Barcelona Montesserat


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

babelfish

Lid Club Hiking-site.nl
Ik moet heel erg helaas op een zakenreisje naar Barcelona op een maandag en dinsdag. x( NOT. Nu moet ik eigenlijk al op een zondag naar Barca om 's maandags op tijd te zijn op de meeting. Dus ik dacht wellicht is het wel aardig om er een wandeling aan te knopen als ik toch al in mijn weekend moet gaan reizen.

Ik zit er dus aan te denken om evt. eerder te vertrekken en dan de rugzak mee te nemen. Mijn optie is dan zaterdag ochtend vroeg vliegen naar barca en dan tegen de middag kunnen gaan lopen. Halverwege de route een tentje kunnen opzetten en dan op zondag door naar het eindpunt om daar met OV weer terug te gaan naar Barca.

Zondag 's avonds moet ik weer enigszins op tijd terug zijn in Barca om in mijn hotel in te checken. Iemand leuke ideetjes om een leuke wandeling te maken in deze anderhalve dag?

Ik dacht zelf vanuit een buitenwijk van Barca naar het topje van de Montesserat te lopen. Ik weet alleen niet of dat haalbaar is (vanaf de buitenwijk heen te voet en terug met OV naar hotel) en of er misschien leukere opties zijn.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Sander,

Er loopt een goed gemarkeerde GR vanuit Barcelona naar de Montserrat: de GR96. Deze heeft een lengte van 53 kilometer en is in theorie dus wel te doen in twee dagen. Anderhalve dag wordt misschien wat krap. Vanaf Montserrat is er een prima OV-verbinding met het centrum van de stad.

Een makkelijkere optie is wellicht om direct OV naar Montserrat te nemen en dan naar BCN te lopen. Als je dan ziet dat je in tijdnood lijkt te komen, dan kun je gewoon op een bus of trein stappen naar de stad om de boel in te korten.

Wanneer ben je hier?

Raymond
 
Ha Raymond,

De meeting is op 14 en 15 april te Barca. De optie andersom lopen is idd wel een aardige aangezien ik géén 2 volle dagen heb.

Zitten er ergens campings langs die GR96 route op dat traject?

Heb je evt. topo kaartnummer(s) van dat gebied zodat ik de route kan bekijken (ik neem aan dat die GR-routes ingetekend zijn op die topokaarten). Ik heb een goede kaartenhandel in de buurt van mijn werk zitten (FF reclame: Livingstone te Den Haag).
 
Sar,

Zie net dat er nog een GR loopt op ongeveer hetzelfde traject: de GR6. Deze is 52 kilometer en 2 dag-etappes.

In principe zijn de 1:50.000 kaarten voldoende. De GR6 staat daar wel op ingetekend, de GR96 niet omdat deze vrij nieuw is (was vroeger een PR). De 1:50.000 Vallès Occidental zou voldoende moeten zijn.

Een goede site om even te checken is:
http://www.euro-senders.com/web_eng/gr/gr_6.htm
http://www.euro-senders.com/web_eng/gr/gr_96.htm
Daar verkopen ze onder andere ook Engels-talige beschrijvingen van de route.

Campings zou ik even moeten zoeken. Volgens mij zijn er wel een paar, maar waarschijnlijk erg dun bezaaid. De routes lopen namelijk vrij dicht langs en soms door de bebouwde kom.

Raymond
 
Ha Raymond dank je!

De Gr6 lijkt mij wel aardiger. Meer wandeluren, kortere afstand ik concludeer daar uit meer op en neer door de heuvels.

Is wildkamperen uberhaupt een reele optie in dit gebied?

Ik zal morgen even spieken bij Livingstone in de kaarten bak.
 
Sander,

Wildkampern is volgens mij nagenoeg onmogelijk hier. Ik denk dat je veel meer kans maakt met gewoon een boer te vragen of je een tentje mag opzetten in z'n achtertuin.

Een andere optie is natuurlijk een goedkope hostel. Die zijn er volgens mij wel voldoende in het gebied. Zal eens checken.

Raymond
 
Ha ik hoor een uitdaging }( daar houd ik wel van. Maar ik ben benieuwd of je wat andere opties kan vinden. Ik zal uiteraard zelf ook gaan zoeken. Maar het allerbelangrijkste is nog altijd dat ik de vrouw moet 'ompraten' ;-) om toestemming te krijgen.
 
Sander,

Heb de 1:50.000 kaart nog eens goed bekeken en volgens mij kun je wildkamperen tussen Olesa de Montserrat en La Creu dels Tres Batlles en anders net voorbij Les fonts de Terrasa, afhankelijk van hoever je komt op de eerste dag.

Raymond
 
Klinkt goed! Vandaag kijk ik even of ik een kaart te pakken kan krijgen bij Livingstone.
 
Hmmm livingstone had helemaal niets. Zelfs wisten ze niet eens dat er gedetaileerde kaarten te krijgen zijn van andere regio's dan de de Pyreneen. Kan jij eens de kenmerken van de kaart geven die jij gebruikt? Wellicht kan ik 'm dan in NL bestellen. De link die jij had opgegeven is opzich ook interessant maar als ik op buy druk dan verschijnt er niets in mijn basket en de verzendprijzen zijn schrikbarend duur.
 
Sander,

Kan het ook makkelijk doen: volgende week komt er een groep van Club Hiking-site.nl hier naartoe, ik kan ze de kaart meegeven en die kan dan in Nederland op de post. Ben je een fractie van de kosten kwijt waarschijnlijk...

Het gaat om:
40 Vallès Occidental
Mapa Comarcal
1:50.000

Via: http://www.icc.cat/vissir/home.php?m=G&toponim=VALLES OCCIDENTAL is de kaart ook gewoon te downloaden/uit te printen. De GR6 is aangegeven als rode stippellijn, met als aanduiding GR-6 (duh!).

Raymond
 
Raymond,

Dank je, ik had de link ook al gevonden. Ik heb de kaart gewoon uitgeprint. Is opzich ook wel goed te doen. Ik ga de boel even bestuderen en je hoort het nog wel als ik nog vragen heb. Zeer veel dank.
 
Hoi,

Eventueel heb ik hier de aansluitende kaart nr 41 liggen, Valles Oriental (gekocht in 2002, kaart 1998). weet niet zeker of je daar (gedeeltelijk) wat aan hebt, maar je mag hem lenen als je wilt.

gr. Marike

- woont ongeveer 3km vanaf Stanley & Livingstone
 
Ha Marike. Ik ben niet bekend met de kaartnummers en wat er precies opstaat. Ik ben van plan om via de GR6 van het klooster Monserrat naar Barcelona te lopen. Dus westelijker dan Monserrat kom ik niet. Ik ga dus lkker tussen de outskirts van Barcelona lopen. Op de satteliet heb ik al gezien dat het minder erg is als het klinkt. Het is nog behoorlijk groen en open. Kortom als er een stuk op de kaart staat dat ik ga lopen dan houd ik me aanbevolen.
 
Ha Sylvia,

Bedoel je dan toevallig de kaart van Raymond? Dan houd ik me ook wel aanbevolen.
 
Ik heb inmiddels 2 campsites gevonden. Eentje aan de overkant van de rivier aan de voet van de kabelbaan. Staat echt gemarkeerd als kampeerplek en eentje langs de GR6 of Gr96 zo'n km vanaf het klooster naar beneden:

http://www.funimag.com/funimag14/montserrat20.jpg

Ik zit er dus aan te denken om vrijdag ochtend te gaan vliegen en dan zo tegen de avond daar bij Montserrat aan te komen om of boven of beneden mijn tentje op een van de kampeerplaatsen neer te prikken. Dan heb ik de volledige zaterdag en zondag om die 52 km proberen af te leggen.
 
Sander,

Misschien ook handig: ik kom net in mijn boekenkast 'per ongeluk' de officiële routegids van de GR6 tegen, inclusief GPS-waypoints en hoogteprofielen. De route wordt welliswaar in tegenover gestelde richting besproken (en in het Catalaans), maar kan me zo voorstellen dat zo'n boekie wel handig is :)

De kampeerplek die je aangeeft (van het plaatje) is niet echt relevant voor de route zelf. Deze ligt namelijk oostelijk van de berg, terwijl de route vrijwel direct naar het zuiden gaat en je dus ver bij die kampeerplek uit de buurt blijft. Wat je wel zou kunnen doen is hier de eerste avond overnachten en dan met de eerste kabelbaan naar boven om vanaf het klooster de route te gaan volgen. Op de meest recente kaarten wordt deze plek overigens niet meer als kampeerplek aangegeven!

De andere kampeerplek ken ik niet, maar ligt wel degelijk langs de route én staat op de nieuwste 1:10.000 kaart aangegeven als Càmping Montserrat. Vreemd genoeg is er verder totaal geen info over te vinden, niet in de bijbehorende gids, maar (voor zover ik kon zien) ook niet op het Internet (uitdaging!). Maar dat zou dus wel eens een prima startplek kunnen zijn voor de eerste avond...

Raymond
 
Raymond,

De camping beneden, mijn spaans is niet al te best, vermoed ik dat die camping niet echt een camping is maar maar een parkeerplaats voor kampeerwagens... Maar er zal géén haan naar kraaien als je daar een tentje bij prikt.

De camping boven ligt volgens de door mij geprinte kaart aan de linker optie naar beneden dus de route rechtsreeks naar Sant Miquel, u gaat niet via la santa cova. Maar de ligging van die plek is zo mooi dat ik wel bijna zeker weet dat ik ga proberen om daar boven op te komen op vrijdagavond. En als er geen camping meer is dan prik ik 'm toch neer. Lukt het me niet voor donker boven te komen dan blijf ik beneden.

En dat boekje lijkt mij perfect als ik dat kan lenen! Kan ik gelijk een beetje Spaans leren :+ Dan heb ik opzich géén kaart nodig aangezien ik al een geprinte aan elkaar geplakte kaart als ondersteuning heb.

Even een andere vraag: water? hoe zit het daar met bronnen in die omgeving? Is kraanwater redelijk te doen zonder gelijk aan de dunne te staan?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Sander,

Volgens mij is de hele boel daar beneden nog niet zo lang geleden volledig verbouwd, dus zou niet al te zeker zijn van oude kaarten. De bovenste camping biedt echter meer opties. Zelfs als je laat op de avond dat pad volgt is het nog te doen.

Boekje is overigens in het Catalaans, dus je Spaans zal er niet beter op worden ;)

Ik zal een pret-pakket voor je klaarmaken met de kaart en gids. Misschien pik ik ze je op je laatste dag (zondag-avond) wel weer op in BCN :D

Voor wat betreft water: kraanwater is niet te drinken qua smaak (chloor-smaak), maar verder geen probleem. Zelf kies ik dan liever voor het vullen van m'n waterzak of SIGG fles als ik door een dorp wandel met gekocht water uit de mini supers die je tegen komt :)

Raymond
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan