparen. Is de Gamma SV goed genoeg om een korte, maar hevige regenbui te doorstaan ? Of is dat toch net iets teveel gevraagd. Misschien meer iets voor het materiaalforum, maar je weet maar nooit wat er uit de bus komt.

Woubeir/TVW

PS: ivm Au Vieux Campeur. Voor diegene die deze keten niet kennen, ze zijn te vinden op www.au-vieux-campeur.fr. Een zeer uitgebreide collectie die zeker niet duurder is dan in de Benelux en met hier en daar echt wel koopjes. In Parijs hebben ze op korte afstand van elkaar zo'n 22 winkels, elk gespecialiseerd in specifieke materie.
 
Meer dealers!

Uit hun eigen advertentie in de nieuwste Outdoor Magazine blijkt dat spullen van Arc'teryx verkrijgbaar zijn bij:

Bever Zwerfsport: Amsterdam, Den Haag, Arnhem en Nijmegen;
Spac: Nijmegen;
The Globe: Arnhem;
Lef!: Hengelo;
K2: Antwerpen.

Nog even sparen en dan ...

Groets, Rutger
 
[laatste wijziging op 14-10-02 om 20:59]Hoi Woubeir,

ik heb een Gamma SV Jacket en ben er reuze mee in mijn sas. Komt het best tot zijn recht tijdens koude perioden (onder de 5 graden). Meestal loop ik erin met slechts een thermo hemdje. Verder is hij redelijk water resistent. Een beetje buitje kan hij hebben maar hij is absoluut niet waterdicht. Bij een wat intensere bui of langdurige motregen wordt je alsnog zeiknat. Droogtijd is redelijk maaar niet supersnel. Ook als je nat bent houd hij je nog goed warm.

De gebruikte stof is zeer slijtvast en ik loop er dus rustig met mijn rugzak mee. Heb alleen wat moeite met de rits. Deze loopt niet zo heel soepel meer en het tochtflapje dat er achter zit komt soms in de rits.

Ondanks dit wel zeer tevreden. De prijs is hoog, maar dan krijg je ook waar voor je geld en een verschikkelijk mooie jas/trui.

groet
Richard
 
Arc’teryx leverbaar:

“Bever Zwerfsport: Amsterdam, Den Haag, Arnhem en Nijmegen;
Spac: Nijmegen;
The Globe: Arnhem;
Lef!: Hengelo;
K2: Antwerpen.”

Mag ik hierbij Bever Amersfoort ook toevoegen? Binnenkort zullen ook zij meer Arc’teryx verkopen. Ze hebben nu alleen trekkingrugzakken en het Theta jack+pant.

De reden waarom er haast geen winkels, of helemaal geen zijn, die Arc’teryx verkopen, ligt ‘em voornamelijk in de inkoop en de kleine markt die hiervoor is. In mijn verhaal hoop ik dit duidelijk te maken.

Zonder enige discussie, moet er worden toegegeven, dat zij de beste/hoogste kwaliteit leveren en het meest innovatief zijn. Daardoor, en mede de research in de producten, verklaart de ‘hoge’ prijs. Nu zijn er andere merken die weliswaar ook voldoen voor de consument, voor hun gebruikersdoel en portemonnee. Denk maar eens aan TNF*,Mountain Hardware,Patagonia en Haglöfs (die met zijn comeback bezig is). Dit zijn merken die ook zeer goede kwaliteit leveren, maar natuurlijk is dat niet te tippen aan die van Arc’teryx. Nu moet je toch ook toegeven dat deze merken naast Arc’teryx redelijk hoog zijn geprijsd, dat vindt dus de consument ook. Een jas die honderd Euro goedkoper is, wordt eerder (reden en tijd) gekocht. Daarmee blijft het geweldige jack van Arc’teryx hangen, geen toevoeging aan de omzet voor de zaak. Het is wel mooi om een exclusief merk te hebben voor een zaak, maar het moet natuurlijk verkoopbaar zijn.

Goed, nu heeft een zaak het merk Arc’teryx. Laten we er van uitgaan van 1 type maatserie: s, m, l, xl, xxl.
Nu gaan we ook uit van de inkoopsprijs. Hier even een rekensommetje:
5 x 275 = 1375 Euro.

Dan nog in 5 winkels binnen de keten en dubbele maatserie=>
(5 x 1375) x 2 = 13 750 Euro

Alleen maar voor 1 type jack van Arc’teryx!! Hierbij zijn andere producten van dit merk buiten beschouwing gelaten. Als deze niet met een regelmaat wordt verkocht en deze een jaar blijft hangen en het jaar daarop weer een nieuw model komt en die blijft vervolgens ook lang hangen…, nou je begrijpt me wel, dat kost dus klauwen vol met geld. En ga er maar vanuit dat het niet in de uitverkoop komt te hangen!

Ik betreur het ook dat er weinig producten van Arc’teryx in de Nederlandse Outdoorzaak hangen. Welke die er wel zijn, zijn nu vooral weggelegd voor het personeel (personeelskorting) van de betreffende zaken.
Bever Zwerfsport in The Globe te Den Haag, heeft nu een leuke reeks Arc’teryx hangen, wellicht de moeite waard om te gaan kijken. Tevens gaat, volgens geruchten, Bever Zwerfsport ervoor zorgen dat er meer producten van Arc’teryx in zijn winkels komen te hangen, althans meende ik te hebben vernomen. [Hiermee is het voor mij niet de bedoeling voorkennis te verstrekken omtrent beursaandelen, indien dat het geval mocht zijn.]

Nog dit voor Woubeir.
Om beargumentatie te vinden voor het aanschaffen van of een jack of een waterafstotende fleece jack al naar gelang jouw activiteit, kan ik je de nieuwe Byers Guide van Outdoor Magazine aanbevelen. Daarin staat zeer helder beschreven wat de verschillen zijn tussen een hardshell of een softshell. Ook waarvoor en waarom ze worden gebruikt. Overigens moet ik hierbij vermelden, dat de termen ‘hardshell’ en ‘softshell’ door Arc’teryx’ zijn benoemd.
Oja, de Sidewinder hoort bij de Decent-serie en de Theta en Alpha bij de Ascent-serie, daartussenin zit een degelijk verschil. Denk je er wel uit te komen??

Greetz Rubiño

* Ik ben geen fan van TNF, omdat het een merk van de massa is geworden. Verder ‘design’ sucks, ‘taping’ sucks en ‘material’ sucks. No futher comment.
 
Mooi spul, maar wel errug duur.
Als je iemand kent die naar Canada gaat, vraag hem/haar dan daar te kijken. Ik zag onlangs dat het daar veel, heel veel goedkoper is.

Groeten,
Carl
 
Ruben,

een paar opmerkingen. Is TNF volgens jou nu goed of niet? Ze leveren goede kwaliteit, maar de taping, design en het materiaal vindt je niks?? Ik hoor ontzettend vaak negatieve opmerkingen over TNF en ook ik vind het wel eens vervelend dat iedere bal in een TNF jas loopt. Dat vind ik echter geen reden om TNF af te kraken, zeker niet als daar geen enkele grond voor is. Neem van mij maar aan dat alle negatieve ervaringen met TNF behoorlijk anecdotisch zijn. Als jij mij een betrouwbaar onderzoek kan voorleggen waaruit blijkt dat TNF relatief meer 'fouten' maakt dan andere merken, kunnen we weer eens verder praten. Die onderzoeken zijn er namelijk niet. Zonder statistiek is elke bewering dus een boude bewering. Mensen met een wat minder empirische instelling zullen daar misschien anders over denken.
Vergeet niet dat er vaak kortingen zijn op TNF spullen en dat daardoor mensen met relatief weinig geld (studenten enz.)toch een hele serieuze buitensport uitrusting kunnen kopen om zodoende de sport te beoefenen.

Joeri.
 
Juist!

Om alles effe in perspectief te zetten.
TNF voldoet prima. En dat geldt voor vele andere merken ook. Omdat ik mijn geld liever uitgeef aan tochten dan aan spullen heb ik een ouwerwetse TNF tweelaags uit de uitverkoop. Ik doe hier naar grote tevredenheid sedert drie jaren zeer regelmatig vrij pittige dingen mee. No problemo! De service van TNF is voor de 'echte' gebruiker (geen discussie over deze term!) overigens uitmuntend.
Uiteraard loop ik wel naar hartelust te kwijlen bij de juweeltjes van Arc'teryx of Snow Peak. Ik droom van een Biblertent, een Western Mountaineering slaapzak of een paar Cobra's van BD. Maar ECHT nodig heb ik ze niet om pret te hebben.

:7
martin
 
Ik heb een Theta AR en ben daar erg tevreden mee. Ik zou echter
volgende koop zeker denken aan Outdoor Research (o.a. Zwerfkei).
Die hebben wel een klein laagje stof over de ritsen, de naakte
ritsen van mijn Theta doen mij toch altijd weer extra voorzichtig
zijn.

Arno
 
Ik hoorde vandaag op de Zwerfkei in Woerden dat ze daar ook gaan beginnen met Arcteryx. Vanaf maart ongeveer verwachten ze het binnen.
 
>Tom,
>
>Voor zover ik weet importeurt Bever het inderdaad
>rechtstreeks. Bij de Bever burchten zou je dus terecht
>moeten kunnen.Voor zovr ik weet zijn er in Nederland geen
>andere dealers van dit merk. Correct me if I'm wrong...
>
>raymond,
net lid van je forum en nu al bijdehand tegen de webmaster:
bever importeert niet rechtstreeks uit canada, maar dit loopt via de agentuur in haarlem. Zwerfkei in woerden krijgt volgens mij een grote "shop in shop" van Arc'teryx en ook andere buitensportwinkels gaan arc'teryx verkopen.
grt erik
(net lid...);-)
 
Het is een tijdje geleden dat ik dit forum nog heb bekeken, maar blijkbaar is er wel wat gediscussieerd ondertussen.
Positief punt is dat tegen Maart Arc'teryx in heel wat meer winkels te verkrijgen zal zijn, wat ik uiteraard alleen maar toejuich.
Misschien toch nog ergens mijn mening meegeven over bedenkingen die hier en daar zijn gemaakt.
Het feit dat Arc'teryx tot nu toe zo weinig te zien was in de winkels, heeft waarschijnlijk voor een deel te maken met de prijs, maar zeker niet alleen. Even belangrijk is waarschijnlijk de matig uitgewerkte distributie- en marketingstructuur waarmee het merk zich tot voor kort profileerde in Europa. Dus moeilijke contacten tussen winkel en verdeler en problemen met de leveringen aan de winkels. En laten we vooral naambekendheid niet uit het oog verliezen. Een merk als TNF loopt al ruim 20 jaar rond (en zo zijn er nog wel wat). Tijd genoeg dus om wat naambekendheid te krijgen. Arc'teryx heeft amper zes à zeven jaar geleden een kledinglijn gelanceerd en is alleen bij diegenen bekend die er wat meer mee bezig zijn. Nu ze zijn overgenomen door Adidas-Salomon zal de PR- machine wel stilletjes aan op kruissnelheid komen. Ik kan me zo voorstellen hoe het er in een winkel aan toe gaat. Je wil een GTX-jas en hebt keuze uit verschillende modellen van verschillende merken (bv Berghaus, TNF en Arc'teryx). De laatste twee zijn normaal gezien duurder geprijsd vanwege importheffingen en nog van die dingen. En toch gaat een meerderheid naar TNF grijpen. Waarom ? Aan de prijs ligt het niet want Berghaus zou goedkoper moeten zijn. Naambekendheid ! Aha, TNF, daar hebben we al veel van gehoord en iedere winkel heeft het wel. Dat moet goed spul zijn. Berghaus, dat lijkt me ook wel OK. Arc'teryx, nog nooit van gehoord. En bekijk die prijs. En zo wordt dan een Kichatna jas aangeschaft tegen ruim 470 Euro. Ook peperduur maar het is wel van TNF dus dat is z'n geld waard. Je betaalt dan bijna 100 Euro meer, zuiver omwille van de naam want ik weet niet of TNF kwa kwaliteit zodanig veel beter is dan Berghaus.
Het is inderdaad de winkel die het risico draagt om een bepaald merk te lanceren, maar dat kan misschien ook gerelativeerd worden. Iets minder dure jassen die blijven hangen kosten ook geld. En je moet ook niet direct een paar dozijn aanschaffen. Begin met enkele en tast af hoe het gaat. Gaat het goed, dan bestel je bij. Zoniet, risicos zijn er om te nemen. En wat je verliest op het ene win je op het andere.

Met betrekking tot TNF en kwaliteit. Ook ik heb al die verhalen gehoorden ik weet niet altijd goed wat er van te denken. Van een merk dat zoveel wordt verkocht, kan het niet anders dan dat je relatief meer klachten te horen krijgt. Maar anderzijds heb ik ook m'n eigen ervaringen en die zijn ook niet altijd positief. Fleecejassen waarvan na enkele maanden of zelfs weken naden losraken (drie verschillende jassen had dit probleem) of een tent waarvan na amper een jaar het grondzeil moet worden vervangen. M'n slaapzak (een Cat's Meow) voelt na een jaar ook niet meer zo warm aan (en ik kan toch wel redelijk goed tegen de kou). Alles raakt wel hersteld, maar echt veel vertrouwen geeft het toch niet. Anderzijds, van m'n tent ben ik wel tevreden (hoewel het ontwerp hier en daar beter kan) en m'n fleece jassen houden me wel warm.

Ondertussen kwijl ik wel al een hele tijd tot ik genoeg heb gespaard voor een Theta AR, een Gamma MX of een Sigma LT. Of ik het echt nodig dat is iets anders. Maar ja, de kwaliteit en de 'look'... Maar ja, de meeste van onze dure spulletjes hebben we eigenlijk niet echt nodig om te doen wat we willen doen. Maar een GTX-jas of een peperdure donzen slaapzak maken het allemaal toch weer net iets comfortabeler.

Soit, genoeg geschreven. M'n beste wensen voor het nieuwe jaar en nog veel fiets-, wandel-, klimplezier.

Woubeir
 
'Van een merk dat zoveel wordt verkocht, kan het niet anders dan dat je relatief meer klachten te horen krijgt'.

juist niet. Je verwacht ABSOLUUT meer klachten. Relatief zou het dan vergelijkbaar moeten zijn met andere merken.
 
Ter jouwer informatie: hier in de VS (ik zit tijdelijk in Berkeley) is Arc'teryx in ieder geval ook een stuk duurder dan bijvoorbeeld TNF, Marmot of Mountain Hardwear. Hoewel al deze merken wel iets goedkoper zijn dan in europa.
Van Canada naar de VS verwacht je toch niet zo heel veel invoerrechten en zo....

Groetz,
Dennis
 
Niet alleen invoerrechten bepalen een hoge prijs. Het feit dat de spullen duur zijn zorgt dat er weinig van wordt verkocht en dus (nog) wat exclusiever wordt. Logisch. Nu weet de winkelier dat de markt klein is en er dus weinig van zullen worden verkocht waardoor hij langer spullen op voorraad houdt. Door nu de prijs nog verder op te schroeven veranderd er weinig aan de exclusiviteit en zullen er nog steeds hetzelfde aantal van verkocht worden. Echter door de extra verhoging verdient hij dus verliezen ,veroorzaakt door de wachttijd in de verkoop, terug.

De voorraadverliezen zitten dus in de prijs verwerkt. Dus geen krokodillentranen heren handelaren.


groet
Richard

- gaat morgen lekker met zijn Gamma SV en zijn Kitchatna de kroondomeinen in
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

nogmaals ik...

De Bora is o.a. te koop bij Globetrotter, zij leveren ook in Nederland(heb ik verschillende keren gedaan zonder problemen).

Globetrotter heeft nagenoeg hun volledig aanbod op internet staan zie: www.globetrotter.de

groet
Ozzy
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan