ASOLO Front zip Gaiter GTX


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo Allemaal,

Ik ben op zoek naar (goed) ademende gamachen, waarbij het ademend vermogen écht van belang is (heb eens een setje goedkope niet ademende gamachen aangehad, een verschrikking... ik zou die dingen nooit meer aandoen! Maar voor Lapland is het toch wel nuttig... dus ga ik er denk ik tóch maar aan...).

Bij de Declathon hebben ze de volgende Gore-Tex gamachen, zou ik er grofweg van uit kunnen gaan dat alles met het Gore-Tex membraam gewoon van goede kwaliteit is? en hiermee ook een ademend vermogen heeft? Of is het GTX logo niet zo exclusief als ik denk?
http://www.decathlon.nl/NL/front-zip-gaiter-gtx-11562962/#AVANTAGES

Vriendelijk bedankt!

Jerry

P.S. Ik vroeg dit eerst in het "Paklijst Lapland" forum, maar met het oog op de zoekfunctie en de overzichtelijkheid open ik toch maar een nieuw topic. Het is immers een specifiek product onderwerp.
 
(doe ik ook een nieuwe reactie in het nieuwe draadje)

Gore-Tex gamachen, zou
ik er grofweg van uit kunnen gaan dat alles met het Gore-Tex
membraam gewoon van goede kwaliteit is?


Je kunt er donder op zeggen, dat het geen water van buitenaf doorlaat. Ik ben met de winternachthike van vorig jaar midden in een plas ijswater gaan staan, of nouja, ik zakte door het ijs dat erop lag en stond tot ruim over mijn schoenen in het natte. Maar met mijn gamaschen aan heb ik er niks van gemerkt, terwijl ik toch echt even ben blijven staan en daarna achterwaarts weer uit de kuil stapte. Ook gore schoenen btw.

en hiermee ook een
ademend vermogen heeft? Of is het GTX logo niet zo exclusief
als ik denk?


Ehh, het zal vast ademen, maar bij lange na niet genoeg voor mij zodra het boven de 10 graden komt, aangezien ze altijd aan de bovenste rand klammig zijn en onderaan aan de achterkant ronduit nat. Maar met regen zijn mijn schoenen en sokken niet verregend en enkel klam van zweet, niet van regen. En bij brandnetels, keien, struiken en manshoge varens (ik ben een keertje het paadje kwijtgeraakt en kon niet over de varens heenkijken ;-) zo overwoekerd was het) blijven mijn onderbenen - en broek! - gespaard. Ik vind ze werelds, dan maar een beetje extra klammigheid.

http://www.decathlon.nl/NL/front-zip-gaiter-gtx-11562962/#AVANTAGES

Ik heb niet deze gamaschen overigens, maar wel gore; als je persé wilt, ga ik wel kijken, maar heb ze nu niet klaar om ingepakt te worden op de tafel liggen, want ze blijven de komende dagen thuis.
 
Hoi Jerry,

Deze gamaschen had ik eerst ook op het oog, maar Decathlon heeft ze niet meer. Op de website staat dat je ze kunt bestellen, maar mijn ervaring leert dat dat soms lang kan duren (2 maanden)

Ik heb nu de e-vent gamaschen van outdoor designs. e-vent lijkt op gore-tex, schijnt net wat meer te ademen, qua waterdichtheid vergelijkbaar.

Succes met je zoektocht!

Groetjes, Cathelijne
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan