Ardennen

Hallo allemaal,

Tot mijn verassing is er weinig te vinden over wandelroutes in de Belgische Ardennen. Weet iemand een mooi rondje van ong. 60 km?

Alvast dank!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Weinig te vinden over wandelroutes in de ardennen?
Het "probleem" is dat je een rondje wil van 60 km.
Het merendeel van de beschreven tochten loopt in lijn. Heel dikwijls over een weekend gespreid en dan is 60 km net iets te ver.
Op hikingadvisor staan er wel wat rondjes maar dan meestal voor een weekend https://hikingadvisor.be/belgie/
bv https://debbiestochten.com/2011/12/29/ontdekkingstocht-in-de-vallee-de-lourthe-en-pays-des-castors/ zou je kunnen gebruiken maar die is langer
Best zet je dan zelf een tocht uit (evt aan de hand van bestaande tochten en met eigen aanpassingen)
of zoekt binnen de blogs van hikers naar ideeen
 
GR's vormen diverse rondjes:

gr2.jpg
 
https://www.caersbart.be/hiking/la-roche-en-ardenne/
Heb er nog wel een paar, geen rondjes maar bv. heel makkelijk te doen in lijn met behulp van het openbaar vervoer. Dit weekend doe ik een rondje met vertrek in Bouillon op de GR 16 doorsteken naar de Transardennaise en dan terug naar Bouillon. Vooral het deel op de GR 16 is magnifiek.
Wij terug van de tweedaagse op de GR 16 en GR 14 in Bouillon... toch één van de mooiste stukjes België met verschillende hoogtepunten onderweg. Aanrader!

 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan