Backpack bied te weinig support


Hi hike vrienden,

Sinds ik in 2018 de Camino ben gaan lopen met Lowe Alpine rugzak. Ben ik toen altijd met een Hyperlite gear 55 L backpack gaan lopen ivm het gewicht en de filosofie erachter.


Zo wil ik binnenkort weer een lange afstandswandeling gaan doen in Schotland met o.a. de Cape Wrath trail.
daarvoor dien ik in minimaal 15kg te kunnen dragen met de benodigde proviand.
Eerder heb ik met dezelfde rugzak dat ook voor elkaar weten te krijgen +- 30 km per dag gedurende 4 weken. Al was de balans tussen gewicht verdeling op de heupen en schouders zoek en resulteerde dit in geschaafde en bebloeden heupen. Dit kan met de verdeling te maken hebben of dat de rugzak te weinig ondersteuning/padding biedt.

Heeft iemand ongeveer hetzelfde ervaren en er ook oplossing voor gevonden door bijvoorbeeld het verstevigen van de padding?

sportieve groet,

Bart
 
Of een rugzak goed zit hangt van zoveel dingen af. Het is net als met schoenen: proberen en proberen en proberen. Weet ook hoe een rugzak hoort te zitten en hoe je een rugzak moet inpakken qua gewichtsverdeling. Ik beweer niet dat je dat niet weet, maar de kwetsuren die je schetst hangen echt niet alleen van de polstering af.

En dan nog kan de allerbeste rugzak met de allerbeste polstering tot kwetsuren leiden, ook als ie jou als gegoten zit.
Vroeger had ik een Macpac met een half bankstel als polstering. Toch had ik ook daarbij de eerste dagen vaak afwassponsjes (die groene met een donkergroene schuurkant) mee om in mijn broekzakken te stoppen ter bescherming van de heupbotten.

Orienteer je goed en zorg dat je in de winkel een tijdje jan rondlopen met de beoogde vulling qua gewicht. En probeer of je misschien bij anderen een rugzak kan passen die je op het oog hebt en niet in een winkel te koop is.

Een rugzak te kopen 'vanwege de filosofie' zou voor mij overigens niet zo'n goede aanleiding zijn. Daarbij zou ik na de eerste beurse plekken mijn conclusies trekken.

Marla
 
Toen ik acht jaar geleden serieus begon met racen, had ik bij veel races, ook de kleine last van vuurrode billetjes door het schaven en stuiteren op het zadel van mijn MTB. Nu acht jaar later en ontelbare trainingsuren later kan ik urenlang op mijn MTB zitten zonder dat ik last krijg van mijn billen.
Ik vraag me dus af of die geschaafde en bebloeden heupen komen door een verkeerde balans tussen gewicht verdeling op de heupen en schouders, zoals je schreef, of dat het een gebrek aan training was voordat je op pad bent gegaan?
Ik vraag me dat sowieso wel eens af hoeveel de typische Nederlandse vakantiewandelaar traint voor zijn vakantie. En ik vermoed dat er maar weinig mensen zijn die al vele weken voor hun vakantie beginnen om met bepakking te lopen en dat opbouwen naar volledige bepakking ruim voordat de vakantie begint.
Persoonlijk ben ik nu al weken lang iedere hardloopsessie die ik loop aan het doen met mijn grote race rugzak, gevuld met mijn race uitrusting. Ziet er harstikke maf uit om met een grote rugzak mijn rondjes hier te lopen, maar deze conditionering is de enige manier om mijn lijf te laten wenen aan de vele uren die ik tijdens die race onderweg zal zijn met die rugzak op mijn schouders.

Eins
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan