Ausangate-Peru


Status
Niet open voor verdere reacties.
Deze zomer zouden we de Ausangate-trekking doen in Peru.
Deze zou tot de mooiste trekkings ter wereld behoren en kan aangesneden worden vanuit Tinqui op zo'n acht uur rijden van Cuzco.
Probleem is dat er zo weinig over te vinden is.

Is er iemand op dit forum met ervaring?

groeten,
Dieter
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Dieter,

heb deze trektocht ooit een keer gelopen. Is inderdaad erg mooi. Je loopt om de Ausangate heen, waarbij je deze berg + indrukwekkende gletsjers vanuit andere perspectieven ziet.
Als het goed is staat deze trekking beschreven in een wandelgids van Peru (volgens mij een Rother)

Wij hebben hem toen "georganiseerd" gedaan: ofwel in Cusco naar een bureautje gestapt die de trekking organiseert (busreis, lokale gidsen, eten en paarden), waarbij men daar normaliter met paarden reist. Deze hadden wij alleen mee voor de bagage.
De trek vind na Tinqi overigens geheel plaats boven de 4600 meter. Daarbij worden meerdere passen overgestoken van 5100 a 5200 meter.

Geen bevoorrading onderweg. Dorpje bestond uit minuskuul plaggenhutje zonder bewoners.
Aan het einde van de trekking kom je in een klein dorpje met een warm water bron! :))

Duur: Wij waren sneller klaar dan de bedoeling was in ik meen 4 dagen.

Heel veel plezier.

Nanda
 
Allebei bedankt voor de nuttige info.
Wellicht raken we in cuzco wel aan voedsel en een kookvuurtje.
In Tinqui proberen we een gids te regelen.

groeten
dieter
 
Intussen hebben we de Ausangate trekking achter de rug (augustus 2008). En voor de geïnteresseerde reiziger hier nog wat verdere informatie:

ons traject:

Tinqui - Upis (+-3.30u gewandeld, 30min middagpauze niet inbegrepen)

Upis - laguna Pucacocha (+-3.30u)

laguna Pucacocha - pampa Jatunpata (+-4.30u)

pampa Jatunpata - Pachaspata (+-4u)

Pachaspata - Tinqui (+-3.30u)


Vanuit Cuzco zijn er dagelijks meerdere bussen van verschillende (kleine) maatschappijen naar Tinqui. Wij namen de bus van 9u 's ochtends. Je komt telkens zo'n 3u later aan.
Er zijn ook meedere bussen terug, Tinqui-Cuzco, een zekerheid echter is die van 13u.

In Cuzco vind je voor zover wij weten geen vriesdroogmaaltijden (zoals je ze hier in buitensportzaken aantreft) en geen campinggaz.. of toch niet in een van de tientallen zaken die wij bezochten.

In Tinqui vind je twee hostals: hostal Ausangate van Crispin Cayetano en hostal Tinqui. Wij logeerden de eerste en de laatste nacht in hostal Ausangate. Crispin Cayetano regelde voor ons ook een ezelachtig paard en een ezeldrijver. Victoriano, onze ezeldrijver fungeerde meteen ook als gids want hoewel je met de kaart het traject wel kan vinden, echt gemakkelijk lijkt het me toch niet. (Vrijwel elke onafhankelijke trekker die ons pad kruiste kwam de weg vragen).

In Tinqui kan je heel wat aankopen: brood, blik, melkpoeder, fruit, groenten, vlees.. ook is er minstens één restaurantje en een publieke telefoon.

De tocht zelf kan je gemakkelijk in 4 a 5 dagen lopen en is helemaal niet moeilijk als je tenminste geacclimatiseerd bent. Zes dagen, zoals sommige agentschappen je graag willen verkopen, is echt te veel.
Wat betreft die agentschappen in Cuzco: pas op met wie je in zee gaat, de kwaliteit kan enorm variëren. Zo zagen we in Tinqui een ladderzatte 'gids' van de bus komen die met zijn groepje de 'pachamama' ging vieren in een bouwval buiten het dorp.. zo streek hij zelf alvast de overnachting in het hostal op.

Crispin Cayetano vraagt +-200 dollar voor 5 dagen voor 2 personen. inbegrepen: vervoer h/t cuzco-tinqui, 1 paard, 1 drijver, voedsel voor het paard, voedsel voor de drijver en huur van 1 tent.


groeten,
Dieter
 
Wij zijn juist aangekomen in Cusco en zouden graag de Ausangate trekking doen. Zijn aan het twijfelen om het georganiseerd of zelf met ezel en ezeldrijver. Hoe ben je in contact gekomen met Crispin Cayetano?
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan