backpacken in tsjechie

  • Onderwerp starter guus van driel
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
G

guus van driel

Guest
hoi!

aankomende zomer ga ik samen met een vriend backpacken in tsjechie,

Ik weet weinig van tsjechie en hoop dat er hier mensen zijn die wat eigen ervaringen kunnen posten en misschien iets kunnen vertellen over mooie gebieden in tsjechie.

Is wildkamperen toegestaan en is het mogelijk om tochten van meerdere dagen te maken zonder weer in de bewoonde wereld terecht te komen?

Ik hoop dat jullie nuttige informatie voor me hebben of misschien een link naar een goede site (ik doe me best maar kan niet echt vinden wat ik zoek) alvast bedankt!

guus
 
Hallo Guus,
Mijn enige ervaring met Tsjechie dateert al van een kleine 10 jaar geleden. We hebben toen gekampeerd in het reuzengebergte en van daaruit dagwandelingen gemaakt. We hebben het er prima naar onze zin gehad. Het gebied is wel erg toeristisch, tenminste de routes die wij hebben gelopen, maar heerlijk ongecultiveerd. De camping waarop we verbleven was oud en bijna alles mocht er. 's Avonds maakte iedereen een kampvuur naast de tent om vervolgens te barbequen of broodjes te bakken. De huizen waren slecht onderhouden en 's morgens vroeg liepen er al dronken mensen op straat. Hoe de situatie nu is weet ik niet.
Toen wij er naar toe gingen wisten we ook niets over Tsjechie en hebben we informatie aangevraagd bij het Tsjechisch verkeersburo. Wat betreft vrij kamperen en eventuele hutten heb ik geen informatie maar misschien dat het verkeersburo je verder kan helpen.

Veel succes met je zoektocht.

Groeten,
Diny

PS Als ik nog wat weet laat ik wel een berichtje achter.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan