B, B/C of toch een type C schoen?

  • Onderwerp starter Rinus1975
  • Startdatum

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Rinus1975

Guest
Dag mensen,

Na het doorlezen van dit prikbord en bezoeken aan andere sites blijf ik toch met een vraag zitten.

Na jarenlang op sportschoenen de vierdaagse te hebben gelopen, blijkt dat dit een grote fout is geweest waarmee ik een aantal blessures heb opgelopen.

De vorige vierdaagse, heeft mede door het toedoen van de schoenen en het weer, ervoor gezorgd dat ik een week lang met mijn benen de hoogte in moest om zo rust te krijgen en circulatie te verbeteren.
De "luchtkussens" onder mijn hakken waren lekgegaan en heeft ervoor gezorgd dat mijn scheenbeen zowel bij landen als afwikkelen zodanig werd belast dat hij is ontstoken(zeer pijnlijk),tevens kreeg ik door het afgenomen dempend vermogen vocht in knieen en enkels.
Achteraf bleek dat door de "lekke schoenen" mijn hiel te diep kwam te liggen voor het afwikkelen en zo de spieren op het scheenbeen maximaal werden belast.

Om dit te voorkomen ben ik op zoek gegaan naar stevige stappers en aangezien ik in Arnhem woon en veel op de Veluwe en Posbank te vinden ben(off-road)om te trainen, vroeg ik me af wat nou het beste type schoen is om zowel de vierdaagse als de trainingen op te lopen.

Bij voorbaat dank en groeten van,

Rinus
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


RE: schoenen

Rinus,

ik ben geen schoenenspecialist, maar ik weet wel dat de schoenen die jij het beste voor het trainen kunt gebruiken (ik neem aan dat je op de Posbank niet alleen op asfalt loopt) heel anders zijn dan de schoenen waarmee je 50 km. asfalt gaat stampen. C-schoenen zijn nogal hard voor asfalt, vooral als je er 50 km op moet lopen.... (ik weet dat veel mensen op sportschoenen lopen, de sportschoen is volgens mij ongeveer een a-- schoen oid... :p )

Misschien moet je eens bij Bever in Arnhem gaan kijken, die hebben een behoorlijk ruime keus in schoenen en helpen je graag en goed!

Gr,
Maarten

-die zelf ook op zoek gaat naar goede schoenen...

www.geocities.com/theanalogproject
ZTT
 
RE: B, B/C ,C schoen?

Beste Rinus,

De klasse schoen is altijd een beetje een lastig iets. Vaak is het zo dat je een schoen voor meerdere dingen tegelijk wilt gebruiken, maar het lijkt me in ieder geval niet aan te raden om de vierdaagse met B/C of C schoenen te volbrengen. Je verhaal van de sportschoenen van vorig jaar zou dan ook op gaan met je nieuwe schoenen. De demping in een B/C, C schoen zijn niet voldoende voor 50km asfalt vierdagen lang.
Ik denk dat je beter kan gaan kijken naar een A/B schoen (eventueel B als je hem ook voor meer als alsfalt wilt gaan gebruiken). Voordelen daarvan zijn dat je een soepele voetafwikkeling houd, voldoende dempend vermogen hebt in de zool en bijkomend voordeel door een wat hogere schoen heb je gelijk wat extra steun rond je enkels.

Groeten Dennie
 
[laatste wijziging op 10-01-03 om 01:47]Rinus.

Voor de vierdaagse zou een type A schoen volstaan, mits je geen zware bepakking draagt of zelf wat zwaarlijvig bent.
Deze is voor gewoon wandelen in het vlakke land.
Misschien is een type B schoen wat beter.
Kun je net iets meer mee of anders gezegt, ze slijten dan minder gauw.
Met deze kun je ook met een zwaardere rugzak lopen maar omdat het toch steeds 50 km is, gaat de basis en de opbouw van de schoen langer mee.

C.M.
D'oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik weet naar welke streek we gaan).
 
Deskundige hulp

Ik zou voor maximaal B gaan (minder is waarschijnlijk goed genoeg) en een zool nemen die geschikt is voor asfalt. De meeste (berg)wandelschoen zijn gemaakt voor ander terrein dan wat we in Holland tegenkomen.

Gezien de blessure is een raadpleging bij een deskundige voetvent (orthopeed, liefst een met wandelervaring) haast wel een must.


groet
Richard
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan