BEDANKT VOOR JULLIE HULP!


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste forumleden,

Misschien herinneren jullie mij nog, ik heb de afgelopen zomervakantie behoorlijk wat vragen gesteld i.v.m. mijn eerste trektocht. Hierop heb ik ontzettend veel reacties gekregen, een enorme hoeveelheid aan waardevol advies uit de praktijk werd mij toevertrouwd.

Zonder deze hulp denk ik niet dat wij de trektocht gedaan zouden kunnen hebben, het heeft ons teminste enorm op weg geholpen.

We hebben photo's gemaakt, en gefilmd.
Het filmen deden wij elke avond, als een soort videodagboek. Onderweg is het geen doen om steeds te filmen, een foto is gewoonweg sneller genomen dan een video. Deze twee elementen heb ik samengevoegd tot een videodagboek.

Het is niet proffesioneel aangepakt, het schets géén objectieve kijk op de route (we hebben niet geprobeerd om hier een echte documentaire van te maken)
waar het ons om ging was onze belevingen vast leggen, zonder dat het al teveel tijd in beslag zou nemen. Of het voor buitenstaanders daarom ook interessant is kan ik niet (goed) beoordelen.
Wel krijg je d.m.v. de foto/videobeelden een kijkje hoe de route eruit ziet (én als extra, BEN NEVIS).

Ik de filmpjes per dag gecomprimeerd en op mijn webruimte gezet. Ik heb speciaal een index pagina gemaakt waarop jullie per dag het filmpje kunnen bekijken, of downloaden.

Ik laat deze index pagina, inclusief filmpjes, een week online staan. Daarna zal ik het om meerdere redenen weghalen.

http://www.jerryvannimwegen.nl/whw.htm

Héél érg bedankt!
(P.s. de reden dat ik dit bericht onder "materialen" zet, is vanwege het feit dat ik al mijn vragen, en daarmee dus ook hulp, in dit prikbord gedeelte gekregen heb).

Groeten,
Jerry
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

:eek: door een haggis??? ;(
Nee hoor!

Het klopt dat ik in het berichtje inhoudelijk niks heb geschreven over de vakantie, dat doet de video wel, maar ik was inderdaad vergeten om te vermelden hoe ik het vondt: GE-WEL-DIG!!!

Absoluut voor herhaling vatbaar :)
 
Leuk, Jerry, dat je het ons nog laat weten dat het een groot succes was. Er waren inderdaad wat mensen die zich op het prikbord afvroegen hoe het je vergaan was.

Marla
 
Terecht, want ik liet een lange tijd niks van mij horen... Er kwam een hoop tussen, en ik wou eerst de filmpjes af hebben. Maar ik was absoluut van plan om te laten weten hoe het was!
 
Hoi Jerry,

Er waren inderdaad wat mensen die zich op het prikbord afvroegen hoe het je vergaan was.

Ja daar was ik er een van. Leuk om weer een nieuwe generatie in het buitengebeuren te zien groeien. Erg leuk om jullie filmpjes te zien. Je vriend had af en toe wel veel pech.Ik zou nog wel iets meer willen weten. Welke spullen bevielen nu goed en welke misschien iets minder? Wat had je teveel mee en wat te weinig? Wat zou je anders willen doen? Wat kan een ieder weer van jullie ervaringen opsteken? Kun je daar nog eens op terug komen?
Hartelijke groet
Jannie
 
Eigelijk hebben jullie mij zo goed geholpen, dat ik behoorlijk tevreden was over mijn paklijst! Een volgende keer zou ik 1x T-shirt minder meenemen, en geen overhemd (als het warm is loop ik in mijn T-shirt, en als het kouder wordt trek ik mijn fleece aan, een overhemd is het allebei nét niet) Voor de rest is het allemaal héél érg goed bevallen.

Ik wil iedereen die ook deze tocht gaat lopen daarom verwijzen naar mijn eerste topic, waar ik ongeloof veel reacties op heb gekregen, aangezien daar zowel mijn eerste paklijst staat (hopeloos, had ik nooit mee kunnen nemen :) ) als mijn laatste, definitieve paklijst, die ik dus daadwerkelijk heb gebruikt. Bovendien staat er in dat topic heel erg veel tips en ervaringen van veel forumgebruikers, waardoor het voor mij een 'waardevol' document is geworden.
 
Een overhemd zou toch nog wel eens van pas kunnen komen als je in een periode en naar een gebied gaat met veel muggen. Denk dan aan warm weer, zodat het dragen van een jasje te warm is. Dan is een mugdicht overhemd een redelijk alternatief, hoewel ook nog te warm. Maar ik laat op tochten waar ik geen muggen tegenkom mijn overhemd thuis.

Linda
 
Overgens vraag ik me wel af of het écht nodig is om een extra setje kleding mee te nemen. Ik had nu één compleet setje schone kleding bij
me, maar (op ondergoed na) had ik best wel de hele vakantie met één broek kunnen doen. Dat klinkt vies, maar ik had die broek kunnen wassen. Het is immers sneldrogende kleding. Het enigste nadeel is dan dat als ik een flink nat ben geregend, ik geen droge broek bij me hebt. Maar tja, de broek droogt toch redelijk snel. Wat is jullie mening hierover?
 
>Een overhemd zou toch nog wel eens van pas kunnen komen als
>je in een periode en naar een gebied gaat met veel muggen.

Inderdaad, daar had ik nog niet aan gedacht!
In Schotland heb je wel midges ( x( ) maar die vallen je alleen lastig als je stilstaat, en dán had ik altijd mijn fleece aan...

Maar voor de wat tropiche landen is een overhemd uitermate geschikt!
 
>Maar voor de wat tropiche landen is een overhemd uitermate
>geschikt!

Inderdaad, in het tropische Noorwegen heb ik vaak veel plezier van mijn overhemd bij temperaturen boven de 20 graden C :p
Maar dan zit ik ook vaak in extreme muggengebieden in het ergste seizoen en dan hebben we het niet alleen over midges.
 
Mijn man had vorig jaar tijdens de vakantie 4 weken lang met 1 broek gedaan zonder de broek tussendoor te wassen. Na afloop kon de broek uit zichzelf rechtop blijven staan.:9

Als je ook nog een lange onderbroek bij je hebt, zou je deze aan kunnen doen in je tent als je natgeregend bent. Verder heb je ook nog een slaapzak voor het warme. Meer dan 1 broek is inderdaad niet echt nodig, maar meer voor het prettige om nog wat schoons te hebben. Ik verkijk me er vaak op dat ik nog het vliegtuig in moet. Dan is het niet fijn om alleen maar stinkkleren te hebben.
 
>[...] had ik best wel de hele vakantie met één broek kunnen doen.

Ik heb een korte/lange broek bij me en een merino legging. Voor 1 nacht of voor 10.
 
>Overgens vraag ik me wel af of het écht nodig is om een extra
>setje kleding mee te nemen.

Nope, dat is IMHO dus echt niet nodig. Ik hike al een paar jaar in slechts een setje kleren. Ik heb dan wel alleen Icebreakers aan voor het bovenlichaam omdat ik, nadat ik zelf uitgebreid heb gedoucht, ik nog in het vliegtuig kan zitten in diezelfde ongewassen Icebreakers (die stinken toch niet). Verder heb ik twee onderbroeken bij me, eentje heb ik aan, de andere kan ik dan wassen en drogen. Zelfde met sokken.

Wat ik ook doe is schone kleren achterlaten in een hostel en daar op de terugweg douchen en lekker de schone kleren aantrekken en fris het vliegtuig in.

>Ik had nu één compleet setje
>schone kleding bij
>me, maar (op ondergoed na) had ik best wel de hele vakantie
>met één broek kunnen doen. Dat klinkt vies, maar ik had die
>broek kunnen wassen. Het is immers sneldrogende kleding.

Waarom zou je die broek wassen? Wat maakt het uit dat je in een vieze broek rondloopt? Je bent in de middle of nowhere, kan je broek best vies zijn, toch?

>Het
>enigste nadeel is dan dat als ik een flink nat ben geregend,
>ik geen droge broek bij me hebt. Maar tja, de broek droogt
>toch redelijk snel.

Precies. Ik vind het nooit zo'n probleem dat een broek nat wordt. GTX of niet, het gebeurt toch. Het gaat erom dat je broek razendsnel weer droog is. Zo loop ik sinds kort in een korte hardloop legging met een Montane Pertex Quauntum broek. En PQ wordt wel nat en een beetje plakkerig door bv nat gras, maar is dan ook weer binnen een paar minuten droog.

Eins
 
Helemaal mee eens.
Ik heb de Icebreaker getest op de langlaufhike. Je wordt wel ietwat nat van binnenuit, maar minder dan bij andere materialen. Na opdroging niks bijzonders te ruiken. Ik had dus de hele langlaufhike met 1 truitje kunnen doen en daarmee veel kleding kunnen uitsparen. Niet dat Icebreaker volledig uniek is; een soortgelijk produkt wordt uitgebracht door het Zuidduitse Ortovox en het Zweedse Woolpower-Ostersund. Maar die hebben blijkbaar geen aktieve importeur in Nederland.
Zijn we nu mooi off-topic?
Groeten,
Boelo (another Icebreaker fan)
 
Ik gebruik 2 shirts van Icebreaker: een t shirt voor het lopen overdag en een andere voor het slapen, dat heb ik nodig, een "fris" droog shirt en schone onderbroek om in te slapen.
Als "onderbroek" gebruik een hardloopbroekje, omdat na een dag lopen zonder douchen mijn bovenbenen op zo'n irritante manier aan elkaar plakken dat ik er wakker van blijf...(Ik slaap zo wie zo licht) Dat broekje met pijpjes tot aan de knie ondervangt dat, dus voor een onsje meer slaap ik comfortabel, ook zonder douche/wasbeurt.


Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
>Inderdaad, in het tropische Noorwegen heb ik vaak veel plezier
>van mijn overhemd bij temperaturen boven de 20 graden C :p
>Maar dan zit ik ook vaak in extreme muggengebieden in het
>ergste seizoen en dan hebben we het niet alleen over midges.

Check. Ik kom ook wel eens in Noorwegen ;-). En de laatste keer, poolcirkel heet dat geloof ik, heeft mijn niet geijkte thermometer ruim boven de 40 graden gemeten in de tent. Terwijl ondertussen buiten de tent de dames en heren muggen en aanverwanten (schijnen vooral de dames te zijn ;) ) tegelijk ook nog eens door twee lagen kleding heen wisten te prikken.

gr. Joop
 
Misschien nog een aanvulling:

Onlangs heb ik eens geexperimenteerd met hiken in synthetische kleding en dat is me tot mijn grote verbazing eigenlijk best goed bevallen. Als ik flink doorloop en het redelijk warm is (>15*C) dan is IB toch al snel te warm en beviel de synthetische kleding dus beter. Dit komt doordat mijn kunststof laagjes dunner zijn de de IB-ers en ik dus mijn temperatuur beter op peil kan houden, verder viel me op dat ik toch echt heel snel droog werd in synthetisch.

IB is weer enorm veel comfortabeler op de huid, zeker na lange tijd. Na een aantal dagen dragen voelt synthetisch niet lekker meer aan. IB kan ik weken aanhouden en het blijft comfortabel.

Kortom blijf ik IB aanraden, maar voor warm en actieve omstandigheden is synthetisch toch het overwegen waard.

Eins
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan