Aussie tours


Status
Niet open voor verdere reacties.
Dilemma:

Reis naar Australië boeken met working holiday visa (1 jaar) met Aussie tours, waar alles geregeld wordt (ontvangst luchthaven, 2 nachten YHA, hulp bij het zoeken naar werk en woonplaats, informatiepakket, harborcruise,…)

Of

Alles zelf doen, wat we altijd al gedaan hebben en zo +/- 500 € per persoon uitsparen, maar wel alle voordelen mislopen.

Als we aan de prijs denken is de keuze snel gemaakt. Is er iemand die hier meer ervaring mee heeft, negatief of positief. Bij negatief denk ik dan dat ze je gewoon een adressenlijst met interim en immo bureaus in de hand duwen, bij positief hoop ik dat ze je direct je droomjob geven, met een appartement aan Bondi Beach…
 
Hoi Daan,
Mijn zoon is weg met Travel active. Hij ging alleen , heeft de week van zijn leven gehad met de groep backpackers. Hij heeft daar een maat aan over gehouden waar hij nu mee rondtrekt. De anderen ziet of mailt hij ook. Straks als zijn maat naar Nederland gaat, reist hij met een van de meisjes verder. Ik weet niet precies hoeveel het duurder is dan als je alles zelf doet. Hij heeft wel steun aan de organisatie, ook voor vertrek, heeft nu een weblog via hen, verzekering via hen etc.Je kan eens kijken op http://www.travelactive.nl/ Misschien zijn zij goedkoper dan Aussie Tours. zijn weblog is te vinden op http://daryanto.mytravelactive.nl/ . Je hebt natuurlijk wel tickets nodig die een jaar geldig zijn en die je kan omboeken. Als je met zijn tweeën gaat heb je de organisatie misschien minder nodig
Groetjes
Jannie te Linde
 
>Dilemma:
>
>Reis naar Australië boeken met working holiday visa (1 jaar)
>met Aussie tours, waar alles geregeld wordt (ontvangst
>luchthaven, 2 nachten YHA, hulp bij het zoeken naar werk en
>woonplaats, informatiepakket, harborcruise,…)
>
>Of
>
>Alles zelf doen, wat we altijd al gedaan hebben en zo +/- 500
>€ per persoon uitsparen, maar wel alle voordelen mislopen.
>
>Als we aan de prijs denken is de keuze snel gemaakt. Is er
>iemand die hier meer ervaring mee heeft, negatief of positief.
>Bij negatief denk ik dan dat ze je gewoon een adressenlijst
>met interim en immo bureaus in de hand duwen, bij positief
>hoop ik dat ze je direct je droomjob geven, met een
>appartement aan Bondi Beach…
>


Hoi,

Als je al veel zelf gereisd heb dan gewoon alles zelf regelen. Voordeel van een organisatie is dat zij een bankrekening regelen. Verder moet je toch alles zelf doen dus dan kun je dat geld beter uitsparen. Als je met z'n twee-en gaat hoef je het voor de sociale contacten niet te doen want in de hostel is een praatje zo gemaakt. En de yha hostel zijn NIET gezellig. Vooral niet naartoe gaan.
Ook moet je zelf woningruimte zoeken maar dat is sowieso zelf ook snel te vinden.

Ben zelf zelf 2 keer een jaar in Australie geweest 1 keer met organisatie en 1 keer zonder. Zonder vond ik prima te doen en de voordelen van een organisatie heb ik niet echt kunnen ontdekken. Zelf een ticket regelen en vanuit hier een gezellig hostel uitzoeken zou mijn advies zijn.

Wil je meer weten over waar naar toe te gaan e.d. mail me maar. Vind het leuk om info te geven mits ik niet te laat ben.

Peter

degroto@gmail.com
 
Jannie en Peter,

Dankjewel voor de reacties. Ik kan jullie al vast laten weten dat we alles zelf gaan regelen. De eerste twee weken willen we toch nog niet gaan werken daar, maar acclimatiseren.
Peter, ja mag zeker nog een mailtje van me verwachten (je bent nog niet te laat ;-) , we vertrekken pas eind september)

Groeten,
Daan
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan