arc'teryx

Status
Niet open voor verdere reacties.
Inderdaad,
bij Kariboe in Leuven te verkrijgen vanaf einde Maart. Momenteel dus al bij K2 en Bever in Antwerpen. Avventura (Gent en Brussel) zou het verkopen vanaf Mei en in het najaar komen daar misschien nog de Berghut, De Zwerver en Globetrotter bij.

WB
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

The Globe in Arnhem verkoopt het merk ook. Volgens hen al ruim een jaar en het loopt ook nog eens super. Nou is dit geen outdoorzaak maar meer een zaak van 'kijk eens ik heb een exclusief merk aan mijn kont waar sommige mensen echt mee outdoor gaan'. Ze hebben alleen kleding en wat modieuze schoenen. Niet mijn toko dus.

groet
Richard
 
[laatste wijziging op 21-03-03 om 10:19]De Zwerfkei heeft inmiddels een hele collectie van arc'teryx hangen.

Gr,

* "heeft u ook arc'teryx ? "ja" "mooi spul he ... KLIK" *
 
M'n vraag hoort eigenlijk in de rubriek materialen thuis, maar aangezien deze topic toch al over arc'teryx gaat, kan ik het hier al proberen. Momenteel heb ik een Windbloc fleece (TNF Jammer). Goed spul maar jammer genoeg te groot gekocht. Dus ben ik aan het uitkijken naar een nieuwe. Een nieuwe Jammer een paar maatjes kleiner is een optie, maar ik kan het niet laten om toch maar weer eens naar Arc'teryx te kijken. Dus heb ik de voorbije weken oa een Gamma SV en een Sigma AR gepast. Prachtig spul, goed afgewerkt, maar toch is er één probleempje. Bij m'n Jammer sluit de kraag goed aan rond m'n nek zodat er niet te veel warmte kan ontsnappen. Bij zowel de Gamma als de Sigma heb ik het gevoel dat de kraag eigenlijk veel te groot is.
Specifiek dus naar diegene die een Gamma SV of een Sigma AR jas hebben, wat is jullie ervaring hiermee ? Zie ik iets over het hoofd ?

WB
 
Hoi Woubeir,

De Gamma SV en de Gamma MX hebben beiden een koordje achter in de nek waarmee je de kraag dicht om je nek kunt aantrekken. Deze gebruik ik niet vaak omdat de jas toch al goed rond mijn hals afsluit en ik bijna altijd een Buff draag. Ik heb dus geen last van een 'te grote kraag'-gevoel.

groet
Richard
 
Richard,
nu was ik toch een beetje verward door je antwoord. In de modellen die ik had gepast was ik er namelijk niets van dergelijke koordjes terug te vinden. Toevallig heb ik echter net ook een mail ontvangen van Arc'teryx zelf en daaruit blijkt dat ze dergelijke koordjes niet meer gebruiken. Teveel klachten van mensen met langer haar dan het mijne (haar dat dan tussen het koortje of zo terechtkomt). Dus dat verklaart natuurlijk veel zoniet alles.

WB
 
Kijk eens aan. Ik weet dat ik een verouderd model heb (ruim 2 jaar) en was hier niet van de op de hoogte. Vreemd dat ze dan niet iets anders verzinnen om het schoorsteeneffect te verminderen. Het zijn per slot van rekening trendsetters op het gebied van innoviteiten.

Anyway. Een wat dikkere col of Buff kan je probleem ook oplossen. Doet het bij in ieder geval. Loop ook altijd met een lullig fleece mutsje van de Zeeman (3 euro oid). Een soort bivakmutsje met klitteband voor de kin en die lang genoeg is om je nek lekker af te dekken. Tip?

groet
Richard
 
Ik begrijp uit hun antwoord dat ze verwachten dat er onder hun soft shells (of toch onder de Gamma SV en Sigma AR)ook andere laagjes worden gedragen en dan is zo'n nauwe kraag naar hun mening niet nodig.
In elk geval is het probleem niet onoverkoombaar; een buff (heb ik trouwens al) kan inderdaad een oplossing zijn.

WB
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan